Giresun'un Kaderi Bu...

Giresun ili Türkiye genelindeki bir çok illerden gelişme ve hizmet olarak geride kalmış.

Giresun'un Kaderi Bu...
1918 yıllarına dayanan Giresun’un basının tarihi o yıldan bu yıla siyah beyaz çıkmış ve teknolojiden hak ettiği payı alamamıştır.
Benim Gazeteciler Derneği Başkanlığı dönemimde yaptığım çalışmalar sayesin de vasıflı gazetecilik unvanını alan yerel gazetelerde artık muhabir olarak 5 sigortalı çalışıyor ve bu nedenle Giresun’da gençlerimize yeni bir iş kaapı aralanıyor,
 
Devlet yerel basına gerçekten çok önemli resmi ilan bedeli veriyor. Bu kadar resmi ilan bedeli alan gazete sahiplerinin tabiî ki zaman zaman teknolojilerini de yenilemelerini gerekiyor.
Doğrusunu söylemek gerekirse Giresun’dan başka bütün illerde yerel gazeteler renkli çıkıyor.
İşte Giresun’da yeniliğe ayak uyduran ÖNCÜ gazetesi'nin bütün sayfaları olmasa da birinci ve spor sayfasını renkli olarak çıkarmaya başlaması, okuyucuları heyecanalandırdı ve böylelikle basın da Giresun'da yeniliğe bir adım atılmış oldu.
 
İleri Gazetesi’de Renkliye Dönme Hazırlığı İçinde
 
Geçtiğimiz gün İleri Gazetesinin personellerinden bir arkaşımızla sohbet ederken, Gazete sahibi Haluk Aktan’ ın da renkli gazeteye geçme hazırlığını öğrenmiş bulunuyorum.
Ne güzel. Türkiye’yi gezerek bütün illerdeki gelişen teknolojiye ayak uyduran bir kimse olarak artık Giresun’da renkli gazeteler okuyacağımızdan çok mutlu oldum.
 
Çünkü Her şeyde geriye giden Giresun’ da basın basın da bari küçükte olsa bir hamle yapmalı.
Ben yaklaşık 41 yılını gazeteciliğe vermiş bir gazeteci olarak Sayın Haluk Aktan’ ı bu atılımdan dolayı kutluyorum ve diğer gazetelerinde bu yolda gelişen teknolojiye ayak uydurmalarını diliyorum.

Kaynak: Giresun Son Haber

YORUM EKLE
YORUMLAR
Çamoluk'lu
Çamoluk'lu - 13 yıl Önce

Giresun herzaman geri kaldı malesef bizi de kendine benzetti hizmetleri eğribelden bu tarafa geçirmediler

SIRADAKİ HABER

banner200

banner205