Alucra'da Neler Oluyor?

Alucra'nın gündemi 31 Mart seçimleri ve sonrasında yaşananlar olmaya devam ediyor.

Alucra'da Neler Oluyor?

31 Mart 2019  Yerel seçimleri öncesinde Merkez Parti Beyoğlu İlçe Başkanı Dursun Vazgeç'in  başkanlığını yaptığı bir ekip tarafından yayın hayatın başlanan Alucra Havadis  Facebook sitesi  Eski Alucra Belediye Başkanı Asım Kaymakçı ve Alucra İl Genel Meclis Üyesi  Durmuş Canikli ( Nurettin Canikli'nin kardeşi) hakkında yolsuzluk, suistimal,Alucra Belediyesinin iflas ettirildiği, Mallarının yağmalandığı ve daha bir çok  başlık altında iddialarda bulundu.

İddialarının bir kısmını da resmi makamlara şikayetlerde bulunarak kayıt altına aldırdı.

Seçim döneminde Alucra'da büyük yankı uyandıran bu yayınların, Ak Partinin seçimleri kaybetmesinde en etkili sebeplerden olduğu biliniyor.

31 Mart 2019  seçim sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte Milliyetçi Hareket Partisi adayı Suat Aybar  Alucra Belediye Başkanı oldu.

Suat Aybar başkanlık koltuğuna oturduğunda da olaylar durulmadı Alucra'da.

İddialara göre; yine aynı kişiler tarafından yapılan  işlerle Alucra Belediyesinin çalışmaz hale getirildiği iddaları ortaya çıktı.

Bu karşı,  Alucra'da kurulan yeni bir haber sitesi de Belediye Başkanı Suat Aybar hakkında iddalar ortaya koymaya başladı.

Yapılan yayınlarla bazı belgelerin  kasıtlı  ve kamuoyunu yanıltmak amaçlı olarak Alucra Havadis tarafından ortaya atıldığını söyleyerek belgelerle ilgili gerçek olduğunu söylediği bilgileri kamuoyu ile payaştı.

Belediye Başkanı Suat Aybar'ın Ak Partiye yakın belediye çalışanlarını tehdit ettiği  ve bu çalışanlara mobing uyguladığını hatta darp ettiğini yazdı.

Alucra Gündem konu ile ilgili  bir de video ve ses kaydı yayınladı.

Ses Kaydı ve Videoda, Alucra Belediyesi koridorlarında Belediye Başkanı Suat Aybar'ın Fen İşleri Müdürü Muhammet Emin Aksu'yu darp ettiği görülüyor.

Suat Aybar, görüntüler ortaya çıktıktan sonra sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada; Nurettin Canikli'nin Alucra'ya yapılacak olan hizmetleri engellediği ve önceden yapıldığını iddia ettiği yolsuzluklarla ilgili gelen müfettişin de görevini iptal ettiğini gündeme getirdi.

Suat Aybar yaptığı taçıklamada "Alucra geleceği konusunda kim varsa dalımızı kıranın ağacını kökten sökeriz"  dedi.

Karşılıklı bir çok suçlamalarla devam eden Cumhur ittifakının iki partisinin Alucra teşkilatlarının bu savaşına genel merkezlerin nasıl bir çözüm bulacağı merak konusu.

Her iki tarafta ellerindeki bilgi ve belgeleri ortaya dökmeye çalışıyor.

Özellikle son yıllarda yapılan bazı hataların Alucra'yı 10 yıl geri götürdüğü dile getirliyor.

Yaklaşık 40.000.000TL( Kırk Milyon Lira) borçlu olduğu iddia edilen Alucra Belediyesinin,  borçlar nedeniyle  iş yapamaz duruma geldiği, ve bazı araçların alacaklılar tafından haczedildiği dile getiriliyor.

Tepkilerin odağındaki Nurettin Canikli ve Kardeşi Durmuş Canikli'nin yapacağı açıklamalar da merak ediliyor.

