Çamoluk Başkanını Seçecek

2014 Yerel Seçimleri için Çamoluk Belediye Başkanılığı için, Aday adayları günden güne hızla artıyor

 Çamoluk  Başkanını Seçecek

Çamoluk Haber, yaklaşan yerel seçimler nedeniyle geniş çaplı bir anket düzenleyerek, Çamoluk’un nabzını tutacak.
17 Haziran 2013 Pazartesi başlayacak olan ankette , mevcut aday ayalığını açıklayanlar ve aynı zamanda kulislerde adı geçen isimler yer alacak.
Anket başlangıç tarihi olan 17 Hazirana kadar  bize isim bildiren aday adayları da parti gözetmeksizin anketimizde  yer alacaktır.
Mevcut  aday adayı olduklarını açıklayan veya  konuşulan isimler şunlar;
Abdullah Kürkü Hacıören  Köyünden  il Genel Meclis üyesi
Özcan Çinici; Yazılar Mahallesinden,Emekli Bürokrat, Mevcut Belediye Başkanı.
Aday olmak istediği  AK Parti
Savaş Akarçeşme; Dulundas Mahallesinden ,eğitimci , Bursa Milli Eğitimde görev yapıyor.
Aday olmak istediği  AK Parti
Ramazan Bakırhan,  Dulundas  Mahallesinden  Hergün  Gazetesi genel Koordinatörü.
Aday olmak istediği Parti, AK Parti
Cengiz Metin, Yazılar Mahallesinden Emekli.
Aday olmak istediği Parti, AK Parti
Turgay Yenice Yazılar Mahallesinden  Adaylığı ile ilgili açıklamayı 2 Haziran 2013 Pazar günü Hayran Yağmur Duası etkinliğinde yapacak.
Aday olmak istediği  Parti, belli değil.
Fatih Düz Köroğlu Mahallesinden, Esnaf.
Aday olmak istediği Parti, AK Parti
Saadet Partisi kulislerinde ise, üç aday ismi ön plana çıkıyor.
Henüz netleşmiş bir aday olmasa da,
Eski Belediye Başkanı Mehmet Ali Sürücü,Çamoluk Kur’an Kursu Yöneticisi İsmail Bakırhan ve Saadet Partisi Giresun il Müfettişi  Davut Tepeyurt  ön plana çıkıyor.
İsmini açıkladığımız adaylar arasında, adaylık için en güçlü isim olarak gösterilen, Abdullah Kürkçü’nün seçilememe kaygısı taşıdığı bu nedenle adaylık başvurusunu son ana bıraka bileceği, yada yine İl Genel Meclisi  Üyeliğine talip olacağı iddia ediliyor  .
Dulundas Mahallesi Derneği,Dulundas’lı adaylarla görüşerek  tek aday üzerinde uzlaşmak istiyor.
Bu konu adaylara açıklanmış olmasına rağmen ortaya çıkan şartlar nedeniyle henüz tek aday  üzerinde uzlaşma sağlanamadı.
Çamoluk Haber olarak bu süreçte tarafsızlık ilkesi gereğince,tüm adaylara eşit tanıtım fırsatı vereceğiz.
Ayrıca Çamoluk Haber okurları olarak sizlerde, bu konu da ki görüş ve düşüncelerinizi,haberin paylaşılacağı Facebook/Çamoluk platformu ve ve Çamoluk Haber  dile getire bilirsiniz.
Yine görüş ve düşüncelerinizi  haberin  altındaki yorum köşesinde de  dile getirebilirsiniz.
Bu haberin daha çok kişi tarafından tartışılmasını sağlamak ve Çamoluk için iyi bir aday  profilini  ortaya koymak adına,Çamoluk haberdeki  yorumlar için üyelik şartı aranmayacaktır.

