Çamoluk Derneğinden Açıklama

Çamoluk Derneği Yönetim Kurulundan,Belediye Başkanı ile yapılan görüşme haberi için açıklama geldi.

Çamoluk Derneğinden Açıklama
Çamoluk Derneği Yönetim Kurulundan,Belediye Başkanı Özcan Çinici ile yaptığımız görüşmede gündeme gelen konular için açıklama geldi. Gönderilen açıklamayı tarafsızlık ilkelerimiz gereği gönderildiği şekliyle yayınlıyoruz.


19.ÇAMOLUK BAL FESTİVALİ HAKKINDA
SAYIN ÖZCAN ÇİNİCİ’YE CEVAPLAR
 
Çamoluk Yardımlaşma ve Kültür Derneği 1990 yılında “önce insan” sloganıyla yola çıkmış, “Gayemiz İnsanlığı Hizmettir” anlayışı çerçevesinde Çamoluk’a ve Çamoluk insanına hizmet etmeyi öncelikli vazife edinmiştir. Derneğimiz, sadece Çamoluk’ta değil yapmış olduğu çalışmalarla tüm Türkiye’nin beğenisini kazanan bir sivil toplum kuruluşu olmuştur.
         Amacımız Çamoluk Yardımlaşma ve Kültür Derneği’nin faaliyetleri hakkında bilgi vermek olmadığı için Derneğimizin sosyal yardım, eğitim, burs ve kültürel faaliyet alanlarındaki başarılı çalışmalarına değinmeyeceğiz. Her şeyden önce Çamoluk Derneği bir “protokol” derneği değil, halkımıza hizmet etmeyi amaç edinen hizmet derneğidir. Öyle ki bu hizmet anlayışı Filistin’e ve Afrika’ya kadar uzanmıştır.
Bu yazımızın amacı kendi tabiri ile “30 yıllık protokol hayatı”na sahip olan Çamoluk Belediye Başkanımız Sayın Özcan Çinici’nin Derneğimizi itham ettikleri; talihsiz, seviyesiz ve “30 yıllık protokol hayatı”na yakışmayan’’ bir üslup ile kaleme aldığı 2 sayfalık “19. Çamoluk Bal Festivali Rapor ve Tespitler” başlıklı yazısıdır.
Sayın Belediye Reisi’nin aradan geçen bunca zamana kadar neden bu raporunu yüz yüze değil de bu şekilde bir yazı ile üstelik bir internet sitesinde paylaştığı merak konusudur. Sayın Belediye Başkanı’ndan Bal Festivali Tertip Komitesi’ndeki  ‘’ortağı’’ olarak, bunu beklemenin hakkımız olduğunu düşünüyoruz. Şayet Festivalde bir aksaklık varsa bu gibi konuları Kaymakamlık ve Dernekle yaptığı toplantıda dile getirebilirdi. Zira konuşulma ve tedbir alma yeri orasıdır.
         Kendisi, çevresi ve Çamoluklularla barışık olamayan, seçim döneminden bu yana kavgacı bir profil çizen Sayın Belediye Başkanının, bugüne kadar hiçbir faaliyet yapamamasının ezikliğini iftira atarak kapatmaya çalıştığı gözlenmektedir.
Kültürel ve sosyal paylaşımın artması için derneğimizin gayretle ve samimiyetle çalıştığı akl-ı selim sahibi hemşehrilerimizin malumudur. Çamoluk Derneği 18 yıldır festival yapmanın bilgi ve birikimi ile bu yıl da geçmiş yıllarda olduğu gibi coşkulu bir festival yapılmasına gayret etmiştir. Kaymakamlık, Belediye ve Dernek olarak her sene olduğu gibi bu yılda üçlü komite ile festivale hazırlanılmıştır. Festival öncesi çeşitli konularda görev dağılımı yapılmıştır. Festivalin kârı olduğu gibi masrafları da olmuştur/olmaya da devam edecektir.
