2011 de Festivali Belediye yapacak!

Çamoluk Belediye Başkanı Özcan Çinici 2011 deki bal Festivalini Belediye olarak biz yapacağız,Dernekle işbirliği yapmayacağız dedi.

2011 de Festivali Belediye yapacak!
Ramazan Bayramı ziyaretimiz de Çamoluk lu yetkililerle yaptığımız söyleşilerin beklide en fazla gündemi meşgul edecek olanı, Çamoluk Belediye Başkanı Özcan Çinici ile yaptığımız bölümü yayınlıyoruz.
Belediye Başkanı Özcan Çinici ile konuşmaya başladığımızda öncelikli konumuz 19. bal Festivali oldu.
Başkan Festivalde kendisinin yanıltıldığını iddia ederek kendisine, Dernek yetkililerinin;"Başkan sen hiçbir şeye karışma, biz her şeyi halledeceğiz. Yerel sanatçılara,matbaaya,ses sitemine vb. şeylere para vermeyeceğiz,masrafımız olmayacak.” şeklinde söz verildiğini ancak sonucun, hiç de söylenildiği gibi olmadığını ve karşısına 30,000 TL gelir 28,500 TL lik de gider listesi çıkarıldığını belirterek,kendisininyanıltıldığını söyledi.

Belediye Başkanına Sunulan Festival Masrafları:
Çadırlar (Alan içine kurulan misafir çadırları)                  1290TL
Ses sistemi Nakliye                                                       1200TL
Plaket ve yazılar                                                            500TL
Yemek                                                                         1830TL
Ses Düzeni                                                                   4200TL
Saz ekibi                                                                      2000TL
Sanatçılar (Yerel sanatçılar)                                          3800TL
Zeki Karabul Yemek                                                        600TL
Sevda Gül                                                                    2250TL
Afiş Baskıları                                                               1150TL
Nurettin Bay                                                               4 000TL
Yemekçi Nihat                                                             1750TL
Çaycı                                                                             500TL
Taksi                                                                             150TL
Grup Mavi Göç                                                              3500TL
Protokol demir                                                              500 TL
 şeklinde masrafların sıralandığı listeyi okudu ve listeyi bize de uzatarak;”Olmaz böyle bir şey. Başta ne konuşulduysa hiç birine uyulmadı”.diyerek tepkisini ortaya koydu. Başkanla konuştukça işlerin hiç de göründüğü gibi olmadığı ortaya çıkıyordu. Başkan, "İrfan Dikbaş ’a plaket veriliyor benim haberim yok. Biz fu festivali üç kurum birlikte yapıyorsak,olanlardan benim de haberim olması gerekiyor. Anlayamadığım bir konu da dışarıdan  gelen 10  görevli için 1.830 TL yemek masrafı gösteriliyor.Bu gelen görevliler yemeklerini acaba nerede yedi? Çamoluk gibi bir yerde en fazla bir insan 20,00 ile 30,00 TL (Yirmi lira ile otuz lira) arasında rahatlıkla doyarken bu parayla nerede yemek verildi onu çok merak ediyorum."
Para verilmeyecek denen sanatçı harcamaları:
Sanatçılara 15,550 TL
Başkan Çinici “Biz sanatçılarımızın para almasına karşı değiliz, kamu oyunda yanlış anlaşılmasın. Tepkimiz bize söylenen sözler,Biz bu insanların sözüne inandık. Harcama yapılmayacak denilen kalemlerden karşımıza 15,550 lira bir masraf çıkıyor. Bu paralar organizasyon gelirlerinden ödeniyor,kimse cebinden ödemiyor. Bu para Çamoluk'lunun parası harcarken çok dikkat edilmesi gereken bir para. Sağa sola bu kadar masraflar yapılıyor,ancak gece gündüz çalışıp festival alanını hazırlayan bizim işçilerimize maddi olarak hiçbir faydası olmuyor." dedi.
 
Maşalarla Uğraşmam Mangal Darılır
 
Belediye Başkanıyla konuşmamız derinleştikçe daha bir çok olayların varlığından haberdar oluyoruz.
Başkan konuşmasına devam ederken; "Hakkımda yazılıp çizilenlere cevap vermeyeceğim;Maşalarla uğraşmam sonra Mangal darılır."  diyor. Tam anlamaya çalışıyoruz Başkan’a, Kimdir? Bunlar demeye kalmadan,Başkan; “Onlar kendilerini bilirler herkes üzerine düşeni alır." diyerek soruyu sormamıza fırsat vermeden cevabını veriyor.
 
Dernekle İşbirliği Yapmayacağım!
 