YORUM EKLE
YORUMLAR
aydın yener
aydın yener - 11 yıl Önce

sayın editör adaylar konusunda bir eksiğiniz var bunu size ve kamu oyuna hatırlatmak istedim . karşıyaka eski muhtarı, çamoluk anadolu gençlik derneği ilçe başkanı, çamoluk merkez camii dernek başkanı çamolukspor kulübü başkan yardımcısı, karşıyaka mahallesi cami dernek başkan yardımcısı, çamoluk dernegi yönetim kurulu üyesi,RIDVAN ALKAN'ında aday oldugunu duydum ama net bilgiyi kendisine sormak gerekir tabii ki (ben tekrardan KARŞIYAKA MAHALLESİ MUHTAR ADAYI) OLACAGINI BİLİYORDUM AMA BU ŞEKİLDEDE DUYUMLAR ALDIM.

HÜSEYİN KESKİN
HÜSEYİN KESKİN - 11 yıl Önce

Yöneticide bulunması gereken dört nitelik

1. Mayalarında alçaklık olan kimseleri ülkeden çıkarmak… Çalışan ve yönetici düzgün bir karaktere sahip olmalı. Kişi ve kuruma ihanet edebilecek (bilgi sızdırma, bilgiyi kurum ile paylaşmama gibi vs.) bir karaktere sahip çalışanların güven ortamına zarar vermesini engellemek için ekipten ayırmak gerekir.

2. Akıllı, sanatkâr ve yetenekli insanları kendine yakın tutup, ülkeyi bayındır duruma getirmek. Liyakat esasına göre yardımcıları seçerek iş yapma kültürü oluşturmak. Yeni bir yapı kurma ve bina inşa etmede sadece akıllı kişilere değil, kişilerin estetik bakış açısına ve alanında tecrübe birikimine sahip olması da elzemdir.

3. Kalbinde dünya sevgisi bulunmayan yaşlı kimsenin düşünce ve görüşünü dikkate almak… Maddi menfaat beklentisi olmayan, tarafsız akil adamlara/danışmanlara kurumlarda yer verilmeli ve bu kişilerin nasihatleri dinlenmeli. Bu şekilde doğru ve eleştirel bir bakış açısıyla yanlış yapılan davranışlar giderilmiş olur.

Dulundas ne oluyor
Dulundas ne oluyor - 11 yıl Önce

Sevgili Hemşehrilerim,
Biz siyaset bilmeyen bir ilçeyiz, ne yazık ki Dernek ve Belediye seçimleri hep bizleri biraz daha ayrıştırıyor.
İsimlere bakıyorum, Dulundas'tan üç aday var, Bu köyümüz her seçimde bir aday çıkarıp daha sonra kendi adayına bile oy vermeyerek adayını yarı yolda bırakıyor.
Ramazan Bakırhan Dulundas'ta muhtar seçimi olsa kaçıncı sırada kalırsın önce bunu düşün ve bence aday olmayı aklından bile geçirme
Abdullah Kürkçü yıpranmış, güvenini yitiren ve güven vermeyen birisidir kesinlikle seçilemez
Özcan Cinici ağır abi geçinen bürokrasi ve kapristen başka bir şeyini görmedik vizyonsuz ve ufuksuz

İsmail Bakırhan adaylar içinde en kültürlüsü gibi görünse de bence belediye başkanlığını ne taşır ne üstesinden gelir.
Saadet adaylarından sadece Mehmet Ali Sürücü'yü tanıyorum, çok değerli bir insan ancak başkan olamaz
Dulundas'ın diğer edebiyat öğretmeni adayını tanımıyorum, ancak hakkında çok olumlu şeyler duydum benim adayım Akarçeşme

Saygı ve selamlar

hastaneye değil, postaneye hiç değil Çamoluk'un menfaatine
hastaneye değil, postaneye hiç değil Çamoluk'un menfaatine - 11 yıl Önce

Hastaneniz var, postaneniz var bankanız var, kaldırım taşı döşendi su sorunu çözüldü Özcan Çinici ile devam...
selamlar

