Çamoluk Derneğinde üye reformu

Çamoluk Derneği Köy Dernek Başkanları ile yaptığı istişare ile, Üyelik konusunda reform yapıyor.

Çamoluk Derneğinde üye reformu

 Çamoluk Yardımlaşma ve Kültür Derneği  Mahalle ve Köy Dernek başkanları için İstanbul Çamlıca'da ki Dernek Merkezinde bir kahvaltılı istişare toplantısı düzenledi.
Kahvaltıya Çamoluk Belediye Başkanı Musa Varıcı,Dernek Vaşkanı Hacı Canik,Yönetim Kurulu üyeleri Çamoluk İl genel Meclis Üyesi Abdullah Kürkçü,Çamoluk Belediye Meclis Üyeleri ve Köy dernek başkanları ile birlikte bazı yöneticileri katıldı.
Toplantıya derneklerin ilgisi üst düzeyde oldu.


Kahvaltı saat 10:00'da başladı.

Kahvaltının bitmesi ile birlikte yapaılan dua'dan sonra toplantı gündemine geçildi.
İlk olarak Çamoluk Dernek Başkanı Hacı Canik Selamlalama konuşması yaptı.
Hacı Canik, Toplantının düzenleme amacına dönük  yaptığı açıklamada; Dernek üyeliği konusunda düzenlemeye gideceklerini ve bu vesile ile köylere ayrılan üyelik kotalarını  kısmi olarak arttıracaklarını söyledi.
Dernek Başkanlarına çağrı yapan Hacı Canik, Daha önce çeşitli nedenlerden dolayı köylere verilen üyelik kontenjanlarını kısmi olarak esneteceklerini açıklayarak, "Köylerinizde ki pasif üyeleri tespit edin ve onların yerine derneğe ilgi duyacak,dernkle ilgilenecek kişileri belirleyin onların yerine bu yeni üyeleri kaydedelim" ded.
Hacı Canik; 20 TL olan üyelik aidatınında 50 TL olarak güncellemeyi düşündüklerini dile getirdi.
Daha sonra söz verilen Çamoluk Belediye Başkanı Musa Varıcı'da kısa bir selamlama konuşması yaptı.
Musa Varıcı, 15 Temmuz şehitlerini selamlayarak başladığı kısa konuşmasında; 15 Temmuz nedeni ile ilçe olarak zor bir süreçten geçildiğini söyledi.
Musa Varıcı'dan sonra İl Genel Meclis Üyesi Abdullah Kürkçü kısa bir konuşma  ptı.
Yenice Köyü Dernek Başkanı Zekeriye Duras'da bir konuşma yaparak,Eskiden Çamoluk Derneğinde emeği geçenlere ahde vefa da bulunmak gerektiğini dile getirerek, "Zamanında eleştirdiğimiz bir çok konuda şimdi olumlu adımlar atılıyor"dedi.

Köroğlu Mahallesi Dernek Başkanı Kadir Alegöz de, Çamoluk Derneğinde arttırılmak istenen aidatlara yönelik bir konuşma yaparak; "Ben köyümün 4 yıldır Dernek Başkanlığını yapıyorum ve üyelerden 20TL olan aidatını tam olarak alamıyorum.
Aynı şekilde Çamoluk Derneğinde üye olanların da maalesef aidatlarını alamıyor ve bir çok zamanda cebimizden ödüyoruz.
Bu para 50 TL'ye çıkınca bu maliyet daha da artacak", diyerek aidatların bu şekilde arttırılmasının yanlış olacağıni dile getirdi.


Dulundas Mahallesi Dernek Başkan Yaradımcısı, Bayram Köse de, Musa Varıcı ve Abdullah Kürkçü'ye, Çamoluk''ta ki mevcut projelerin ne durumda olduğunu
ve Çamoluk için yeni  ve onaylanan projeler olup olmadığını sordu. 

Çakılkaya Köyü
Kenan Möhürcü, Her köy'de Çamoluk Derneğinde üye olupta derneğe gelmeyenlerin aidatlarını  kendilerininde ödediğini ve  ödemeyenlerin düşürülmesinin de hiç kolaya olmadığını söyleyerek, Köylerde 
Dernek yönetimlerinin üzerinde üyelerin mevcut olduğunu ve bunların üyelikten düşürlmesinin zor olduğunu açıkladı.

Musa Varıcı, mevcut projelerin devam ettiğini ve Petek Park projesinin ihalesinin Ağustos 2016'da yapıldığını ve itiraz sürelerinin bittiğini söyleyerek kısa sürede  inşaat çalışmalarının başlayacağını açıkladı.
Kendisinin en büyük projesinin de eğitim olduğunu söyleyen Musa Varıcı, "15 Temmuz'da gördük ki okuyan var 
vatandaşına silah sıkan, okuyan var vatanı için tankın altına yatan bizim amacımız vatan için fedakarlık yapacak bir nesil yetiştirmektir" dedi.

Çamoluk Haber




Güncelleme Tarihi: 18 Ekim 2016, 14:05

Kazım Karaçoban

YORUM EKLE
YORUMLAR
FATİH AYDIN
FATİH AYDIN - 8 yıl Önce

efendim haberde ismim zikredilmiş. istanbul dışında olduğum için toplantıya katılamadım. hali hazırdaki başkanımız ve yönetimindeki arkadaşlarımız önceki dönemde benim yönetim kurulumdu ve habere konu olan hususu o dönemde birlikte olgunlaştırmıştık. şimdi de kamuoyuna açıklanmış oldu. arkadaşlarımın aldigi tüm kararlarin arkasinda oldugumu ifade etmek isterim. şunu da belirtmek isterim ki bizim insanimiz için hangi kararı alirsaniz alin asla herkese begendiremezsiniz. her hususu herkesin begenmesini beklemek zatı itibari ile eşyanın tabiatına aykırıdır. bi'l vesile kararların hayirli olmasini niyaz ederim efendim. saygilarimla.

hacı canik
hacı canik - 8 yıl Önce

S.A. Davet edilen bütün köyler başkan ve yönetici düzeyinde katılım sağladı. Eski Der. Bşk. veya yönetimler ile ilgili bir konu olmadığı için davet edilmedi. Eğer edilmiş olsalardı, eminim ki katılım sağlarlardı. Siteniz nezdinde bütün derneklere ve yönetimlere şahsıma, yönetici arkadaşlarıma dolayısı ile ÇAMOLUK Derneğine olan teveccühünüze tekrar teşekkür ederim
ALLAHA emanet olun

Hacı Canik
Çamoluk Yardımlaşma ve Kültür Derneği
Başkanı

SIRADAKİ HABER

banner200

banner205