Yaşabey Kalebaşı İddialı konuştu

Çamoluk Derneğinin düzenlediği istişare toplantısında Dernek Başkanı Yaşabey Kalebaşı ”Vali ve Bakan gözümüzün içine bakıyor, Çamoluklular bir şey istese de yapsak diye” iddialı konuştu.

Yaşabey Kalebaşı İddialı konuştu

 

15 Temmuz 2012 Pazar Günü Saat 10:00’da  Çamlıca da ki Çamoluk Dernek Merkezinde  düzenlenen kahvaltılı istişare toplantısına Köy Dernek  Başkanları ve Yönetim Kurulu üyeleri yanında Çamoluk Kur’an Kursu  Dernek yöneticileri de katıldı. 

Toplantı da ilk olarak söz alan Çamoluk Dernek Başkanı Yaşabey Kalebaşı oldu.

Kalebaşı  katılımcılara teşekkür ederek başladığı konuşmasında,Çamoluk Derneğinin bir beden  gibi olduğunu belirterek ,bedenin herhangi bir yeri ağrıdığında diğer  organların da bu ağrı ve acıyı hissettiğini söyledi.

Yaşabey Kalebaşı ilk önce dernek olarak yaptıklarını anlatacağını söyleyerek ,Yıllardır özlemi çekilen Çamoluk Devlet Hastanesinin  1 Temmuz itibari ile 7/24 olarak hizmet  verecek  duruma  geldiğini söyledi.

Kalebaşı, Çamoluk’a yapılacak olan TOKİ Konutlarının   inşaatlarının da en kısa zamanda başlayacağını ve 18 ayda da teslim edileceğini söyledi.

TOKİ konutları için şu ana kadar 45 baş vurunun olduğunu  açıklayan Kalebaşı Çamoluk’a Dijital Bankacılığın geldiğini ve %100 olmasa da  %80 bankacılık işlemlerinin görüldüğü  söyledi.

Çamoluk Kültür Merkezinin de bu yıl hizmete açılacağını ve Gölpark için Üsküdar Belediyesi tarafından kalıcı çadır platform yapılacağını bunun için çalışmaların başladığını ve kısa süre sonra da montaj işleminin gerçekleşeceğini söyledi.

Yine Üsküdar Belediyesi tarafından Çamoluk’a otogar yapılacağını  açıkladı.

Bütün olumsuz genelgeler nedense  hep Çamoluk’a denk geliyor.

Yaşabey  Kalebaşı  konuşmasında Çamoluk Meslek Yüksek Okuluna da değindi.

Kalebaşı okulun İTO tarafından yapılacağını ve bunu içinde bazı protokollerin yapıldığını söyleyerek,”geldiğimiz noktada Türkiye’de ki  Ticaret odalarının bağlı olduğu bir kurum var, Türkiye Odalar ve Borsalar Başkanlığı,  bu kurum son aldığı bir kararla Ticaret odalarının ancak bağlı oldukları illerde okul ve benzeri yatırımları yapacağı yönünde bir karar aldı. Alınan bu karar neticesinde Haziran  2012 de temeli atılması gereken Çamoluk Meslek Yüksek Okulunun temelini atamadık. Ancak TOBB aldığı başka  bir kararla odaların vaat ettikleri yatırımları kendisinin yapacağını açıkladı. Bizde bu konu ile ilgili olarak, TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlunu ziyaret etmek için randevu alacağız ve kendisini ziyaret ederek bu konuyu halletmeye çalışacağız”dedi.

 

Yaşabey’in konuşmasından sonra Dernek Başkanlarına söz verildi.

İlk sözü Yazılar Mahallesi Dernek Başkanı Rüstem Sakızcı aldı.

Sakızcı konuşmasına Çamoluk Hastanesinin 1 Temmuz itibari ile  hizmete başlayıp başalmadığını sordu.

Daha sonra Sakızcı son bir ay içerisinde iki  kez Çamoluk’a  gittiğini ve Çamoluk Şehir Merkezinin asfalt olması gerektiğini söyledi.

