Teşekkürler Şevki Hoca

Bayır Köyü Fatih Camii İmam Hatibi Şevki Yazıcı'dan örnek olacak uygulama.

Teşekkürler Şevki Hoca

Bayır Köyü Fatih Camii İmam Hatibi Şevki Yazıc  yaptığı çalışma ile minik yüreklere dokundu.

Şevki Yazıcı,2020 yılında dünyayı etkisine almış olan Covid-19 salgın hastalığı sebebiyle, camiide yaz kuran kursundan mahrum kaldığı  öğrencileriyle  2021 yılında  tekrardan buluşarak  onlar için süpriz programlar hazırladı. 
Yaz Kur'an kursuna katılan  öğrencilerini sevindirmek, mutlu etmek ve derslerinde daha başarılı olacakları düşüncesi ile Bayır Köyünde ikamet eden, köy yaşantısı nedeniyle dışarı ile bağlantısı ve sosyal hayatları kısıtlı olan kursiyer öğrencilerini izin gününde sosyal mesafe maske ve hijyen kuralları çerçevesini gözeterek memleketi Amasya'ya götürdü.
Şevki Hoca öğrencilerini; Amasya nın Tarihi Kalesini, Kral Kaya Mezarlıklarını, Ferhat ile Şirin Aşıklar Müzesini ve Beyazıt Camii ni gezdirdi.

Şevki Yazıcı Hoca, kültürel bilgilerin yanında  Kur'an Kursu öğrencilerini Amasyada Luna Parkaa götürerek doyasıya eğlenmelerini sağladı.

Unutamayacakları bir gün geçiren öğrenciler gezinden çok menun olduklarını dile getirdiler.

Konu ile görüşlerini aldığımız Şevki Yazıcı,"Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın ömürleri boyunca unutamayacağı birgun yaşamaları beni kendi aileleri kadar mutlu etmiştir. 
Maalesef, ilcemizin sosyal etkinlik alanları kısıtlı olması nedeniyle, çoğunlukla okul zamanlarında ve diğer günlerde Bayır Köyü ve Çamoluk arasına sıkışmış olan hayatlarını ve hayata bakış açılarının biraz daha genisleyecegini düşünerek

böyle bir organizasyonu tertip edip hayatlarına bir değişiklik gelmesini istedim.
Bu geziyi düzenlerken, maddi ve manevi  desteklerini benden esirgemeyen ilcemizden tayini çıkan sayın kaymakamımız Emre Çömen beye, Çamoluk Belediye Başkanı Sayın Fatih Düz' e ve Bayir Köylü kıymetli buyuklerime şükranlarımı sunarım.
Böyle gezilerin, köylerimizde yetişen ve Çamoluk dışına çıkmayan tüm gençlerimize ileri ki yıllarında ve ozelikle; Allah nasip edip üniversite öğrencileri oldukları zamanlarda bir boşluğa düşmemeleri için faydalı olacağını düşünüyorum.
Öncelikle görev yapmış olduğum Bayır Köylü kıymetli büyüklerimden ve tüm Çamoluklu hemşehrilemizden böyle gezilerin daha çoğalması için önderlik yapmalarini istirham ederim.
Bu tür geziler, onların sadece hayatlarında bir anı kalmayacağını düşünüp farklı kültür farklı yaşantılar gördüklerinde kendilerine neler den zarar gelip gelmeyeceğini anlamaları açısından yardımcı olacağını düşünüyorum.
Bu duygu ve düşünceler le kıymetli Çamoluk lu hemsehrilerimize selam eder saygılarımı sunarım bu ilk adımın son adım olmamasını ümit ederim" dedi.

Haber: Murat Özdemir

Çamoluk Haber

Güncelleme Tarihi: 17 Ağustos 2021, 10:35

Kazım Karaçoban

YORUM EKLE
YORUMLAR
Murat Özdemir (Bayır Köyü)
Murat Özdemir (Bayır Köyü) - 3 yıl Önce

Öncelikle Çamoluk Haber ailesine teşekkür ederim bu haberi ilgiyle karşıladıkları için. Şevki Yazıcı hocamıza minnettarım. Örnek davranışın devamlılığını diliyorum.
Var olun.

misafir
misafir - 8 ay Önce

Tarık 9-10﴿ O gün bütün sırlar ortaya dökülecek; artık insanın ne bir gücü vardır ne de yardımcısı.

SIRADAKİ HABER

banner200

banner205