         Sayın Belediye Başkanı Derneğimizin Bal festivalinde tertip komitesini zarara uğrattığını öne sürüyor. Çay ve yemek masrafları Özcan Bey’in beklentilerinin üzerinde olmuş. Afişler, Ses sistemleri, Yöresel Sanatçılar, plaketler v.s. ücretsiz olması gerekirmiş, misafirlere verilen yemekler pahalı imiş, Çamoluk’ta istenen Necati Selvitop’muş, tanıtım çadırları niye kurulmuş vs…. Dernek olarak bu masraf kalemleri için bütçemizden para çıkmayacağını vaat ettiğimiz de ayrıca ifade edilmiş.
Bundan önce olduğu gibi bu festivalde de festivalin masrafları, hepimizin malumu olduğu üzere bal satışları ve bal ağalığından sağlanmaktadır. Bu gelirler ile giderler her sene yaklaşık eşit miktarda olmaktadır. Festival masrafları karşılandıktan sonra artan kısım yine Çamoluk insanımıza hizmet için ayrılmaktadır. 
         Sayın protokol Belediye başkanımız, ses sanatçılarına ücret ödemeyeceğimizi vaat ettiğimizi ifade ediyor. Sanatçılarımıza her sene Festival bittikten sonra ihtiyaçlarına binaen cüz-i miktarda ücret ödenmektedir. Bu da en azından yöresel sanatçılarımızın masraflarını karşılamaları amacı ile doğal karşılanmalıdır. Bu konuda ücret ödemek istemememiz sadece bir temenni olarak algılanmalıdır. Ayrıca, festival komitesi ve sanatçılarımızın arasında mahrem olan bir konuyu yakışıksız bir şekilde ifşa eden ve sanatçılarımızı rencide eden Özcan Bey’i esefle kınıyoruz.
Belirtilmeden geçilemeyecek bir diğer konu, organizasyon komitesinin tasvip etmediği, Çamoluk insanının tanımadığı bir müzik grubuna 3.400 TL ödenmesidir. Bu müzik grubuna niçin 3.400 TL ödendiği konusunda açıklama yapması gereken Belediye Başkanıdır. Ne söylediği belli olmayan, 35 dakika sahne almasına rağmen hiçbir seyirciden alkış alamayan bu grubu Belediye Başkanı kendi başına getirmiş 3.400 TL parayı da ortak hesaptan verdirmiştir. ‘’Rock tarzı müzik yapan’’ ve ismi “Mavi Göç” olan bu grubun Çamoluk’a hitap edeceğini düşünmek Sayın Çinici’nin Çamoluk’u tanımadığının bir göstergesidir. Söz konusu grup 2 ila 3 saat arasında değişen bir zaman diliminde program yapması beklenirken sahneyi 35 dakika gibi kısa bir sürede terk etmiştir. Grubun Pazar günü sahneye çıkması planlanırken Sayın Belediye Başkanı’nın yoğun girişimleri sonucu Cumartesi günü sahne almıştır. Sayın Belediye Başkanı’nın “Çamoluk’u sallayacak” dediği gruba Çamoluk’lu ilgi göstermemiştir. Böylece 3.400 TL hiç uğruna heba edilmiştir.
Dernek yönetimi olarak Çamoluk İlçemize geldiğimiz zaman, festival alanını inceleyince hemşehrilerimizin ortalama 40 derece sıcağın altında kalmasını bir nebze olsun engellemek için ilk başta 20 adet çadır getirtilmiştir. Daha sonra Sayın Özcan Çinici’nin de içinde bulunduğu komisyonun “bu çadırlar iyi olmuş fiyatı da makul 30 adet daha sipariş edelim” kararı ile toplamda 50 adet çadır sipariş edilmiştir. Özcan Çinici vazifesini yapıp festival alanını ağaçlandırmış olsaydı veya alanın üzerine geniş bir branda çektirseydi, o çadırlara gerek olmayabilirdi.