Sakızcı  kendilerine gelen bilgilerde, yapılacak olan Bal Festivalinde Çamoluklu bazı sanatçılara ambargo uygulanacağını duyduklarını,  konunun gerçek olması durumunda uygulamanın birlik ve beraberlik ruhuna zarar vereceğini söyledi.

Sakızcı’ya cevap veren Kalebaşı, hiçbir sanatçıya ambargo uygulamadıklarını Çamoluk’ta  yedi sekiz tane kendini sanatçı sayan ve kaset çıkaran arkadaşımız var. Biz iki yıl önce bu arkadaşlarımıza 500’er lira ödeme yaptık geçtiğimiz yılda  bu arkadaşlara 350 TL’lik bir ödeme yapabileceğimizi söyledik, bu arkadaşların içerisinde iki si  dışarıda provakatif açıklamalar yaparak derneğimizi eleştirdiler, biz de derneğe saygı duymayan bu arkadaşları bu sene programa çağırmadık dedi.

Toplantıda söz alan Kutluca Köyü Dernek Başkanı Kazım Karaçoban’da  20 yılı aşkın bir süredir düzenlenen festivalin ayrı bir platformda tartışılması gerektiğini söyleyerek ,yapılan Festival Programlarının Çamoluk İnsanına uygun hale getirilmesini söyledi.

Karaçoban,özlenen birlik ve beraberliğini sağlanamamasında Çamoluk’ta yapılan yanlışların da büyük etken olduğunu söyledi.

Çamoluk’un demokrasiden uzak bir şekilde yönetildiğini ve haksızlıkların yapıldığını yapılan haksızlıklarında bir şekilde İstanbul’a ulaşarak rahatsızlık meydana getirdiğini söyledi.

Karaçoban Çamoluk Derneğinin    geçtiğimiz dönemlerde  çok radikal kararlar alınarak insanların küstürüldüğünü  bu küskünlüklerinde geçmesinin zaman alacağını söyledi.

Karaçoban’ın konuşmasından sonra söz alan Çamoluk Dernek Başkan Yardımcısı Nevzat Kaleli söylenenlerden bir şey anlamadığını ve konunun daha somut bir şekilde anlatılması gerektiğini söyledi.

Tekrar söz alan Kazım Karaçoban,  Çamoluk Derneğinin  desteklemedikleri bir partinin adayının seçimi kazanması neticesinde, yıllardır yapılan Çamoluk Bal Festivalinin “güvenlik” gerekçesiyle iptal etmeye kalkışıldığını ve buna rağmen yapılan Festivale,Çamoluk Kaymakamlığı ve Çamoluk Derneğinin  destek olmadığını ,destek olanlar için de ağır hakaretlerin söylenip yazıldığını açıkladı.

Özcan Çinici  Benim Belediye Başkanım Değil!

Çeşitli konuşmaların yapıldığı toplantıda, en sert konuşmayı Çamoluk Kur’an Kursu yöneticilerinden Halil İbrahim Sürücü Çamoluk Belediye Başkanına Karşı yaptı.

Halil İbrahim Sürücü  Belediye Başkanı Özcan Çinici’nin seçilebilmesi için mücadele ettiğini ve bu mücadeleyi yaparken de  Çinicinin  Çamoluk için milat olacağını düşünerek yaptığını ama gelinen nokta da Çinicinin kendisinin Belediye  Başkanı olmadığını ve Belediye Başkanı olarak da tanımadığını söyledi.

Tekrar  söz alan Dernek Başkanı Kalebaşı Çamoluk Derneğinin Siyasi gücünün tahmin edilenlerden de daha fazla olduğunu  bunu da Feshane Giresun günlerinde gözlemlediklerini söyledi.

Başka ilçelerin çadırlarında 5’er dakika  kalan misafirlerin  Çamoluk Derneği standında bir saati aşkın zaman geçirdiklerini söyledi.

Kalebaşı , ”Vali ve Bakan gözümüzün içine bakıyor, Çamoluklular bir şey istese de yapsak diye”” dedi.

