Alucra'dan Birlik Deklarasyonu

Alucra Dernekleri yayınladıkları bildiri ile siyasilere göz dağı verdi.

Alucra'dan Birlik Deklarasyonu
 Yaklaşan 31 Mart yerel seçimleri nedeniyle, siyasi ortam hareketlenirken, İl, İlçe, Köy ve Mahalle dernekleri de hareketlenerek, siyasi arenadaki yerlerini almaya çalışıyorlar.
Beyoğlunda yüksek nufus oranına sahip olan Alucra dernekleri  bu potansiyellerini kullanmak adına  toplu hareket etme kararı aldılar.
Alucra Mahalle ve Köy dernekleri yaptıkları toplantı ile, Alucra Eğitim ve Kalkınma Vakfınının kendilerinin çatı kuruluşu olduğunu  ilan ederek, seçimlerde  derneklerden  tanıtım ve propaganda için randevu isteyen siyasi partilere Alucra Eğitim ve Kalkınma Vakfını adres olarak gösterdiler.
Yapılan açıklamada Alucralı STK'ların daha etkin kullanılması için bu kararın alındığı açıklandı.

İşte Alucra Dernekleri tarafından açıklanan deklarasyon:

ALUCRA DERNEKLERİNDEN YAPILAN KAMUOYU AÇIKLAMASIDIR

Doğduğumuz topraklarımız olan Giresun İli Alucra ilçemizin İstanbul’daki dernekleri olarak merkezi Beyoğlu’nda bulunan Alucra Kalkınma Ve Eğitim Vakfımızı çatı örgütümüz olarak kabul etmekteyiz. 
Dolayısıyla bundan sonraki süreçte Alucra Kalkınma Ve Eğitim Vakfımızı daha etken ve güçlü kılmak için dernek başkanları olarak vakıf yönetimimize açık destek vermekteyiz. 
Yeni göreve seçilen vakıf başkanımız ve yönetim kurulumuz bizlerle her konuda istişareler yapmakta olup, insanımızın talepleri ve sorunlarının çözümü noktasında gösterdikleri gayretli çalışmalarından dolayı kendilerine teşekkür ediyoruz. 
İstanbul’un birçok ilçesinde ve özellikle de Beyoğlu’nda yoğun bir nüfusa sahip olan ilçe ve köy derneklerimiz ile çatı kuruluşumuz olan Alucra Vakfı’nın görüşleri dahi alınmadan, siyasi partiler tarafından belirlenen adaylar konusunda bir dayatma içine girilmesini dernek başkanları olarak etik bulmadığımızı ifade ediyoruz. 
Bundan böyle Alucra toplumunun tamamını temsil etmekte olan Alucra Kalkınma ve Eğitim Vakfımızın alacağı ekonomik,kültürel,siyasi,sosyal ve diğer alanlardaki kararlarında vakfımızı desteklemekteyiz. 
Bütün bu değerlendirmeler ışığında birlik beraberliğimize ve toplumsal gücümüze halel getirecek ortamlardan ve gelişmelerden hemşehrilerimizi uzak tutmak dernek başkanları olarak bizlerin en temel görevidir.
Bütün bu hassasiyetleri dikkate alarak seçim döneminde siyasi partiler tarafından dernek başkanlarımıza davet gönderilmemesini ve bu sürecin Alucra Kalkınma ve Eğitim Vakfı üzerinden yönetilmesi en sağlıklı işleyiş olacak ve çok başlılığı ortadan kaldıracaktır. 
Dernek başkanları olarak bizler vakfımızın bu süreci yönetmesinde tüm irademizle ve bütün samimiyetimizle destek vereceğimizi kamuoyuna deklere ediyoruz. 
Saygılarımızla

Çamoluk Haber



Güncelleme Tarihi: 01 Şubat 2019, 10:33

Kazım Karaçoban

YORUM EKLE
YORUMLAR
Eyüp köse
Eyüp köse - 5 yıl Önce

Bende bi çamoluklu olarak diyorumki Beyoğlu’na AKP den belediye başkan adayı olsada beraber desteklesek AKP kurulalı hep Rizeliler Başkan olmuşdur

Emrallah tonbul
Emrallah tonbul - 5 yıl Önce

Alucraya Yakışanda budur tebrik ediyorum birlikden herzaman güç dogar hayırlı olsun

SIRADAKİ HABER

banner200

banner196

banner205