Özellikle Belediye Başkanı yaptığı son açıklamalarda açıkça, Nurettin Cabnikli'nin adını söyleyerek Alucra'ya yapılacak hizmetleri engellediğini iddia etti.

Alucra Gündem  ise Belediye Başkanı Suat Aybar tarafından darp edilen Fen İşleri Müdürü Muhammet Emin Aksu'nun Alucra'ya bir çok hizmetinin olduğunu yazdı.

Her iki tarafında karşılıklı suçlama ve iddialarla sürdürdüğü  bu durumda en fazla zararı yine Alucra görüyor.

Alucra Belediye Başkanı Suat Aybar'da bugün  konu ile ilgili olarak üç sayfalık bir kamuoyu açıklaması yayınladı.

Alucra Belediye Başkanının yaptığı açıklama:

Bazı art niyetli kişiler, 31 Mart 2019 öncesi Alucra Belediyesinde hiçbir şey olmamış gibi davranıp, tüm bu hukuksuzlukları, yolsuzlukları hatta ahlaksızlıkları, 7 aylık bir Belediye Başkanı ve yönetimine yıkma gayretlerini üzülerek ifade etmek istiyor, birkaç gündür Alucra kamuoyunda gündeme gelen hadiseler ile ilgili sizleri birinci ağızdan bilgilendirmeyi bir görev biliyorum.

Kıymetli hemşehrilerimiz;

31 Mart 2019 yerel seçimleri sonucu sizlerin güven ve desteği ile Alucra Belediye başkanlığına seçildim. Öncelikle; MHP nezdinde şahsıma ve Meclis üyesi arkadaşlarıma tevdi etmiş olduğunuz bu görev hepimiz için bir gurur vesilesi ve şereftir.

Partimize ve bizlere vermiş olduğunuz bu güven ve desteğiniz için, partimize ve şahsıma oy vermiş olsun, oy vermemiş olsun tüm hemşehrilerimize sonsuz teşekkürü bir borç biliyor, bize olan güveninize, teslim etmiş olduğunuz bu emanetinize, tüm değerlerimiz den daha aziz bilip sahip çıkacağımıza koruyacağımıza, söz veriyoruz. Üstlenmiş olduğumuz bu vazifede Alucra’mıza kalıcı hizmetler yapmak en büyük arzumuz ve hedefimizdir.

Kıymetli hemşehrilerimiz;

31 Mart 2019 öncesi, MHP’nin bir adayı olarak çıktığımız bu kutlu yol da sizlerin güven ve desteği ile Tüm Alucra’nın başkanı, hizmetkârı olarak vazifelendirilmemiz bizler için büyük onur ve gurur meselesidir. 1 Nisan 2019 itibarı ile tüm hemşehrilerimizin Belediye Başkanı olarak, görevimiz süresince hiçbir hemşehrimizi, mahallemizi, köyümüzü ve komşu ilçelerle olan komşuluk hukukumuzu siyasi taassup ile değerlendirmeyip, tüm hemşehrilerimizin ve yaşadığımız şehrin belediye başkanı ve meclis üyeleri olarak göreceğimizi, bir kez daha ifade edip, asıl meseleyi sizlerin bilgisine sunmak istiyorum.

Amacımız kesinlikle geçmişi suçlamak, mazeret üretmek değildir. Ancak; göreve geldiğimiz an itibarı ile devraldığımız Belediye’nin durumunu sizlerle paylaşmak, aksayacak belediye işlerinde, neden aksamalar olduğuna dair bilginiz olması açısından bunları sizlerle paylaşmak hem şeffaflık adına, hem hesap verilebilirlik ve hesap sorulabilirlik adına ahlaki vazifemiz olduğu gibi, hem de hukuki bir sonuca muhatap olmamak adına paylaşmamız gereken resmi görevimizdir.