Daha sonra burs konusuna geçilen toplantıda her yıl verilen bursların bu senede verileceğini ve de  sayının beklenilenden de artacağını söyleyerek  bu konuda Ramazan ayı içerisinde Üsküdar Belediyesi Nikah Salonu bahçesinde  iftar programı yaparak burs için katkı sağlayacaklarını söylediler.

Burs konusuna köy derneklerinin de sahip çıkması gerektiği ifade edilen toplantı  saat 13:00’da sona erdi. 

Çamoluk Haber


YORUM EKLE
YORUMLAR
Kemal KUŞCUL
Kemal KUŞCUL - 12 yıl Önce

DURMAK YOK, YOLA DEVAM..!!
Kardeşim, YILLARDIR BAYIRKÖY SAĞLIK OCAĞI KAPALI, yine seneler önce BAYIRKÖY KEŞKEK FESTİVALİNDE bir büyüğümüz SİZLERE BİR MÜJDE VERMEK İSTİYORUM '' - ÇAMOLUK, ZAGPA YOLU GELECEK SENE KARAYOLUNA BAĞLANACAK ve GRUP ZAGPA YOLU İÇİN İNŞAALLAH GELECEK YAZ KURDELE KESECEĞİZ DEDİ ve deyiş o deyiş. 10 seneden fazla olmasına rağmen YOLUMUZ HALA TOZ TOPRAK. Bence icraatları MANŞETE TAŞIMA YERİNE SONUÇLARI GÖRDÜKTEN SONRA GURUR DUYMAK DAHA EFDAL olacağını düşünmekteyim.
Çamoluk için herkes bir şeyler yapıyor gözükmekte isede, bir arpa boyu yol alamamakta.
Bugün ÖZELLLİKLE ZAGPA KÖYLERİ SİVAS İLÇELERİNDEN ALIŞ VERİŞ YAPIYORSA tüm çamoluk yöneticileri ve esnafı düşünmeli ve nerede hata yapıldığını araştırmalı.
Ne yazık ki, FESTİVAL YAPARAK, KAHVALTI DÜZENLEYEREK SORUNLAR AŞILMIYOR.

çamoluklu
çamoluklu - 12 yıl Önce

Evet yine yaz geldi ve çamolukta festival zamanı toplantılar yoğun çalışmalar ve acaba bu sene hangi sanatcıları çıkarsak hangileri çıkarmasak çamoluk sanatcılarının bazılarını çıkarsak bazıları çıkamaz sesleri fazla çıkıyor bunlar festival hazırlıkları bunları duyuyoruz amma tebrik etmek lazım ki çamoluk derneğimiz bal festivalini bu kadar benimsemiş okadar önemsemişki şu anda gece çaba göstererek acaba hangi sanatcıları çıkarsak çamoluk sanatcılarından hangilerini çıkarmasak o üç günde nasıl şahşahalar yapsak kimleri onura etsuk kimlere plaket versek diye bukadar çalışan bir derneğimiz var ama kardeşim neden gelipte çamoluğa bir bakmıyorsunuz burası köye döndü iyce artık köye çamolukta bu aylarda adım atmaya yer bulamazken çamolukta pazartesi günleri bile bomboş siz neden gelipte çamoluğun halini yerinde ziyaret etmezsiniz bu bal festivali için neden esnafın fikrini hiç sormazsınız beraber neler yapabiliriz bunu hiç soran yok oysa çamoluk için herşey ama çamoluğun halini bilen yok

