Osman Ağa Tiyatro Sahnesinde Can Bulacak!

Tarihte Kurtuluş savaşı ve bir çok cephede mücadele etmiş Topal Osman Ağa Tiyatro sahnesinde hem, tekrar destan yazacak, hem de sevenleriyle buluşacak.

Osman Ağa Tiyatro Sahnesinde Can Bulacak!

Cumhuriyetin 100. Yılı etkinlikleri kapsamında hazırlanan özel efektler ve Türkiye’nin tanınmış seslendirme sanatçılarının katkılarıyla hazırlanan Büyük Topal Osman Oyunu’nun galası 22 Kasım 2022 Salı günü Sarıyer Ayazağa’da bulunan Rauf Denktaş Kültür Merkezi’nde yapılacak.

Kurtuluş Savaşı’nda Karazipkalı Giresun uşaklarının kahramanlıklarının anlatıldığı, sinema efektleriyle güçlendirilmiş, Türkiye’de ilk kez yapılan sinema perdesi ile aynı anda tiyatro salonunda tiyatro oyuncuları ile oynanacak oyunun senaryosu yazar Arzu Başlantı’ya ait.

Giresun Federasyonu, Giresun Vakfı ve Mavikaradeniz işbirliği ile gerçekleştirilecek olan oyunda, Giresun’da başlayan Afyon İscehisar da bulunan 15 şehidin ve Ankara Haymana’da Binbaşı Hüseyin Avni Alparslan’ın ve vatan evlatlarının şehit olma hikayesi ile Mustafa Kemal Atatürk’ün Topal Osman Ağa ile buluşması ve Cumhuriyetin kurulmasında emeği geçen Anadolu kahramanlarının unutulmaz hayat hikayesi anlatılıyor.

Haber: Giresun & Harşit TV

Güncelleme Tarihi: 14 Kasım 2022, 23:00

Murat Özdemir

Haber Sitesi Editörü

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner200

banner205