Kıymetli hemşehrilerimiz;

Göreve geldiğimizde; kasası tam takır, icra dosyaları ile baş başa, maaşını ödeyemeyecek halde bir belediye aldığımız gibi, tüm gelirleri de temlik altına alınmış mali bir durumla karşı karşıya kaldık!

Bu duruma sebep olan bazı hukuk dışı işlemler, yolsuzluklar, ihaleye fesat karıştırma gibi şüphe duyduğumuz ve özel bir ekip ile inceleme başlattığımız bazı konuları bilgilerinize sunmak istiyoruz;

Sayın bakanımız Nurettin Canikli’nin 30 Mart 2019 günü Alucra meydanında sizlerle paylaştığı mali veriler de 25 Milyon borcu olduğu, bunun da 12 Milyonunun Öğrenci yurduna harcandığı, Alucra öğrenci yurdunun ekonomik değerinin 28 Milyon olduğu, yurt binasının 28 Milyon’a yurt kura devredildiğin 3 milyon TL’nin de Alucra Belediyesinin kasasına gireceği ifade edilmiş, sizlerde buna

şahit olmuştunuz! (Bu binayı KYK’nın alması da mümkün görülmüyor. Çünkü yönetmeliklere aykırı yapılmış)

Oysa ki; Alucra Belediyesi biz göreve gelmeden önce yapılan işlerin tamamlanamaması, tamamlanan işlerin bedellerinin ödenmemesi hasebi ile Giresun 3. İcra dairesinde haciz işlemleri başlatılmış, Borçlar kesinleşmiş, Belediyenin gayrı mülkleri icradan satışa çıkmış, Yurt binası altında ki dükkanlar bahse konu alacaklar nedeni ile tedbir konulmuştu.

Alucra Belediyesine ait greyder, büyük kepçe, JCB kepçe, kamyonlar, otobüs, otel binası, eski KYK yurt binası (bugün ki mali değeri 5 milyon lira), hastane önündeki arsa, yaşlı ve kimsesizlerin kaldığı bakım evlerinin yok pahasına elden çıkarıldığını, bazılarının hangi şartlar altında kimlere rüşvet alınarak verildiğini, Eski belediye binasını malzeme dahil hepsi iş adamları tarafından bağış yapıldığı halde ki. Öyle bir bina Karadeniz ve çevresinde yokken şehir içinde eski hükümet binası yapmak milletin paralarını çarçur etmek kimlerin menfaatineydi?

500 bin liraya yakın olan belediye malzemesinin tamamı zimmetli olup tamamının da nerede kimlerde olduğunu, yüzde 90 'nın tamamlandığını söylenen mezbahane’nin kapılarının açık olduğunu, milli servetimiz olan malzemelerin terk edilip yağmalandığını mezbahane’nin bitmesi için dahi 3 milyon para lazım olduğunu mezbahane’nin suyu ve kanalları olmadığını, bütün okulların kanuni ilköğretim de dahil nasıl yolsuzlukla yıkılıp talan edildiğini ve bağış yapacak olan iş adamımızın yapmaktan nasıl vazgeçtiğini, çadır parkın olduğu yerde Yuvam park adlı firmaya bir çocuk parkı 9 tane çardak toplam maliyetinin 500 bin lira olduğunu, “nükleer santral mi yapıldı” diye mahkeme açarak yerinde tespit istediğimizi, Asım Kaymakçının toplum sağlığı ve kapalı semt pazarı denilen yere kimler tarafından ne yapıldığı ve iş bittikten 2 yıl sonra ihaleye açıldığını, tüm Alucralı hemşehrilerimiz biliyor ancak; küçük bir ilçe olmamız ve tüm hemşehrilerimizin bir biri ile akrabalık bağı ve beşeri ilişkileri olması hasebi ile ve kimsenin zarar görmemesi, husumet doğmaması ve insanların işlerinden ekmeklerinden olmaması için çok fazla üzerine gidilmiyordu.