çamoluklu 2
çamoluklu 2 - 12 yıl Önce

yıllardır tek yürek olamadık çamoluk derneğini hep aynı kişiler yönetti ama bugünki sonuç hep ikiye bölünmüş bir çamoluk gerek siyasette gerekse makamlarda hep aynı şey oysa başka düşünceleri olana çamolukta söz hakkı vermediniz belediye olsun teşkilatlar olsun dernekler olsun sanatcısı olsun çamoluk derneğinin dediği olmadımı olmuyor yazık artık bu zihniyeti bırakalım çamolk belde olma yolunda adım adım ilerliyor çevre ilçelere bakın ne demek istediğimi anlarsınız kimse yazları çamoluğa gelmiyor artık edindiğimiz bilgiye göre çamoluk köylerinin bir çoğu istanbula yakın yerlerden yazlık köyler edinmiş oralara gidiyormuş acaba neden bu son yıllarda artmış bir düşünün fesanede bakan vali gözünüzün içine bakıyormuşki çamoluklu bir şey istesinde yapalım diye peki niye istemediniz kardeşim sn vali bu yaz alucraya 10 defa geli niye çamoluğa hiç gelmiyor sorup aramıyor çamoluğun kalkınmaya büyümeye ihtiyacı var neden tarımsal alanda hayvancılık alanında yardımlar yapılmıyor neden istemediniz

çamoluklu 3
çamoluklu 3 - 12 yıl Önce

Eyer şu zamandada çamoluk ilirleyemiyorsa yüksek okul gelmiyorsa et süt tavuk hayvancılık entegre tesisileri kurulamıyorsa esnaf yerinde sayıyorsa yazın bu ayda bile çamoluk boşsa çevre ilçeler bizden kat kat gelişmişse kusura bakmayında siz daha çok festival hazırlıkları yapar hangi sanatcıya kaç para öde hangi sanatçıyı çıkarırız diye çaba harcarsınız artık çamoluk hizmet bekliyor artık çamoluğun hizmete kalkınmaya büyümeye ihtiyacı var 3 gün festivalde buraları çevreden gelen halkla dolup taşıyor siz hep öylemi sannediyorsunuz gelin şimdi çamoluğa bakında günde kaç kişi geliyor bu böyle olmamalı yaz deyince coşmalı çamoluk insanlarda güven kalmadıki artık kopukluklar aldı başını gitti oysa belediyesi kaymakamı derneği esnafı basını sanatcısı köyleri yenicesi zağpası elele tek yumruk olaydı şimdi çamoluk küçük almanya olmuştu bunu sizde çok iyi biliyorsunuz bizde ama siz oturun hangi sanatcıları çıkaracaksınız çamoluktaki santçılardan hangini çıkarmayacaksınız bunu tartışın yazık

Kemal KUŞCUL
Kemal KUŞCUL - 12 yıl Önce

Beni tanıyanlar ve yazılarımı takip edenler bilir, şunu söylerim. ÇAMOLUK İLÇE PAZARI MODERN hale getirilmeli ve CUMARTESİ GÜNLERİ KURULAN GEREDE PAZARINDA Kİ gibi üstü kapalı ve otopark sorunu olmayan esnafı denetleyen halkın gönül rahatlılığı ile alış veriş yapmasını sağlmak.
Köylere sabah ve akşam BELEDİYE OTOBÜSÜ konmalı ki köylü hergün ilçe merkezine gelsin.
İstanbul^dan her akşam yazları 20.00'de otobüs kalkmalı ve sabah sabah 09.00 da çamoluk ilçe merkezine inmeli. yine hergün sabah 10.00'da otobüs çamoluktan kalkmalı ve akşam 24.00'de istanbulda olmalı.
her sabah 08.00'de köylerden aldığı yolcuyu ŞEHİRLERARASI OTOBÜSE GÖTÜRDÜĞÜNDE ve yine 12.00'de İSTANBUL'dan gelen yolcuyu köylere BELEDİYE OTOBÜSÜ TAŞIRSA ÇAMOLUK ESNAFI KAZANACAK, ÇAMOLUK CANLANACAK. İnsanlara seyahat özgürlüğü gelecek.
Bugün istanbul'dan ZAGPA KÖYLERİNE GELEN ÇOĞU İNSAN ÇAMOLUK İLÇE MERKEZİNİ MERAK ETTİĞİ HALDE ULAŞIM SORUNUNDAN DOLAYI ZİYARET EDEMİYOR...