Sayın Belediye Başkanı’nın üzerinde durduğu bir diğer konu yemek ücretlerinin fazla olduğudur. Protokolde yaklaşık 500 kişinin ağırlandığı 18 yıldır devam eden bir gelenektir, misafirperverliğimizin gereğidir. 10 kişiye yemek verildiği iddiası gülünçtür. Giresun’dan gelen 10 kişilik özel kolluk kuvvetinin yemeği, festivale gelen Giresun basınının yemeği, saz heyeti ve belediye zabıtasının yemeği hangi bütçe ile sağlanmıştır? Tabi kendisi bugüne kadar hep ‘’protokolle ilgilendiği için’’ böyle organizasyonlarda misafir ağırlama gibi ‘’basit!’’ şeylerle uğraşmamıştır. Festivalde asayişi sağlamak üzere orada bulunan kolluk kuvvetlerimize, ilçemizi tanıtmak için fotoğraflar çeken basın mensuplarımıza ve diğer hizmet ekiplerine bir öğün yemeği çok görmek Çamoluk’a yakışan bir durum değildir. Birlikte yapılan bir organizasyondan Belediye Başkanımızın ne kadar habersiz olduğunun da bir göstergesidir.
Bir diğer konu ses sistemlerinin ücretsiz olacağı konusudur ki bu konuda da Derneğimizin bir taahhüdü olmamıştır. Gönül ister ki festivalimizin tüm masrafları sponsorlar aracılığı ile karşılansın. Kimse Çamoluk’un kötülüğünü istemez. Ancak bu her zaman mümkün olamamaktadır. Sayın Belediye Başkanı’nın temennileri taahhüt gibi kamuoyu ile paylaşması yakışıksızdır. Ses sistemi Samsun’dan kiralanmıştır ve nakliyesini de Çamoluklu hemşehrilerimiz yapmıştır. Piyasa araştırılması yapılırsa ücretin ne kadar komik olduğu görülecektir
Raporda afiş ve davetiyelere de ücret ödemeyeceğimiz belirtilmiş, organizasyon komitesi özellikle de Çamoluk Derneği bu konuda bir öngörüsünü belirtmiş, sponsorlar vasıtası ile afiş davetiye ve diğer masrafların karşılanabileceğini ifade etmiştir. Ancak festivalimizde her yıl olması beklenen sponsorlarımız olmadığından yine festival bütçesinden karşılanmak zorunda kalınmıştır.
Hemen hemen her sene olduğu gibi bu sene de Çamoluk ilçemize hizmet eden bürokratlara, siyasilere ve iş adamlarına plaket verilmiştir. Burada sorulması gereken soru, Sarıyer Belediyesi tarafından hibe edilen araç için ve Üsküdar Belediyesi tarafından hibe edilen Gölpark malzemeleri için bir tane bile olsa Belediye Başkanımız Özcan Çinici Bey’in teşekkür plaketi vermemesidir. Bürokrasiyi çok iyi bildiğini iddia eden Sayın Özcan Çinici’nin makam olarak bu belediye başkanlarına teşekkür plaketi vermesi gerekmez miydi? Derneğimiz temsil ettiği 108.000 Çamoluklu adına plaket hazırlamış ve bunları katkı ve katılımları nedeni ile misafirlerimize takdim etmiştir.
Sayın Şükrü Genç’e verilen araç teşekkür plaketi, CHP Sarıyer ilçe yönetiminde görev almakta olan Sayın Orhan Çoban’ın organizasyonuyla “Sarıyerli Çamoluklular” adına verilmiştir. İlçemize gelen hiçbir belediye başkanına, belediyemiz tarafından plaket verilmemiştir. İlçemize bu yıl hibe adı altında yardım eden SARIYER ve ÜSKÜDAR Belediyelerine ya da kurum baz alınarak Sayın Belediye Başkanlarına “HOŞGELDİNİZ” afişi dahi yaptırılmamıştır. Bir erdemlilik göstergesi olarak söz konusu belediyeler Çamoluk Belediyesi’ne masraf yaptırmamak için bu afişleri de kendileri getirmiştir. Bu noktadan bakıldığında Çamoluk Belediyesi kendisine hediye/hibe edilen hizmet ya da ürünlere gerek plaket gerekse afiş yoluyla dahi teşekkür edememe acziyeti içerisindedir. Bu acziyetin plaket kısmını gidermek noktasında hassas davranan Çamoluk Derneği’nin bu şekilde pervasızca suçlanmasını halkımızın takdirine bırakıyoruz.
