Festivalde Protokol Çatlağı

Çamoluk Bal Festivalinde protokol rahatsızlığı yaşanıyor.

Festivalde Protokol Çatlağı

 Festivalde Protokol Çatlağı

Yaklaşan Çamoluk Bal Festivalinde  kurumlar arasında yapılan protokol  rahatsızlıklara sebep oldu.
2009 Yılında düzenlenen Çamoluk Bal Festivaline Saadet partisi Genel Başkanı Numan Kurtulmuşun katılacağı açıklanınca, o zamanın kaymakamı, Murat Zadeleroğlu ve Çamoluk Dernek yönetimi,  güvenlik gerekçesiyle  festivalin iptal edildiğini açıklamışlardı.
Yapılan açıklamaya karşılık, Çamoluk Belediye Başkanlığı kısa sürede Çamoluk Esnafıyla birlikte organize olarak, Festivali  dernek ve kaymakamlık olmadan yapmıştı.
Kurumlar arasında  yaşanan bu gerginlik,  kısa süreli molalar verse de  bu güne kadar geldi.
2012 Yılı festivali için yapılan protokol bu  gerginliği bir kez daha gün yüzüne çıkardı.
Yapılan festival protokolünde  kurumlar arası görev dağılımı yapılırken organize,protokol,sanatçı idarenin dernek ve kaymakamlık arasında paylaştırıldığı ve belediyeye de Festivalin temizlik işinin verildiği açıklandı.
Yapılan protokolü kabül etmeyen  Çamoluk Belediye Başkanı Özcan Çinici, tepki göstererek imzalamadan geri gönderdi.
Daha sonra Çamoluk  Belediyesi Encümeni tarafından da  görüşülen protokol, görüşme sonunda  Belediye olarak Çamoluk Bal Festivali  organizasyonundan çekilme kararı aldıklarını açıkladılar.
Konu ile ilgili  bilgi veren Çamoluk Belediye Başkanı Özcan Çinici, yapılan protokol ile kendilerinin yok sayıldığını ve “deyim yerindeyse bize bizim işimizi öğretiyorlar” dedi.
Protokolü kabül etmelerinin mümkün olmadığını söyleyen Özcan Çinici, konuyu Belediye Meclisinde görüşerek,  bu yılki festivale katılmama kararı aldıklarını söyledi.
Protokol konusunda  yaşanan olumsuzluklar la ilgili olarak Çamoluk Dernek Başkanı Yaşabey kalebaşı da Protokolün kendileri dışında Kaymakamlık tarafından hazırlandığını ve dernek olarak belediyeyi dışlamak gibi bir düşüncelerinin olmadığını söyledi.
 Çamoluk Haber

YORUM EKLE
YORUMLAR
festival
festival - 12 yıl Önce

çok güzel,diğerleride katılmasın zaten kuru gürültüden başka bir işe yaramıyor.oynayıp zıplayanlardan geriye kavgalar kalıyor.yok ağalık parsını vermiş,vermemiş;almış ,almamış.geeçn sene temel atılacaktı,hani okul..yazık İTO daki bütçe de gitti.festival yapsalar ne olur...benim teklifim gelmeyen,nasip olmayan yatırımlar,gelme sürecine girip tarafımızdan gelemez hale getirilen yatırımlar için,gurbette 100 bini bulan hemşehrilerimizin öldürülen hayalleri ve memleket sevgileri için,içimizdeki beceriksizler için MEVLİT okutalım.

tufan karabul
tufan karabul - 12 yıl Önce

bu gibi haberler normal şimdi bal festivall 24 ağustosta olacak önceki festivallerdeki şişirdikleri balonlar patladı şimde ne şişirsinler belediye başkanı sanatcı gündemi faturası kesilecek müsade edelim.gündemleri önü açık olsun.bir önerim var,vali bey gözümüze bakarken iktdardan nurettin canıkli vekilimiz varken çamoluk a düble yol asmaköprü yaptıralım bunuda söylerlerse çamoluklu şaşmasın tüm çamoluklu hemşerilerim.kadir gecesini kutluyorum.ardından gelen ramazan bayamınızı kutluyorum hoşçakalın.

Sinan KIZILHAN
Sinan KIZILHAN - 12 yıl Önce

Çomoluk Belediyemizin festival organizasyonundan çekilmesi kararı fevkaledenin fevkinde olmuş.Sayın belediye başkanımıza belediyenin görevlerini burada sıralayacak değilim ama bırakın böyle eğlence işlerini kim yaparsa yapsın.Belediyemiz asli görevleri olan işler için enerjinizi harcasın.Belediyemizin böyle organizasyonlara harcıyacak bir kuruşunun olmaması lazım zira sizden hizmet istendiğinde bütçemiz kısıtlı diyerek geçiştirmek yerine , eldeki ödenekleri doğru kullanarak mahallelerimize ve ilçemize hizmet etmelisiniz diye düşünüyorum.
Bu vesiyle mübarek Kadir Gecenizi tebrik eder vatanımıza,milletimize ilçemize ve tüm islam alemine hayırlara vesile olmasını Cenab-ı Hak'tan niyaz ediyorum.Mevlam bu gecenin hürmetine de birliğimizi,dirliğimizi bozmasın inşaallah.

MUSTAFA SAKIZCI
MUSTAFA SAKIZCI - 12 yıl Önce

Artık bu haberleri her sene duymaktan sıkıldık. Taraflar birbirini suçluyorlar kim haklı kim haksız belli değil. Kurumlar kendi aralarında anlaşamadıkları için olan ilçemize oluyor. Senelerdir hizmet alamayan bir ilçemiz ve hep umut verilen hemşehrilerimiz var. İleri gelenlerimiz gürlüyor ama yağmıyor. Nereye kadar gidecek çok merak ediyorum.

