İşte Dernekçilik

Yenice Derneğinden sosyal sorumluluk projesi.

İşte Dernekçilik

 Yenice Köyü Kültür ve Dayanışma Derneği son yıllarda düzenlediği kültürel ve sosyal projelere bir yenisini daha ekledi.
Okulların yarı yıl tatilinde, öğrenci ve aileleri ilgilendiren konuların işlendiği seminerlere bu yıl; Yeşilay Koordinatörü İsmail Güneş, "Madde ve Teknoloji Bağımlılığı" ile katıldı.
Seminer,27 Ocak 2018 Cumartesi günü İstanbul Esenlerde ki, Yenice Köyü Kültür ve Dayanışma Derneği Genel Merkezinde yapıldı.
Seminere Yenice'li öğrenciler ve aileler katıldılar.
Seminer, ilk önce katılımcılara yemek ikramıyla başladı.
Sunuculuğunu,Eğitim Kültür ve Sosyal Faliyetler Komisyonu Başkanı İzzet Mermer'in  yaptığı seminerde ilk önce,Yenice Köyü Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Zekeriya Duras kısa bir selamlama konuşması yaptı.
Zekeriya Duras'tan sonra konuşmasına başlayan, İsmail Memiş, ilk önce sigara bağımlılığına dikkat çekerek aileleri uyardı.
İsmail Memiş, Sigara bağımlılığının ilk okul yaşlarına kadar ulaştığını söyledi.
Sigara bağımlılığının ekonomiye olan zararlarından da bahseden İsmail Memiş, sigaradan sonraki en tehlikeli bağımlılığın uyuşturucu maddeler olduğunu söyledi.
Uyuşturucu bağımlılığını anlatan İsmail Memiş, bağımlılığın en bariz neticeleri olarak,annelerin göz yaşları ve işlenen cinayetlere dikkat çekti. 
İsmail Memiş,bu illete düşmemenin tek yolunun; sımsıkı aile ile iletişimi ve o gencin, o duruma düştüğü etkenlerin ortadan kaldırılması gerektiğini, akabinde Yeşilay Derneğinin Rehabilitasyon Merkezlerinde tedavi süreci olduğunu söyledi.
Çözümün bununla da bitmediğini ifade eden İsmail Memiş, bu aşamaları başarı ile tamamlayan gençlerin, kendi yetenek ve ilgi duyduğu sanat atölyelerinde tekrar topluma kazanmak olduğunu söyledi.
Son olarak Teknoloji  Bağımlığını anlatan İsmail Memiş, Çocukalrın en fazla zaman harcadıkları yerin televizyon,tablet,bilgisayar, ve cep telefonu olduğunu ifade etti.
Bu alışkanlıkların da çocuklarda,dikkat dağınıklığı,kötü alışkanlıkların bilinçaltına yerleştiğini açıkladı.
Tüm bu sorunların üstesinden gelebilmek için, çocuklara zaman ayırmak ve onlarla istişare etmek gerektiğini söyledi.
Program sonunda İsmail Memiş ile Sıddık Gerçek hocaya plaket verilirken, Yenice Köyünden ahirete göç eden ve şehitler için okunan hatimlerin duası yapıldı.

Analiz:
Geldiğimiz noktada, derneklerimizin  periyodik ve hızlı bir şekilde kan kaybettiğini görüyoruz.
Geçmişten gelen alışkanlıklarımızla dernek yönetmeye çalışıyoruz.
Dernekçiliği; gurbetçilik dönemlerinde yapılan, Eğlece Gecesi düzenleme ve Piyango çekilişlerinden ibaret olarak  görüyoruz.
Yaptığımız gece ve organizasyonlara gençlerin ilgisizliklerinden dem vurup havanda su dövüyoruz maalesef.
Bundan 20-30 sene önce ki gençler bu tür gece ve eğlencelere ilgi duymuş olabilir.
Geldiğimiz noktada, bu günün gençlerinin ilgi ve alakalarının çok daha farklı alanlarda olduğunu görmemiz gerek.
Bu ihtiyaçlar doğrultusunda program ve organizasyonlar yapmalıyız.
Çamoluk'ta bir kaç dernek bu çalışmaları yapıyor olsada, henüz istenen seviyeye ulaşmış değiliz.
Özellikle, Akyapı Köyü Derneği, Yenice Köyü Derneği, Hacıahmetoğlu Köyü Derneği gibi dernekler
zaman zaman, yaşadığımız günün ihtiyaç larına ve ruhuna uygun etkinlikler düzenlemeye çalışıyorlar. 
Gelecek günlerde, tüm Çamoluk Köy ve Mahalle  Derneklerinin aynı uygulamaları, hatta, daha iyi olanlarını yapmalarını temenni ediyoruz.
Dernek lokallerimizi, gençlerin geleceği ve kendilerini ifade edebileceği mekanlar haline getirelim ki, gençler de buralara ilgi göstersin ve sahiplensinler.

Çamoluk Haber





Güncelleme Tarihi: 29 Ocak 2018, 11:43

Kazım Karaçoban

YORUM EKLE
YORUMLAR
Salim UZMAN
Salim UZMAN - 6 yıl Önce

Yeniceli bir fert olarak,ilgi ve alakaninizdan dolayı teşekkür ederim.

Kemal KUŞCUL
Kemal KUŞCUL - 6 yıl Önce

sayın çamoluk haber editörü abimiz, dediğiniz gibi derneklerimiz kan kaybetmekte ve gençlerin ilği alaka olabileceği ve gençlerimizin geleceği ile ilgili proğramlar yapılmalı.. örneğin, 23 nisan çocuk bayramında veya 19 mayıs gençlik bayramında köylere tur düzenleyerek, üç gün bir tatil - gezi modunda fidan dikmek gibi bir proğramlar neden yapılmaz.. yaz tatilinde ise, tatil modunda proğramlar düzenleyerek dikilen fidanların bakımı ve sulanması yaptırılarak, ülkemiz ve yöremizin gençlerine tarım sevdirilerek gelecekte her gencin bir fidanı olacağı gibi, gençlerin ileriye dönük bir tarım tüccarı olması sağlanabilinir..

Kemalettin Çapraz
Kemalettin Çapraz - 6 yıl Önce

yenice köyü çok güzel bir köy.canlı alabalık için gitmiştik.yanlık kadın ve kızlarımıza ön sırada yer verilip söz hakkı tanınmalıydı.selamlar.

Turgay yenice
Turgay yenice - 6 yıl Önce

Yenice köyü kültür ve dayanışma derneğinin velilerimizi öğrencilerimizi ve bizleri ilgilendiren sosyal konuda,düzenlemiş bulunduğu seminer için,Yenice köyü dernek yönetim kuruluna,Yenice köyü halkına,ayrıca semineri bizlere duyuran camoluk habere teşekkürler.

SIRADAKİ HABER

banner200

banner205