Yenice'de eller şükür için kalktı.

Yenice Pınarbaşı şükür kurbanı etkinliği bu yıl da yoğun katılımla gerçekleşti.

 Yenice'de eller şükür için kalktı.
Her yıl geleneksel olarak  Pınarbaşı Suyu için düzenlenen kurban etkinliği bu yıl 17 Haziran 2018 Pazar günü Yenice Pınarbaşı  tesislerinde gerçekleşti.

Etkinliğe Erzincan Valisi Ali Arslantaş, Giresun İl Müftüsü Muhittin Oral, Hac ve Umre Hizmetleri Genel Müdürüı Enver Günenç, Çamoluk Kaymakamı Mustafa Demir, Çamoluk Belediye Başkanı Musa Varıcı, İl Genel Meclis Üyeleri ve Çamoluk İdare Amirleri ile vatandaşlar katıldı.
Daha önce Giresun Valisi Harun Sarıfakıoğulları'nında katılacağı açıklanırken, yapılan açıklamada Valinin mazereti nedeniyle katılamadığı bildirildi.

Etkinlik Kur'an-ı Kerim tiavetiyle başladı. Daha sonra Hac ve Umre Hizmetleri Genel Müdürüı Enver Günenç "Kul Hakkını" önceleyen veciz bir konuşma yaptı.
Enver Güvenç; En büyük şükrün kul hakkına riayet etmek olduğunu söyledi. Pınarbaşı gibi muhteşem bir su kaynağına sahip olan Yenice'de Temmuz ve Ağustos aylarında
içme suyu sıkıntısı çekildiğini, bunun nedenininde, komşu hakkına riayet etmemek olduğunu açıkladı.

Daha sonra Yenice Muhtarı Mecit Dertli  kısa bir konuşma yaptı.
Mecit Dertli; Organizasyonun daha kapsamlı olarak programlandığını ve bir çok davetlinin katılmasını beklediklerini, ancak seçim haftasında olunması nedeniyle bir çok misafirin mazeret bildirerek katılamadıklarını söyledi.

Yenice Dernek Başkanı Zekeriya Duras'ta yaptığı konuşmada, Erzincan Valisinin iki yıldır etkinlik davetlerine katıldığını açıklayarak teşekkür etti.
Zekeriya Duras, Giresun Valisinin mazeret bildirerek katılamayacağını açıklarken, her iki valinin de, alçak gönüllü halkın valisi olduklarını söyleyerek kendilerine teşekkür etti.

Çamoluk Kaymakamı Mustafa Demir'inde kısa bir konuşma yaptığı etkinlikte son olarak Erzincan Valisi Ali Arslantaş bir konuşma yaptı.
Ali  Arslantaş yaptığı konuşmada, Bayramın birinci ve ikinci günlerinde Başbakan Binali Yıldırım'ın Erzincan'da olduğunu bu nedenle yoğun geçtiğini söyledi.
Erzincan Valisi yaptığı açıklamada, herkesin bayramı evlerinde dost ve akrabaları ile geçirirken, güvenlik kuvvetlerinin Munzur Dağına çıktığını ve  teröristleri etkisiz hale getirdiklerini söyledi.
Şehit olan güvenlik kuvvetlerine rahmet, gazi olanlara da acil şifalar dileyen Erzincan Valisi vatandaşlara da güvenlik kuvvetleri için dua etmeleri tavsiyesinde bulundu. 
Yapılan konuşmaların ardından Giresun İl Müftüsü dua yaptı, yapılan duanın ardından öğle namazı kılınırken, namazın ardından da etkinliğe katılanlara ikramda bulunuldu.

Etkinliğe yaklaşık 1200 kişinin katıldığı açıklandı.
Etkinlik için iki adet büyük baş kurban kesildi.
Kesilen kurbanların sakatatları da açık arttırma ile vatandaşlara  satıldı.
Programa katılan protokol  misafirlere, Çamoluk Haber'in yaptığı 2018 "Çamoluk Takvimi" hediye edildi.

Çamoluk Haber













Güncelleme Tarihi: 29 Haziran 2018, 11:08

Kazım Karaçoban

YORUM EKLE
YORUMLAR
Yenice
Yenice - 6 yıl Önce

Hayrolsun

HACI HALİİL CANİK ÇAMOLUK DER BAŞKANI
HACI HALİİL CANİK ÇAMOLUK DER BAŞKANI - 6 yıl Önce

Başta yenice mizin muhtarı ve heyetine dernek başk ve yönetimine katkıda bulunan iş adamlarına katılan misafir ve mülki amirlere ve tabiki asıl ev sahibi olan yenine halkına teşekkür ederim Allah cc kurbanlarınızı ve dualarınınızı kabul etsin inş

arslan kırcı
arslan kırcı - 6 yıl Önce

Allah kabul etsin

SIRADAKİ HABER

banner200

banner196

banner205