seyhan fenerci
seyhan fenerci - 12 yıl Önce

çamoluk ve köylerimize selam olsun değerli doslar yazıları ve haberleri sizlerde takib ediyorsunuz geçen yıl çok olumsuz bir sıkıntıyla karşı karşıya kaldık çamoluk derneği çamoluk sanatcılarını sadece ücreti bahane edip yaşabeyinde dediği gibi size 300 lira ister çıkın ister çıkmayın dedi ve kesip attılar ama çamoluk sanatcılarının derdi asla para deyildi bunu açıkladık zaten çamolukta yapılan haksızlık derneğin ödeme gücü yok deyip her yıl dışardan gelen sanatcılara binlerce lira ödeyen çamoluk derneğine artık bu haksızlığı durdurun diyen çamoluk sanatcılarına cevap 300 lira gibi komik bir harşlık teklif ederek bal festivaline çıkarmadılar ve zeynep başkana 10 binliraya yakın bi para nurettin baya 5 binlira gibi uçuk rakamlar ödeyen çamoluk derneği daha kaçtane yabancı sanatcıyı festivale getiren çamoluk derneği çamoluk sanatcısını hiç muhattab almamış olup yabancı sanatcılar üzerinde ağırlık gösterdiler sonucta festival afişlerinde 10 tane çamoluk dışından sanatcılarla donatıldı

seyhan fenerci
seyhan fenerci - 12 yıl Önce

geçen yıl bende yusuf fenercinin menajerliğini yapıyordum bu festival konusunda yaşabeyle ve bazı yöneticilerle uzunca konuştum hatta sn belediye başkanımızlada görüştüm bu haksızlıkları dile getirdim çamoluk sanatcısının değeri 300 lira olamaz dışardan gelen sanatcılara binlerce lira ödeniyor bu haksızlık deyilmi dediğimizde derneğin cevabı bu kimseyi ilgilendirmez oldu çamoluklu bilsinki çamoluk sanatcısı yıllardır festivalde asla ücret almadan 3 gün boyunca çamoluk bal festivalinde üstüne düşeni fazlasıyla gururla yapmıştır bunu geçmiş dönemdeki dernek yönetimindekiler biliyor ama herşey bi yere kadar yapılan haksızlıkta ama kimsenin çamoluk sanatcısının ekmeyiyle ve festivale çıkmasıyla oynama hakkı yoktur oynarsalarda işte bu gün çamoluğun geldiği noktayı herkes biliyor tek şeyi soruyorum neden çamolukta birlik beraberlik yok gerek siyasette gerek dernekçilikte gerekse esnaf ve halkta yapılan organizasyonlarda şöyle bir düşünelim ne demek istediğim anaşılır umarım selamlar

Kemal KUŞCUL
Kemal KUŞCUL - 12 yıl Önce

Bulgaristan'da yazlık bir beldede TRAKTÖR arkasına TREN gib insan taşıyan RÖMOKLAR yapılmış. İlk bakışta ön bölüm treni andırıyor ancak TRAKTÖRE KABİN yapılmış ve GÖZE GÜZEL BİR NOSTALJİ SUNMAKTA. Arka vagonlara insanlar çok rahat edecek şekilde süspansiyon yaoılmış.
Şimdi ÇAMOLUK ilçemizde böyle güzel bir yazlık ulaşım aracı olsa ve insanları belli bir yerlerden alıp YAYLALARA, DAGLARA çıkarsa.
Yine festivallerde bayanlar ve çocuklar ihmal edilmekte. Çocuklara ANİMATÖRLER getirilmiyor. Büyükler DAVUL ZURNA ile horon oynarken çocuklar sadece seyretmekle kalıyor. Oysa çocuklara yönelik çok güzel yarışmalar ve eğlenceler düşünülebilinir
Festivaller ne yazık ki üç günlük ve bir yıl boyunca enerji tüketilir. Oysa hizmet 365 gün olmalı.
Tabi dernek demek her şeyi düşünmek değil ancak yöreyi temsil edildiğinden resmi kurumlara ulaşılması daha kolay.


SIRADAKİ HABER

banner200

banner205