Dursun ali KARSAVRAN
Dursun ali KARSAVRAN - 11 yıl Önce

Zekâ, feraset, akıl, basiret, tecrübe, bilgi ve kültür farklılıkları göz önünde bulundurulduğunda bir kısım yaklaşım farklılıkları ve ihtilafların olması tabiidir, hatta gerektiği gibi değerlendirildiğinde zenginlik ve dinamizmdir. Görüş farklılığı tefrika ve fitneye dönüşmediği, hak ve hakikatin zuhuruna mani olmadığı müddetçe kesinlikle bir tehlike, bir sorun yoktur. Ama durum bunun aksine olursa, işte asıl tehlike ve sorun o zaman başlamış olur.
Görüş farklılığı fitneye, oradan da tefrikaya dönüştürüldüğünde birlik ve beraberliği yok etmekte, düşmanlık ve kin ateşini tutuşturmakta, bir tefrika bir diğerini, bir fitne de başka bir fitneyi doğurmaktadır. Türlü sapmalar, doğru yoldan ayrılmalar işte böyle olmuştur. İnsanlık tarihi bu gibi fitne ve tefrikaların acı örnekleri ile doludur. Burada yazan tüm arkadaşları aklı selim davranmaya davet ediyorum. Lütfen kendinize ve kendimize yazık etmeyelim saygılar

belediye seçimlerine tek aday
belediye seçimlerine tek aday - 11 yıl Önce

ilçede kardeşliğin bozulmaması için bence tek aday üzerinde anlaşılması hepimizin lehine olacaktır. bu aday ise, hiç tereddütsüz İSMAİL BAKIRHAN olmalıdır. tanıdığım kadarıyla kendisi son derece dürüst, çalışkan, uyumlu, devlet terbiyesi almış, birikimli, kültürlü ve dünya görmüş, en önemlisi dinde rüsuh sahibi ender bir şahsiyettir. her türlü olumsuzluğa rağmen kurstaki üstün başarısı herkesin malumudur.

Çamoluk Ve Ego Tatmini
Çamoluk Ve Ego Tatmini - 11 yıl Önce

Öncelikle Selamların en güzeli Allahın selamı üzerinize olsun.
Haberi facebook üzerinden geçerken okudum alttaki yorumları okurken bazı yorumlara şaşırdığım için cvp yazma ihtiyacı duydum.
nihat akarçeşme isimli kullanıcı Kuran kursu kelimesinin haberden çıkarılmasını istemiş sebebi de kuran kursunun siyasetle karıştırılmamasıymış. Açıkçası bu sebebi biraz saçma buldum insanların yapmış olduğu görevi kişiyi tanıtmak için yazması ne zaman o kurumun siyasete karıştırılmasının nedeni olabilirki özcan çinici eskiden polis di diye emniyet teşkilatı siyasetlemi karıştırılıyo veya savaş akarçeşme milli eğitim de çalışıyo diye meb siyasete mi karıştırılmış oluyo bişeyler yazarken en azından akıl bali bi zihin yapısıyla veya yazılması gerekiyo. Veya Kuran kursu toplum tarafından kabul görmüş halk içinde saygı duyulan bi kurum olduğu için İsmail Bakırhan beyinde bu kurumda yönetici olmasını onun için avantaj olarak görmenizden mi kaynaklanıyo bu siyaset karıştırılmamalı mantığınız.

Çamoluk ve Ego Tatmini
Çamoluk ve Ego Tatmini - 11 yıl Önce

İnsanları kurumunu siyasete karıştırmakla suçlayan kişi sadece ve sadece kendi fikir veya siyasi akımından olmadığı için bunu söylüyor başka hiçbir açıklaması yok bunun ve eminim ki Mehmet Ali Sürücü ve İsmail Bakırhan dışında hiç bir adayın çamolukta herhangi bi karşılığı yok birilerinin siyaset dediği şeyi bu insanlar cihad olarak algılıyor ve ömürlerinin tamamını bu anlayış üzerine geçiren idealist dava eri insanlar bu insanlar eminimki yaptıkları her şeyi Allah rızası için yaparlar ama diğer adaylara gelirsek son dönemlerde insanlarda "birşey olma" hastalığı makam mevki kapma hastalığı türemiştir bu insanlar sadece ve sadece bişey olmak için ortaya çıkıp çamoluk üzerinden bişey olma çabasında olduklarını düşünüyorum. Çamoluk insanına şunu tavsiye ediyorum nolursa olsun davası ve ideali ve bu yolda geçen bi ömrü olmayan kimseye oy vermesinler. Mehmet Ali Sürücü veya İsmail Bakırhan çamoluğa İmamlık yapabilicek en kalifiye insanlardır.


SIRADAKİ HABER

banner200

banner205