Bundan böyle Çamoluk Derneği ile işbirliği yapmayacağını belirten Başkan Çinici; 25874 No lu karar gereği Festivalleri yapma yetkisi Belediyelerindir . Bundan böyle Çamoluk Bal Festivalini Çamoluk Belediyesi yapacaktır.Biz geçen sene 18. Bal Festivalini, Festivale bir hafta kala, malum bazı olayların gelişmesi sonucu, Belediye olarak tek başımıza yaptık ve bu organizasyon üç TV kanalından canlı bir TV kanalından ise banttan yayınlandı. Bütün giderlerden sonrada belediyemizin kasasına 9,000TL (Dokuz bin lira ) para kaldı.19.Bal festivalinde ise Canlı Yayın yapılacağı tümÇamoluklulara duyurulmasına rağmen ,Festival alanına ne Canlı Yayın aracı geldi nede yayın yapıldı.Sizce şimdi hangi organizasyon başarılı? Kâr eden mi zarar eden mi? Çamoluk'un tanıtımıysa üç TV kanalında Canlı Yayınlanan ve bir TV kanalındanda Banttan Yayınlanan diğer yandan hiçbir Yerde söylenilmesine rağmen yapılmayan yayın. Sizce hangisi Çamoluk'un tanıtımını daha fazla yapmıştır?110 ,000 Kişiyi temsil edenler, 2000 diye küçümsedikleri temsil ettiğimiz kişilere karışmasın! Biz onların işine karışmıyoruz onlar da bizim işimize karışmasın! Hulasa dernek Belediye'nin işine karışmasın,Belediye de Derneğin
 
 
Araç neden Satıldı?
 
Geçtiğimiz günlerde Belediye Başkanına aynı soruyu sormuş ve haberini yapmıştık.Gördük ki Çamoluk Belediyesine Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç  tarafından hibe edilen Ford Transit marka araç yine Çamoluk'lunun gündeminde. Biz de tekrar sorduk Başkana neden satıldı hibe araç? diye ve başladı Başkan anlatmaya.
"Öncelikle Sarıyer belediye Başkanı Şükrü Bey'e teşekkür ediyorum.Araçla ilgili ben Şükrü beye “Başkan öncelikli bizim ihtiyacımız olan araç bu arazi şartlarına uygun bir araçtı." dedim ve Şükrü Bey de, bize söylenseydi o araçtan getirirdik  dedi” .Belediye Başkanı bu sırada bize de camdan kum ocaklarını ve Çamoluk’un içme suyunu sağlayan su pompalarının olduğu yerleri göstererek “Biz kışın buralarda hizmet veriyoruz. Alacağımız aracın her mevsimde bu arazide çalışa bilmesi gerekiyor . Kum ocaklarında İş makinaları arıza yapıyor ,lastik patlıyor bunların giderilmesi iyerine getirilmesi gerekiyor. Yaz dönemlerinde her yerden ilaçlama talepleri geliyor. Bütün bu hizmetleri yerine getirebilmek amacıyla birçok sefer araç kiralamak zorunda kaldık. Şimdi aldığımız bu araçla tüm bu sıkıntılar aşılacak.Sıkıntıyı biz çektiğimiz için dışarıdan bakan  bizi anlayamayabilir  bu normal ama burada yaşayıp ta bu sorunları görmemek olmaz.
Bir de araç makam aracı diye spekülatif haberler yayınlandı. Bizim aldığımız araç kamyonet,kamyonetler ne zaman makam aracı oldu? Diğer yandan benim evimle işim arası beş dakika yani evime gitmek için araca ihtiyacım yok.Kaldı ki benim şahsi aracım alınan araçtan daha üstün. Şunu da belirtmeliyim ki bu işi abartanlar! neden satıldı diyenler! Onlar bir araç versinler biz onların dediği yerde kullanalım ve üzerine de isimlerini yazdıralım.Şükrü Bey verdiği aracı Çamoluk’a hibe etmiştir. Bu hibede ise, herhangi bir ön koşul yoktur.Şu şurada kullanılsın veya burada kullanılmasın diye. Yine "Emanete hıyanetlik edilmiştir." diye söyleniyor. Benim onlara tavsiyem önce emanet ile hibenin arasında ki farkı kavrasınlar ondan sonra sağda solda konuşsunlar. Emanet geri alınmak üzere bir başkasına bırakılan şeydir. Hibe ise bağışlanan kişi tarafından geri alınmamak üzere verilir.
Şükrü Bey'in de,benim de Avukat’a ihtiyacımız yok! Biz   avukatlar olmadan konuşabiliyoruz.Lüzumsuz işler müdürüne de ihtiyacım yok onu da belirtmek isterim." dedi.
 
