Hayırlı Olsun! Yenice Şelaleleri Tabiat Anıtı İlan Edildi

Yenice Şelaleleri için yapılan çalışmalar sonuç verdi.

Hayırlı Olsun! Yenice Şelaleleri Tabiat Anıtı İlan Edildi

 Çamoluk Yenice Köyünde bulunan şelaleler, yapılan çalışmalar sonucu Tabiat Anıtı olarak tescillendi.

Peyzaj değeri, manzara bütünlüğü, kaynak değerleri ve rekreasyon potansiyeli özellikleri ile 'Yenice Şelaleleri' 21 Nisan 2019 tarih ve 30752 sayılı Resmi Gazetede "Yenice Şelaleleri Tabiat Anıtı" olarak ilan edildi.

Gören herkesi doğallıkları, görsel güzellikleri ve debisiyle büyüleyen Yenice Şelaleleri ile ilgili çalışmanın sonucu Dokap  tarafından duyuruldu.

Dokap tarafından yapılan açıklamada;

Giresun ili, Çamoluk ilçesi sınırları içerisinde bulunan, peyzaj değeri, manzara bütünlüğü, kaynak değerleri ve rekreasyon potansiyeli özellikleri ile 'Yenice Şelaleleri' 21 Nisan 2019 tarih ve 30752 sayılı Resmi Gazetede "Yenice Şelaleleri Tabiat Anıtı" olarak ilan edilmiştir.

Yenice köyü; Giresun ilinin güney doğusunda, Çamoluk ilçesinin doğusunda bulunmaktadır. 

Pınarbaşı deresi akış güzergahında bulunan Yenice Şelaleleri, tabiat ve tabiat olaylarının meydana getirdiği tek ve nadir olmaları sebebiyle ilmi ve estetik yönden milli öneme sahip, bir veya birkaç jeolojik ve jeomorfolojik formasyon ve bitki türleri gibi müstesna değerleri barındırmaktadır. Özellikle insan faaliyetlerinden çok az zarar görmüştür. 

Pınarbaşı membasının 200 m. kuzeyinde küçük bir göl düzenlemesi, akabinde sel kıranı yapılmış ve buradan yaklaşık 25 m. yükseklikte düşen bir şelale ile 2 adet değirmen bulunmaktadır. Bu şelalelerin 600 m. kuzeyinde 2 adet 7-8 m. den düşen şelaleler bulunmaktadır. Bu bölgeden yaklaşık 2 km. uzaklıkta Pazar mahallesinde Caminin hemen altında yaklaşık 20 m. den düşen büyük bir şelale bulunmaktadır. Bu bölgenin kuzeyinde kalker ve travertenler kısmında 8 m. den düşen şelale ve altında yeraltı deresi, akabinde 500 m sonra 2 adet küçük şelale bulunmaktadır. Bu şelalelerden 2 km. sonra yüksek debide akan ve eğimli olarak yaklaşık 150 m. devam eden uzun şelale bulunmakta olup bu şelaleden sonra Pınarbaşı deresi Usluca köyü sınırındaki bent ile sonlanmaktadır. Bentler ve şelaleler ile toplam 10 şelale bulunmaktadır.

Giresun, Yenice köyüne; Giresun Alucra 145km.,Alucra-ÇamolukŞehitler 36 km., Şehitler-Gölova yolundan Yenice köyü 8 km. toplam 189 km. mesafededir. Toplamda 3 saatlik mesafededir. denildi.


Bu kararın Yenice Köyümüze ve  Çamoluk İlçemize hayırlı olmasını diliyoruz.


Çamoluk Haber







Güncelleme Tarihi: 09 Mayıs 2019, 08:56

Kazım Karaçoban

YORUM EKLE
YORUMLAR
Binali şimşek
Binali şimşek - 5 yıl Önce

Müthiş Photoshop lamissiniz. MaşAllah yöremize hayirliolsun. Artik tarimdan aşırı gelir elde eden halkimiz turizmden başını kaldiripta hayvanciligada bakamaz...butun katarlilar kesin antalya düden manavgat i...trabzon uzun gölü...abant yedi gölleri vs birakip yenice. Su şarlağina koşacaklarindan eminim. Çocuk bezlerini temizleyinde milletin başina talih kusu gibi lop diye düşmesin....saygilar

Nazım KULAOĞLU
Nazım KULAOĞLU - 5 yıl Önce

HAYIRLI OLSUN.

Yenice
Yenice - 5 yıl Önce

Yenicemiz

orhan torun
orhan torun - 5 yıl Önce

Hayırlı olsun

Zekerıya duras
Zekerıya duras - 5 yıl Önce

teşekkürler yenicem Allahım sana şükürler olsun yıllardır vermiş olduğumuz emekleri boşa çıkarmadın öncelikle emeği geçen giresun valliğimize çamoluk kaymakamlığımıza dokap bölge müdürlüğümüze giresun orman bölge müdürlüğümüze özellikle erkan beye büyük emeği olan köy muhtarımız mecit dertliye rahmetli tahsin suda kardeşimize ve emeği geçen tüm yetkililere teşekkür ederiz hayırlı olsun

SIRADAKİ HABER

banner200

banner196

banner205