Çamoluk Derneğinde 2. Hacı Canik Dönemi

Çamoluk Derneği Hacı Canik'ile devam...

Çamoluk Derneğinde 2. Hacı Canik Dönemi

 Çamoluk Yardımlaşma ve Kültür Derneği Olağan Kongresi 24 Aralık 2017 Pazar Günü İstanbul Çamlıca'da ki Dernek Genel Merkezinde yapıldı.
Mevcut başkan Hacı Canik'in tek aday olarak girdiği seçime ilgi beklenenin üzerinde oldu.
Saat: 13:30'da başlayan kongreye  İstanbul Milletvekili Hasan Turan, Çamoluk Belediye Başkanı Musa Varıcı,  Çamoluk AK Parti İlçe Başkanı Muammer Güleç, Giresun Federasyon Başkanı Mehmet Kuğu,Şebinkarahisarlılar Yardımlaşma Derneği Başkan Yardımcıları Mustafa Sütçü,Ali Sütçü,Giresun Medya Platformu Başkanı Sadi Toygar, Espiye Cepni köyü Dernek Başkanı Aydın Kömürcü, Sarıyer Giresunlular Dernek Başkan Yardımcısı Mustafa Civek, Ataşehir Giresunlular Dernek Başkanı Fatih Yelekoğlu ,Alucra Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Sinan Karaveli,Üsküdar Giresunlular Dernek Başkanı Çoşkun Çalık ile birlikte delegeler katıldılar.

Veysel Ekmen'in Divan Başkanı olduğu kongrede, Divan üyeliklerine de Abdullah Kürkçü ve Ali Osman Geco seçildiler.

Gündemin okunmasından  sonra denetleme ve faaliyet raporları okunarak ibra edildi.

Daha sonra Dernek Başkanı ve katılan misafirler birer konuşma yaptılar.
Çamoluk Belediye Başkanı Musa varıcı ve Çamoluk Dernek Başkanı Hacı Canik çamoluk'un nüfus sorununu gündeme getiriken, ilgi çeken konuşmalardan birini de Yenice Dernek Başkanı Zekeriya Duras yaptı.
Zekeriya Duras; Çamoluk'un en büyük sorununun vilayet sorunu olduğunu bunun önünde ki en büyük engelinde, Suşehri ile Şebinkarahisar arasında ki çekişme olduğunu söyledi.
Zekeriya Duras; " Biriniz diyorsunuz ki; benim ismim var, biriniz diyor ki; benim cismim var. Bir araya gelinsin, birinizin ismi olsun birinizin de cismi. İl Suşehri'ne kurulsun ismi de, Şebinkarahisar olsun" dedi.
Milletvekili Hasan Turan'un uzun bir konuşma yaptığı kongrede, Kürsüye gelen MESİAD Başkanı Yusuf Geco'da Çamoluklulara sitemde, bulundu. Kendisinin MESİAD başkanı olduğunu ancak hiç kimsenin MESİAD'ın ve MESİAD Başkanının ne demek olduğunu bilmediğini söyledi. MESİAD'ın yalnızca Merter' ile alakalı olmadığını Türkiye'nin 158.000.000.000 Dolar olan ihracatının 7.500.000.000 dolarını karşılayan bir dernek olduğunu söyledi.
Ayrıca, MESİAD'ın Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğinin 23 kişilik Tekstil Komitesinden biri olduğunu.
Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu olan DEİK'te da kurucular kurulunda olduğunu ve bu gibi STK'larda  üye bir dernek olduğunu kendisinin de bu derneğin başkanı olduğunu söyledi. Bu derneğe bir Çamoluk'lu olarak  iki dönemdir seçimle gelen bir başkan olduğunu ve kendisiyle guru duyduğunu söyledi. Yusuf Geco bu durumdan Çamolukluların da gurur duyması gerektiğini söyledi.

Yapılan konuşmalardan sonra Hacı Canik'in listesi oylamaya sunuldu.
Tek aday olduğundan açık oylama yapıldı.
Yapılan oylamada, Hacı Canik'in listesi oy birliği ile kabul edildi.
Dilek ve temenni lerde söz alan Sarpkaya Köyünden Kemal Kuşçul'un üretim ve kalkınma üzerine konuşmasına zaman darlığı nedeniyle müdahale edildi.
Kemal Kuşçul' bu müdahaleye sosyal medya hesabından tepki gösterdi.
Kongrede, Çamoluk Derneğinin emektarı Nazım Dolu'yada teşekkür plaketi verildi.

Çamoluk Haber





























Güncelleme Tarihi: 26 Aralık 2017, 19:31

Kazım Karaçoban

YORUM EKLE
YORUMLAR
Osman ÇOLAKEL
Osman ÇOLAKEL - 6 yıl Önce

Hayırlı olsun başkana, Yavuz CANİKLİ rüzgarı, divanın aks'ı her ne kadar kripto algı oluştursa da, en büyük başkan bizim başkan!

Kemal KUŞCUL
Kemal KUŞCUL - 6 yıl Önce

seçim yapıldı ve bitti.hayırlı olsun. sel akar, kumu kalır misali, iki saat sürede ilçenin sorunlarına hiç değinilmeden bir iki cilalı sözler geride kaldı.. sahi, ilçemiz ekonomisi için yönetime aday kadro ne gibi bir vaad verdiler. hangi bakanla görüşmeler sağlandı, gelecek zaman içinde hangi sözler alındı. bugüne kadar yapılan hizmetler nelerdi bunlardan hiç bahsedilmedi.. kıymetli hemşehrilerim, lütfen kimse alınmasın, ancak ilçemiz mevcut hükümeti her zaman desteklemiş ve özellikle çamoluk ilçemiz giresun'da birinciliği ülke genelinde yedinci olarak sayın cumhurbaşkanımızın yanında olmuş bir ilçe olarak gerçekten hiçbir söz alınmamış ise, bu bizlerin hatasıdır.. bugün çamoluk nüfusu şehirlerde büyük çoğunlukla bir partiyi destekliyor ise, bununda bir takdir edilmesi gerekiyor. bakınız, üsküdar ilçesini kazandı ise, kesinlikle çamoluk ve yöresinin oyları ile kazanmış bir belediye başkanı var. bence bu fırsatları iyi değerlendirip, yöremize faydalı yatırım sözleri alınmalı...

Osman ÇOLAKEL
Osman ÇOLAKEL - 6 yıl Önce

Düzeltme :Canikli soyadı öncelikle bizim meşhur Canikli çağrışımı yaptırdığından "Yavuz CANİKLİ rüzgarı" yorumumda Erzincanlı Canikli kast edilmemiştir. Divanın aks'ı, kripto algı oluşturduğu doğrudur. El-hicap

zeki karabul
zeki karabul - 6 yıl Önce

hacı kardeşimizin vazifesi hayırlı olsun inşAllah güzel şeylere vesile olur Allahım yolunu açık etsin

SIRADAKİ HABER

banner200

banner205