Yaptıklarıma Hayalleri Ulaşamaz!
 
Belediye Başkanı Özcan Bey' ile konuştukça konularımız çoğalıyor.Başkan;”Benim Çamoluk Belediye Başkanlığı kariyerine ihtiyacım yok! Üç Cumhurbaşkanı iki Başbakan ve iki Orgeneral ile çalıştım, mesleğimde gelebileceğim zirve ye geldim,ama burası bizim memleketimiz, Allah rızası için buraya da bir katkımız olursa bundan memnuniyet duyarız.Benim reklama ihtiyacım yok. Verdiğim bütün sözleri de yerine getiriyorum!Söz verip te sözünde durmayanlar düşünsün.Benim yaptıklarıma,hakkımızda konuşanların hayali bile ulaşamaz! Bir yaptıkları burs var onu da zaten bir çok kuruluş veriyor. Şunu da belirtmek isterim ki! Belediyenin 30.000 TL sini de ödesinler,bunu istiyoruz. Festivalde neden kısa konuştuğuma gelince,konuşacak yalanım olmadığı için kısa konuştum.Orada söz verenler verdikleri sözü yerine getirdiler mi birde onlara bakalım” dedi.  
-Sayın Başkan bize zaman ayırdığınız için çok teşekkür ediyoruz.
Çamoluk Haber

YORUM EKLE
YORUMLAR
oya s.güncer
oya s.güncer - 14 yıl Önce

çinici sorularını sıralamış soru sormak herkezin hakkı ancak uslüp siyasi etiğe aykırı.dernek için faydaları yok demiş bende sayın çinicinin çamoluğa faydalarını öğrenmek istiyorum.belediyemiz işcilerine para verilmedi demiş.niye verilecek?onlar zaten devletten maaşlı verilen her işi yapmak zorundalar.kaldıkı kendi memleketlerine bi hizmette bulunmak için ek paramı almaları lazım?birde hibe ford minubüsü satıp yerine makam arabası alınmış.madem belediye olarak halkı düşünüyorsunuz. minübüs halka

oya
oya - 14 yıl Önce

minübüs halka daha yararlı değilmiydi?köylerden birinin hattına koysaydınız hem vatandaşa hizmet hem belediyeye gelir olurdu.hatta ben olsam o minübüsü hastalara öğrencilere tahsis ederdim.protokole çay gelmemiş yok tv canlı yayın olmamış.bu kadar gösteriş olmasada olur.siz hizmette yarışın karalama kampanyasında değil.ve siz kimseyede gelemeyin falan diyemezssiniz herkezin memleketi ona karışma hakkınız yok.halkım halkım söyleminizden vazgecip sözleri eyleme çevirin.bunuda o minübüsü geri alara

oya
oya - 14 yıl Önce

çamoluk derneğinin yöneticileri bu listede yazılan 10 kişiye 1800 lük yemeği bende merak ettim.sizde bi açıklasanız.birde yerel sanatcılar ücret almadan çıkın ne oluyorsunuz?memlekete faydanız olsun.parayla olduktan sonra oooo tüm sanatcılar gelir.para isteyeni dernek getirmeseydi

mehmetakif28
mehmetakif28 - 14 yıl Önce

öncelikle başarılı akıcı bi röportaj olmuş,gerçekten aydınlatıcı olmuş ve geçmişle bügün iyi kıyaslanmış başkan tarafından.diğer yorumları yapan arkadaşlar röportajın tamamını okumaya üşenmişler sanırım anafikri özet geçeyim :
"belediyenin malı olan araç, belediyenin genel hizmetlerinde kullanılmalıdır."
yorumlarda minibüsü köylerden birinin hattına koyulsun denilmiş.belediye hangi köyü kayırabilir ki!hiç mantıklı değil.genel hizmette kullanmak zorunda ya da köy sayısınca araç bağışlarsanız kab

oya
oya - 14 yıl Önce

öncelikle yazının tamamını okumaya üşenmedim.ancak siz benim yorumumun tamamını okumaya üşenmişsiniz.ben fikrimi söyledim.belediyenin hizmeti belede yani halkadır.o araç halk hizmetinde kullanılmalıydı.yazının ana fikrine gelince yazının ana fikri dernekle belediye arasındaki anlaşmazlık.araç değil.bu arada dernektende birileri cevap yazsa soruma ben yemek parasını halen merak etmekteyim

SIRADAKİ HABER

banner200

banner196

banner205