Murat Dursun Tosun,Çamoluk Tarihi Kitabı basılmayacak!

“Çamoluk Tarihi” “Arşiv Belgelerinde Mindeval” isimli çalışma ilgisizlikten çıkamayacak.

Murat Dursun Tosun,Çamoluk Tarihi Kitabı basılmayacak!

Alucralı araştımacı yazar Murat Dursun Tosun'un uzun uğraşlar sonucu,Osmanlı Arşivlerinden derleyerek kitap haline getirdiği Çamoluk Tarihi” “Arşiv Belgelerinde Mindeval” isimli kitap yazar va Çamoluk Belediyesi arasında yaşanan iletişimsizliğe kurban gitti.

Daha önce yazar tarafından 139 adet bastırılan kitap,varılan anlaşma üzerine 500 adet de Çamoluk Belediyesi sponsorluğunda bastılımasında uzlaşılmıştı.

Gelinen noktada, Yazar Murat Dursun Tosun,yazdığı kitaptan herhangi bir çıkar beklemediğini,maliyeti mukabilinde bastılması konusunda Çamoluk Belediye Başkanı ile görüştüklerini,ancak bu zamana  kadar herhangi bir girişimde bulunulmadığını açıkladı.

Bu günden sonra da  bir anlaşma olmayacağını açıklayan Murat Dursun Tosun, konu ile ilgili olarak bir  basın açıklması yaptı.

Dursun Tosun Basın açıklamasında;

SAYIN ÇAMOLUKLULAR

Bilindiği gibi bundan bir süre önce “Çamoluk Tarihi” “Arşiv Belgelerinde Mindeval” isimli bir kitap hazırlandığını buradan sizlere duyurmuştum. Bundan kısa bir süre sonra da 6 Şubat 2015 tarihinde Sayın Belediye Başkanı facebook ve diğer haber sayfalarında; daha önce kültürel araştırmaları destekleyecekleri sözü üzerine bahse konu kitaba sponsor olduklarını açıklamıştı.

Ancak Çamoluk Belediyesi’nin kitaba sponsor olduğu gibi bir durum söz konusu değildir. Kendileriyle başından beri bir görüşme yürütüldüğü doğrudur. Ancak sponsor olduk başka, olacağız, olmayı düşünüyoruz başkadır. Neticede şartlar bu güne kadar oluşmamıştır. Bu itibarla bundan sonra da olmayacaktır.

Çamoluk Tarihi kitabından fotoğrafta’da görüleceği gibi toğlam 139 adet basılmıştır. Bunun 14 adedi Derleme Müdürlüğü, ISBN Ajansı, Basın Vavcılığı ve Valilik Basın Bürosuna matbaa tarafından teslim edilenlerdir.

Bu şartlar altında benim tamamen kendi imkanlarımla bastırdığım kitaplardan bir kısmı ki yaklaşık 50 tanesi Giresun Ünüversitesi, Giresun Valiliği, Çamoluk, Alucra ve Şebinkarahisar Kaymakamlıkları, Belediyeleri ve Araştırmacılara vb. hediye edilmiştir. Geriye kalan kitaplardan 20 tanesini Hamidiye Menba Suları Kooperatifi ve Osman Sağaz (2 adet), Erol Kürkçü, İsmail Kayıkçı, Veysel Ekmen birer tane almıştır. Bunun haricinde Kazım Karaçoban’a ve yine Okmeydanı’nda (Alucralı) Helim Cece’ye onar kitap bırakılmıştır. Onlardaki kitapların da çoğu durmaktadır.

Hülasa-i kelam Çamoluklular kitaba karşı ilgisiz kalmıştır. Takdir sizlerindir. Saygıyla arz ederim dedi.

Konu  ile ilgili görüşlerini aldığımız çamoluk Belediye Başkanı savaş Akarçeşme de, kitap bastırmaktan vazgeçme diye bir şeyin olmadığını söyleyerek," Biz resmi kurumuz. Ödemelerimizi resmi evraklar üzerinden yaparız. Baskıyı yapacak olan matbaa ile görüştük ve kendilerine,Baskıyı yapıp fatura gönderdiklerinde ödeme yapılacağı söylendi dedi.

Çamoluk Haber


YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner200

banner205