Bahçeli Giresun'da

MHP Genel başkanı devlet bahçeli Karadeniz gezisi çerçevesinde Giresun'a geldi.

Bahçeli Giresun'da

 Milliyetçi Hareket Partisi Devlet Bahçeli, çıktığı Doğu Karadeniz gezisinde Giresun’a da uğradı.

 

Giresun’da, davullu, zurnalı karşılanan MHP lideri Bahçeli, Giresun Üniversitesi Sahil Sosyal Tesislerinde partililere seslendi.

 

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ı sert bir dille eleştiren Bahçeli, PKK ile barış ve İmralı sürecine dikkat çekti.

 

Terörle mücadelenin bugünkü iktidar döneminde kimsenin aklından geçiremeyeceği konuma geldiğini vurgulayan Bahçeli, “'İmralı canisi, 40 bin kişinin katili neredeyse Türkiye'yi barış ve çözüm palavrası altında yönetir hale gelmiştir. Öyleyse AKP'ye oy vermiş kardeşlerim başta olmak üzere bu konuları dikkate almak ve AKP'yi biraz yalnızlaştırmak lazım. Öyle bir yalnızlığa sevkedin ki İmralı canisiyle baş başa kalsın, sabah akşam sohbet etsin” dedi.

 

Türkiye'nin AKP tarafından 10 yıldan bu yana yönetildiğini vurgulayan Bahçeli, şunları söyledi:

 

'Bu imkan Cumhuriyet tarihimizde hiçbir siyasi partiye nasip olmamıştır. 10 yıllık sürede Türkiye'nin birikmiş ne kadar sosyal ve ekonomik sorunu varsa bunların çözülebilme imkanı olabilirdi. Ancak iktidar milletimizin verdiği fırsatı ve imkanı iyi kullanamamıştır. Ülkemiz iyi yönetilmemektedir. Bu ülkenin sahip olduğu her türlü milli ve manevi değerler tahrip edilmektedir. Milli devlet ve üniter yapı tartışılır hale getirilmektedir. Sosyal dokumuz parçalanır hale sürüklenmiştir. Ne olmuş belli değil, Sayın Başbakan bir 36 rakamına takılıp kalmış. 'Türkiye 36 etnik unsurdan oluşuyor' diyor. Ne gerek var buna sayın Başbakan? Türkiye'yi 36'ya bölmekle nereye varmak istiyorsunuz? Ortadoğu'ya bakınız. Hepsi Arap kökenli onlarca devletten oluşuyor ama adeta kardeş kardeşi kırıyor. Böyle bir yapı kime ne fayda sağlar? Siyasi iktidar böyle bir hataya düşmüştür. Cumhuriyet'ten bu yana kaynaşmış, bütünleşmiş milletin evlatlarıyız. Kız alıp kız vermişiz, akraba olmuşuz. Aile kurmuşuz. İş hayatımızda müştereklikler var. Sayın Başbakan, bunları 36'ya parçalamanın ve her gün teker teker saymanın seni nereye götüreceğini zannediyorsun? Türk - Kürt kavgasını başlatmak üzere tarihi hata işleniyor. Değişik siyasi partilerden olabiliriz. Düşüncelerimiz doğrultusunda bir siyasi partiyi tercih etmiş olabilirsiniz. Ama hepimiz bu milletin evlatlarıyız. Bir arada yaşamak mecburiyetindeyiz. Birlik ve dirlik olmazsa siyasi partilerin anlamı yoktur.”

 

SAYIN CUMHURİYET SAVCILARI NEDEN HAREKETE GEÇMİYORSUNUZ?

 

Terörle mücadelenin bugünkü iktidar döneminde kimsenin aklından geçiremeyeceği konuma geldiğini vurgulayan Bahçeli şöyle devam etti:

 

'İmralı canisi, 40 bin kişinin katili neredeyse Türkiye'yi barış ve çözüm palavrası altında yönetir hale gelmiştir. Analar ağlamasın, kan dursun diyerek milleti aldatıp el altından canilerle görüşme yapıp Türkiye'nin bölünmesine nasıl fırsat tanıyabilirsiniz' Ne gerek var görüşmeye. Siz terörle müzakere edeceğiniz yerde terörle mücadele yapın, kökünü kazıyın. 8 kamu görevlisi PKK tarafından kaçırılmış. Bu bir insan kaçakçılığıdır. Suçtur. Bunu destekleyen, barış adına bunları konuşan ve bunlarla takas yapmaya cesaret eden, takas esnasında imza atan kim varsa sayın Cumhuriyet Savcıları neden harekete geçmiyorsunuz? Türkiye böyle bir zafiyet içinde. İç çatışmaya mı gireceğiz? Kardeş kanı mı dökeceğiz? Irak'a, Suriye'ye mi benzer hale geleceğiz? Bunların hiçbiri kabullenemeyeceğimiz bir durumdur. Türkiye sevdalıları bunu hiçbir şart altında kabul edemez. Üniter yapımızı, kardeşliğimizi korumamız lazım.?

 

'BAŞBAKAN'IN CUMHURBAŞKANI OLMA HEVESİ ORTADAN KALKAR'

 

Türkiye'nin önünde 3 önemli seçim olduğunu da vurgulayan Bahçeli, şöyle devam etti:

'Demokrasi içinde iktidar değişikliğinin aracı seçim müessesesidir. Dolayısıyla önümüzdeki seçimleri iyi değerlendirmeliyiz. Milletimizin önüne bir fırsat doğmuştur. 2014 yılında mahalli idareler seçimleri olacaktır. Cumhurbaşkanlığı seçimi olacak. 2015'te milletvekilliği seçimleri olacak. Demek ki milletimizin önünde 3 önemli imtihan bulunmaktadır. AKP bu seçimlerde uyarılmalı. Hatalı yolda olduğu söylenmeli. İkide bir 'millet bizi yüzde 51'le getirdi' diyerek bir kişinin görüşüne bağlamak doğru değildir. Onun için bu seçimlerde AKP oy kaybına uğramalıdır. Eğer bu oy kaybı sağlanır, yüzde 51'in altına doğru hızla düşerse Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde sayın Başbakanın cumhurbaşkanı olma hevesi zaten ortadan kalkar. Bu ikisinin gerçekleşmesi hali milletin AKP'den kurtulmasının, 2015 yılında çok kolay olacağını gösterir. Dolayısıyla Türkiye'nin etnik bölünme sürecinin de sonuna gelinir. Bunu başarmalıyız. Eğer burada bir sonuç alınamazsa yüzde 51 ve üzeri bir oyla bu millet bu iktidara destek verirse, bu milletin birliği, beraberliği, kardeşliği, huzuru istikrarı tehlike altına girer. Bugünden bunu görmek lazım. Bunu parti olarak söylemiyorum. Memleketin sevdalısı olarak söylüyorum. Öyleyse AKP'ye oy vermiş kardeşlerim başta olmak üzere bu konuları dikkate almak ve AKP'yi biraz yalnızlaştırmak lazım. Öyle bir yalnızlığa sevkedin ki İmralı canisiyle baş başa kalsın, sabah akşam sohbet etsin.”

Giresun 
Havadis

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner200

banner205