Rektörden Çamoluk MYO'ya Şartlı Destek

Çamoluk Meslek Yüksek Okulu isteklerine Giresun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr Aygün Attar, “şartlı” evet diyeceğini söyledi.

Rektörden Çamoluk MYO'ya Şartlı Destek

 Çamoluk  Meslek Yüksek Okulu isteklerine Giresun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr Aygün Attar, “şartlı” evet diyeceğini söyledi.

Giresun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr Aygün Attar Merkezden uzakta eğitim gören öğrencileri ziyaret amacı ile düzenlediğ geziye Çamoluktan başladı.
Prof. Dr Aygün Attar  önce Kaymakam Adem Uslu, Belediye Başkanı Özcan Çinici ve İl Genel Meclis üyelerinin katılımıyla Çamoluk Kaymakamlığı’nda bir araya geldi. Burada Kaymakam Adem Uslan'ın Meslek Yüksek Okulu talepleriyle ilgili açıklama yapan Rektör Attar “Herşeyden önce Meslek Yüksek Okulu açılabilmesi için bir takım altyapıları göz önünde bulundurmak gerekli. Çamoluk’a Meslek Yükse Okulu açabilmemiz için  ilçenin işadamlarına, Sivil Toplum Kuruluşları’na büyük görevler düşmektedir. Buraya açılacak okulu öğrencilerin tercih yapması için cazip hale getirmemiz gerekmektedir. Bu konuda iş ve burs garantili olursa cazip hale gelebilir. İlçenin işadamları, Sivil Toplum Kuruluşları bir protokolle burada okuyacak öğrencilere burs vereceğini belirtmeli ve işadamları yine küçük işletmeler açarak iş garantisi sunabilmeli. Dolayısıyla mezun olan öğrenciler aynı zamanda kalifiye eleman ihtiyacını karşılayabilmelidir. Nüfusu 3 bin civarında bulunan bir ilçemizdeki okulumuzu tercih edecek öğrencilerin ekonomik durumları düşük olabilecek öğrenciler olduğunu unutmamalıyız ve buna göre iş ve burs garantili imkanlar sunmalıyız. Bu şartların olgunlaşması halinde okulu açmamız daha mümkün hale gelecektir. Aynı zamanda da cazip bir okul açmış olacağız” dedi.

Kaymakam Adem Uslan ve Belediye Başkanı Özcan Çinici Rektörün talabinin karşılanabileceğini söyledi.

Çamoluk Haber olarak Giresun'a gelen bir çok bürokratın  ve rektörün Çamoluk'a uğramadan çamoluk'u görmeden görev tamamladfığı bir dönemde.bayan bşir bürokratın ilçe gezilerin Çamoluk'tan başladığı için teşekkür ediyor yeni  atandığı görevinde başarılar diliyoruz.
Çamoluk Haber

YORUM EKLE
YORUMLAR
Salim AKBULUT
Salim AKBULUT - 12 yıl Önce

Çamolukta siyasetçisinden büroktratına kadar senelerdir sinerji yaparak çözüm aradıkları bu sorunu cevap niteliğinde en anlamlı 3 4 cümleyle özetleyen hocamızı tebrik ederim.. anlatılanların özeti siz çamoluklular bu kafayla bi halt yiyemezsiniz..

ahmed arif akar
ahmed arif akar - 12 yıl Önce

Rektör Hoca ya bravo.doğrusu bu kadar aktif olacağını,araziye çıkacağını beklemiyordum.ilme-l yakinle yetinmemiş olayı bizzat müşahade için yerinde değerlendirmeyi tercih etmiş.tabidir,ilçemizi ve zaaflarını bilmeyen ve dışarıdan bir gözle meseleleri anlamaya çalışanlar daha objektif değerlendirmeler yapıyorlar bu sebeple Rektör Hanım ın söyledikleri bizim ifade edemediğimiz ya da duygusal bir yaklaşımla hayal dünyamızda makyajlayarak üzerini örttüğümüzü zannettiğimiz ama gerçekte aşikar olan eksikliklerimizi ortaya döküyor.benzer haberlerin yorumlarında daha önce de yazmıştım,güçlü bir ortaöğretim altyapısı olmayan yerde MYO kurmak ne kadar rantable?Bu okula gelecek öğrenci kitlesi nitelik olarak hangi seviyede olabilir? Bu sorular artırılabilir fakat Rektör Hanım ın ziyareti bence işini iyi yapmaya çalıştığının bir göstergesi.yapılacak okulun iyi projelendirilmesi,bölüm seçimlerinin iyi yapılması zaaflarımızı giderebilir avantaja dönüşebilir.

SIRADAKİ HABER

banner200

banner205