Ak Parti'li Vekil Adayından Tepki Çeken Açıklama

Ak Partili Nilüfer Demir'in açıklaması tepkilere neden oldu.

Ak Parti'li Vekil Adayından Tepki Çeken Açıklama
Ak Partili Nilüfer Demirden Şaşırtan Açıklama
Ak Parti Giresun Millet Vekili Aday Adaylarından Nilüfer Demir’in gerekirse başörtüsünü çıkarırım demesi şaşkınlıkla ve tepkiyle karşılandı.
Radikal gazetesine yaptığı açılmada Nilüfer Demir, “Başörtü takıyorum. Ama ben daha önce Kadastro Müdürlüğü'nde çalışırken de daireye gidene kadar kapıyordum, dairede açıyordum. Zaten listeye girersem gerilim taraftarı olmam. Genel Başkanım ne derse, kapalı ya da açık, onların verdiği her karara uyabilirim. Genel Başkanımın dediği her doğrultuda ben hareket ederim. İçtüzük ne uygulamamızı gerektiriyorsa” dedi."
Yapılan eleştirilerde özellikle Başartüsü nün Allah’ın emri olduğu, bu nedenle başka birinin demesiyle vazgeçilemeyeceğini  söyleyerek Nilüfer Demir’in açıklamalarına tepki gösterdiler.
Nilüfer Demir’in açıklamasına  tepki gösterenler, Millet Vekili aday adayının seçim çalışmalarında   halkın karşısına başörtüsünü çıkararak çıksın ve öyle oy istesin hiç olmasa Din’i istismar eleştirilerinden de kurtulmuş olur dediler.
Nilüfer Demir’in Radikal Gazetesine yaptığı açıklama:
42 yaşındaki Nilüfer Demir, lise mezunu, evli ve iki çocuk annesi. AKP'nin Giresun'da kadın kolları kurucu üyesi. 2002-2007 arasında kadın kollarında görev yapan Demir, 2004'teki yerel seçimlerde belediye meclis üyeliğine aday oldu ancak listeye giremedi. Başbakan'ın, kadın milletvekili sayısının artacağına ilişkin açıklamaları da Demir'in başvuru yapmasını tetikledi.
Neden aday oldum?
15 yıl cami imamlığı yaptıktan sonra İl Özel İdaresi'ne geçen eşi ile iki çocuğunun da kendisini desteklediğini söyleyen Demir,“Başörtü takıyorum. Ama ben daha önce Kadastro Müdürlüğü'nde çalışırken de daireye gidene kadar kapıyordum, dairede açıyordum. Zaten listeye girersem gerilim taraftarı olmam. Genel Başkanım ne derse, kapalı ya da açık, onların verdiği her karara uyabilirim. Genel Başkanımın dediği her doğrultuda ben hareket ederim. İçtüzük ne uygulamamızı gerektiriyorsa” dedi.
Parti yetkilileri ile de ‘başörtüsü' konusunun gündeme geldiğini ve ‘gerilim taraftarı olmayacağını' ifade ettiğini kaydeden Demir, “Başını açabilirsin ama beynindekini değişteremezsin ki” diye konuştu. Demir, neden aday olduğunu ise şu sözlerle açıkladı: “Bayanların sadece evde oturup çocuk yapan, ev işi yapan bir şeyden anlamayan şeklindeki algıyı aşmak için, ev hanımı da olsa kendilerini her alanda gösterebileceğini ispatlamak için aday adayı oldum.” Bem-Bir Sen'de il başkanlığı yapan Mustafa Demir “Ev hanımlarının da aktif siyaset yapmasından yanayım” diyerek eşine tam destek verdi."
 
Çamoluk Haber

YORUM EKLE
YORUMLAR
FATİH AYDIN
FATİH AYDIN - 13 yıl Önce

Doğrusu çok talihsiz bir açıklama. Birileri bu hanıma başörtüsünün Allah'ın emri olduğunu hatırlatmalı. Başörtüsü genel başkanın emri değil ki onun izni ile takasın ya da çıkarasın. Bu insanları anlamakta zorlanıyoruz maalesef. Nefsi için milletvekili adayı olduklarının gizli kodlarıdır bu açıklamalar. Herşey bir yana Kur'an bir yana! Müslümanım diyen herkesin bunu böyle bilmesi gerekir. Başörtüsü ile meclise gireceğim diyeceksiniz, girmelisinizde...Ancak gerilim taraftarı olmam gibi basit bir yaranma psikolojisi ile Allah'ın açık emrini ihlal edemezsiniz. Gerilim taraftarı olmayacaksanız o zaman seçim öncesinden açın başınızı da kadastro müdürlüğündeki memurlar kadar şanslı olalım. Yani aldatılmış olmayalım. Kime oy verdiğimizi bilelim.

Sadettin İnanç
Sadettin İnanç - 13 yıl Önce

Arkadşalr o günkü basın toplantısında bende vardım kadın gerilimin tarafı olmayacağını ve bu konuda genel başkanının açıklaması olmadığını o ne derse ona göre hareket edeceğini yani isterse aday olma derse olmayacağını meclisin iç tüzük kanun ve kuralları doğrultusunda geneş başkanını dinleyeceğini açıkladı yani başını acacağını değil. Ama maalesef bu günlerde yine başörtüsü konusu birilerinin ekmeğine yağ sürüyor ve bu kardeşimize tepkiler yazık yani günahını alıyoruz. Keşke başörtülü bir vekilimiz mecliste olsa hep beraber sahip çıkalım destek verelim. Zannetmiyorum açmaz.

yılmaz karabul
yılmaz karabul - 13 yıl Önce

bu yazıyı okuyunca normal karşıladım.zannedersem bu hanımefendi bu örtüyü gelenek ve görenekten dolayı takıyor.başkanım ne derse onu yaparım demek.Allaha değil kula kul olmaktır.bu hanımefendi dünya menfaati için kula kul olacağını söylüyor.sorun biz müslümanlar olarak burda başlıyor.islamın özünü anlamayanlar islamı allahın emrettiği gibi değil büyüklerinden gördükleri gibi yaşarlar.geri kalmışlığımızın en büyük sebebide gerçek manada iman etmeyişimizden kaynaklanıyor.gerçek manada iman eden zaten üsttekilerin emirlerine değil allahın emirlerini ön plana alacaklardır.zannedersem gerçek manada allaha aman edenlerde yönetenlerin işine gelmez.çünkü ülkemiz de herkes kendine köle arıyor.birileride dünya menfaati için bu köleliğe çoktan razı.

celil baktaoğlu
celil baktaoğlu - 13 yıl Önce

işte bir yerlere gelebilmek için başörtüsü pardon türban aletinin altındaki gerçek yüzünü açıklamış hanfendi. zaten görünümüyle, o kapalı haliyle süsünden belli olmuyormu niyeti.

SIRADAKİ HABER

banner200

banner205