OSMANLI TOKADI MI? ÇUBUK ŞAPLAĞI MI?

 

Tarihi literatüre “Osmanlı tokadı” kavramı etkili ve azametli şekilde yerleşmiş olup; dünya milletleri arasında Osmanlı tokadını hemen hemen duymayan kalmamıştır. Osmanlı fütuhatları sırasında sefere çıkmadan ehli küffar, namı değer bu tokadın azametini ciğerlerinde hisseder, Osmanlı, küffar güruhu ile karşılaşmasına gerek bile kalmadan teslim bayrağı çekilir ve işler kısa yoldan halledilirdi. Hal böyle olunca da ortaya travma’ tik vakıa meydana gelmeden ehli küffarın teslim bayrağı ile sulh sağlanırdı. Bu uygulama Osmanlı yönetimi için genel-geçer en etkili kazanma metoduydu.

 Anlaşılan o ki klasik söylemlerle “Osmanlı tokadının marka değeri” 21 Nisan 2019 tarihinde vuku bulan “Çubuk Şaplağı” diğer adıyla “Osman Sarıgül tokadı” ile söylem değerini kaybetmeye başladı veya  hafifledi, Literatüre yeni ve daha etkili bir kavram hasıl oldu. “ÇUBUK ŞAPLAĞI”

Peki Aslında nedir bu “Çubuk Şaplağı” ? ; kısaca açıklayalım.

21 Nisanda Ankara Çubukta, Şehit cenaze töreninde ilk defa fiili ve fiziki olarak baş gösteren bu ŞAPLAK, önce “Hendekçi arkadaşlar” ın temsilcilerine, borazanlarına, yandaşlarına, yandaş severlerine, müttefiklerine, apo heykelini dikmek isteyenlerine veya bunların siyasi ittifak guruplarına, Pensilvanya Canavarının destekçilerine, yerli işbirlikçilerine ve daha nice ehli küffarın yerli işbirlikçilerine  karşı ohlamalar ve yuhalamalarla başladı. Daha sonra ünlü “ŞAPLAK” vakıasıyla gündeme oturdu ve haftalarca kamu oyunda tartışılarak literatürdeki yerini aldı.

“ Çubuk Şaplağı” nın biyolojik, fizyolojik, sosyolojik ve psikolojik etkileri konusunda televizyonlar haftalardır tartışmalar yapıladursun, Siyasi etkilerinin Osmanlı tokadıyla kıyaslanamayacak kadar güçlü olduğu gün be gün anlaşılacaktır elbette. 

Bu ünlü “Çubuk Şaplağının” zuhur eden ve  ilk belirlemelere göre ortaya çıkan etkileri bir tarafa dursun;

Bu şaplağın hak eden ve şarlatan siyasiler için Sosyal travmaları, psikolojik travmaları, Uykuları kaçıran  karabasan etkileri,  el-ayak titremeleri, altına kaçırmalar, pişkin ve yapmacık tavırların su yüzüne çıkması, hesapların defalarca yapılması ve sonunda işin içinden bir türlü çıkılamaması… gibi ön bulguları şimdiden tespit edilmiştir.

Etki ve tepki yönüyle hali hazır Şaplağın gücü yerli ve yabancı filim adamları tarafından araştırılmakta ve tartışılmaktadır.

Etki ve yetkilerini bekleyeceğiz ve göreceğiz. (!)

Bu arada adaşıma  Selamlar..

 

 Osman ÇOLAKEL

28/04/2019

YORUM EKLE
YORUMLAR
Zulfikar.
Zulfikar. - 4 yıl Önce

Lütfen eleştirel yorumlarınızı gerçek isminizle yazınız.
Editör

banner200

banner196

banner205