İlçemiz adına yayın yaptığını iddia eden kimlikleri belli olmayan ancak zihniyetleri belli olan bir internet sitesinde (ALUCRA GÜNDEM) bu olay çarpıtılarak Alucra kamuoyunu aleyhimize kışkırtmak isteyen, gayrı ahlaki açıklama ve şahsımı hiç ilgim olmayan kişi ve kurumlarla niteleyen, beni “Fetö” ile iltisaklamaya çalışan aşağılık bir grubun iftira ve yalanlarına itibar etmemeniz hatta bu internet sitesine demokratik tavrınızı koyarak takip etmemeniz hem ilçemiz adına hem de Alucra belediyemizin daha iyi hizmet vermesi adına hepimizin görevi olduğunu hatırlatmak isterim.

Kıymetli hemşehrilerimiz;

Görevi devralmamızla birlikte bir el! düğmeye basarak Alucra belediyesini icra yağmuruna tutmuş, asıl görevlerimizi yapmak yerine bizden önceki yönetimin bu borçlarıyla ve alacaklılarla ilgili hiçbir işlem yapmaması nedeni ile borç kabul edilmiş ve işlem başlatılmıştı. Bizde bunlarla uğraşmaya başladık. Alucra Belediyesine başlatılan bu icra sürecinde hukuken itiraz hakkımız bile yoktu.

Biz alacaklılara haber göndererek, icra edilen malların ve mülklerin millet malı olduğunu, yetim hakkı olduğunu ifade ederek iyi niyetle bu borçların yapılandırılması için resmi girişimlere başladık ve alacaklıların bir kısmı ile ödemeler konusunda anlaşmalar sağladık. Konuyu uzatmak istemiyorum.

Devraldığımız bu duruma rağmen; belediye personelinin hiç birine haksızlık yapıp görevlerinden almadık. Bu süreci mevcut personelin bilgi ve tecrübesinden istifade edelim diyerek götürmeye

çalıştık. Fakat; bütün iyi niyetlerimize, çabalarımıza rağmen, Belediye işlerinde ağır ve aksaklık olduğunu vatandaşa zorluk çıkarıldığını ve bizim yapılması için talimat verdiğimiz işlerin yürütülmediğini bir takım hukuki olmayan yollarla hemşehrilerimizden taleplerde bulunulduğunu tespit ettik!

Bu tespitler ışığında takibe aldığımız Belediye Personelimiz M.E.A’nun hemşehrilerimizden rüşvet aldığını delilleri ile tespit edip Alucra Cumhuriyet baş savcılığına bildirerek görevden el çektirdik.

Bu görevden el çektirme kesinlikle farklı bir siyasi parti mensubu olmasından değil, yüz kızartıcı eylem ve fiillerde bulunmasından kaynaklı bir hukuki süreç olduğunu bilgilerinize sunarım.

Özetle; Belediyemiz ve şahsım ile ilgili her türlü bilgi ve beleye açık olduğumuzu, Allahtan ve sizlerden başka hiç kimseden çekinmediğimizi, hukuka, adalete güvendiğimizi, her şeyin er geç ortaya çıkacağını, haklı ve haksızın belli olacağını bilmenizi isteriz. Bize güvenin, bize inanın, bizimle birlikte olun başaracağımız çok şey var!

Saygı ve hürmetlerimle;

Suat Aybar MHP Alucra Belediye Başkanı

Alucra Belediye Başkanı İle İlgili İddialar:

//www.alucragundem.com/

Nurettin Canikli ve Durmuş Canikli  hakkındaki iddialar:

https://www.facebook.com/suat.aybar.1

https://www.facebook.com/groups/170859719611009/

Çamoluk Haber

Güncelleme Tarihi: 20 Kasım 2019, 18:15

Kazım Karaçoban

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner200

banner205