Değerli yöneticilerimiz bal festivalini bayram gününe organize ederek ne kadar büyük bir hata yaptıklarının farkında değiller sanırım. Binlerce hemşehrimiz bal festivaline gitmek için yine yoğun trafikte direksiyon başına geçecek. Olası bir trafik kazasında kaybolacak bir hayatın hesabını kim verebilir. Bayramdan bir hafta sonraya alınarak daha rahat ulaşım sağlanabilirdi.

Ayrıca yıllardan beri yapılan bal festivalinin ilçemize ne gibi getirileri olmuştur onu da çok merak ediyorum! Bal kalitemizde artışa sebep olmuşmudur! İlçe tanıtımına katkısı olmuşmudur! İlçenin hizmet alabilmesi adına bir katkısı olmuşmudur! Koskoca bir "HAYIR".

MUSTAFA SAKIZCI
MUSTAFA SAKIZCI - 12 yıl Önce

Bence festival organizasyonu için harcanan maddi manevi enerjiyi başka alanlarda kullanmalıyız. Birbirimizi yemek yerine hizmet üretmeliyiz. Gerekirse festivallere son verilebilir. Bu çok büyük bir kayıp olmaz kanaatindeyim. İlçemizin festivalden daha büyük sorunları varken bunları konuşmamız anlamsızdır. Selamlarımla..

öz ve öz çamoluklu
öz ve öz çamoluklu - 12 yıl Önce

İşte çamoluğun hali ortada bu çamoluk derneği yıllardır bu çamoluğun kaderiyle oynuyor geleceğiyle oynuyor devletin altın çağını yaşadığı bu dönemde türkiyenin en ucra köşeleri bile hizmete gelişmeye kalkınmaya giderken bizim çamoluk bir bal festivali tutkusuna kapılmış nereye gidiyor allah aşkına bırakın bu oyunları yaşabey sırf birilerini veye kendi egolarınızı tatmin ve mutlu edeceksiniz yandaş olacaksınız diye bunu çamoluğa neden malediyorsunuz bir belediyeyle uyum kuramayan bir dernek belediyeyle elele veripte çamoluğa hizmet getireceğiniz yere allah aşkına neyle uğraşıyorsunuz tuttunuz bir sanatcı veto etmek belediyei gale almamak ya siz kendinizi nerde sannediyorsunuz dönüpte hiç arkaya bakmıyormusunuz bu çamoluk nere gidiyor bakın bir çivi çakamadınız çamoluğa iktidarın bu denli güçlü olduğu bu dönemde benim çamoluk esnafından bu festivale katılmayıp o çamolukta gereken tepkiyide koymalarını umarım çünkü çamoluğun esnafı çamolun bekçisi yazık sizin bu yaptıklarınıza

ÖZ VE ÖZ ÇAMOLUKLU
ÖZ VE ÖZ ÇAMOLUKLU - 12 yıl Önce

DEĞERLİ ÇAMOLUK ESNAFLARI BU ÇAĞRIM SİZLERE YILLARDIR ÇAMOLUK SİYASETİNE ÇAMOLUĞUN KADERİNE HEP BİRİLERİ YÖN VERDİ VE O BİRİLERİ ŞU ANDA SERVET SAHİBİ OYSA ÇAMOLUK HALA YERİNDE SAYAN BELDE DURUMUNA DÜŞMÜŞ DEVLETİN ALTIN ÇAĞINI YAŞARKEN İLÇELERE KÖYLERE HİZMET YAĞARKEN ÇAMOLUK BİR ARPA BOYU YOL ALAMAMIŞ TAM TERSİ ELİNDEKİLERİ KAYBETMİŞ DEYİLMİ PEKİ ÇAMOLUK DERNEĞİ YILLARDIR YALAN VATLERLE SİZLERİN KARŞISINDA ÇAMOLUK BAL FESTİVALİNDE ŞUNU YAPACAZ BUNU YAPACAZ DEYİP SONRADA HEPSİ YALAN OLMADIMI YÜKSEK OKULU OLMAYAN HASTANESİ OLMAYAN TOKİSİ GELMEYEN BİR TARIM VE HAYVANCILIK KOPARATİFİ BİLE BULUNMAYAN GARİP ÇAMOLUK NE HALE GELDİ OYSA DERNEĞİN TEK DERDİ BAL FESTİFELİNDE KİMLERE NASIL YANDAŞLIK YAPARIZ ÇAMOLUK SANATCILÇARINI NASIL DEVRE DIŞI BIRAKIRIZ BELEDİYE BAŞKANINI NASIL SUSURURUZ DA KENDİ AĞIRLIĞIMIZI KORUZ BUMUDUR DERNEKÇİLİK ARTIK ÇAMOLUK ESNAFI BU BAL FESTİVALİNİ ÇAMOLUKTAN UZAKLAŞTIRIP YALAN VAATLERDE BULUNANLARI KENDİLERİYLE BAŞBAŞA BIRAKMANIN ZAMANI GELDMEDİMİ ACABA

siz festival yapın
siz festival yapın - 12 yıl Önce

http://www.sebinhavadis.com/alucra-yoresel-kalkinma-fakultesi-pilot-bolge-olarak-oncelikle-ele-aliniyor

linkteki haberi okuyanlar,anlayacaklardır.protokol gözümüzün içine bakıyor diyenler özellikle okumalı.


SIRADAKİ HABER

banner200

banner205