Çamoluk ve İstanbul’un çeşitli yerlerine asılan afişler bu kadar maliyetli olmayacaktı. Dernek olarak, tüm adımlarımızdan belediyemizi haberdar etmişizdir. Afiş konusunda da Festival komisyonu tarafından afişte bulunması gerekenler sorulmuştur. Bize söylenen eski afişlere göre yapın olmuştur. Fakat baskılar yapıldıktan sonra Belediye’den gelen itiraz üzerine, daha önce hiç bilgi vermemelerine rağmen, 2009 dönemi Bal ağasının resmi konulsun denilmiştir. İşin geç kalması üzerine, afişle ilgilenen arkadaşlar gece geç saatlere kadar Bal ağasına ulaşıp resmini alıp sabaha baskıya yetiştirmiştir. Konuyla alakalı bilgi almak isteyen 2009 Bal Ağası sayın Hamit Duras’la görüşebilir.
         3 gün boyunca sabahtan akşama kadar katılımcıları eğlendiren saz ekibi ve belediyenin ağaçlandırma yapmaması nedeni ile güneşin altında mesleğini icra etmeye çalışan davul zurna ekibine verilen ücretin fazla olmadığı aşikardır. Sanatçılar konusu daha önce mevzubahis olduğundan ve bu süreç tamamen Sayın Özcan Çinici’nin bilgisi dahilinde olduğu için bu konuya girmeyeceğiz. Sadece burada şunu açıklığa kavuşturarak halkımızın takdirine bırakacağız. Cumartesi günü sahne alıp programını tamamlamayan bir gruba 3.400 TL vermeyi reva gören Sayın Belediye Başkanı, neden Çamoluk’un öz evlatlarına verilen küçük rakamı büyütmektedir?
Sayın Özcan Çinici, Derneği festivale karıştırmayacağını iddia etmektedir. Üstelik terbiye sınırlarını aşarak ‘’derneği sırtımızda taşımayacağız’’ gibi komik bir ifade kullanmaktadır. Çamoluk Bal Festivalini ilk olarak 19 yıl önce Kaymakamlık ve Dernek birlikte başlatmışlardır. 2003 senesinden itibaren Çamoluk Belediyesi, Çamoluk Derneğinin isteği üzerine 2003 yılında Festivale dahil edilmiştir. Dolayısı ile kimin kimi sırtında taşıdığı ortadadır. ‘’Çamoluk Bal Festivali’’ orijinal adı ile festivali başlatan ve kökleştiren kurum olan derneğimiz festival ile özdeşleşmiştir. Öte yandan festival ile ilgili tüm kararlar 2003 yılından itibaren bu üç kurum tarafından alınmaktadır. Dolayısı ile organizasyonun günahı da sevabı da ortaktır. Belediye kendisini bu işten sıyıramaz. Ayrıca festivallerin ilçenin en büyük mülki amiri olan kaymakamlık makamının başkanlığında yürütüldüğünü de hatırlatmak isteriz.
Faaliyet alanı Türkiye sınırlarını aşan, hemşehrilerimizin göz bebeği ve gurur abidesi olan derneğimize üyeliği dahi bulunmayan, Çamoluk Derneği’nin hiçbir faaliyetine iştirak etmeyen ve belediye başkanı olana kadar hiçbir zaman festivale katılmayan kısacası ‘’Çamoluk’u ve Çamolukluyu tanımayan’’ sayın Belediye Başkanının bunları bilmemesi normal olmakla birlikte, makamın kimlerce işgal edildiğini göstermesi bakımından oldukça manidardır.
Çamoluk Derneği olarak 2011 festivaline Kaymakamlık makamı ile birlikte iştirak edeceğiz, Çamoluk Belediyemiz katılmak isterse başımızın üstünde yeri vardır. Çamoluk Belediyemizin katılımını da ‘’bir köşede oturmak için değil’’ emek verilerek birlik beraberliğimizi ortaya koymak için istemekteyiz. Bizim Çamolukluları, Çamoluk’a hizmet veren kurumları bölme, fitne fesat çıkarma gibi düşüncemiz yoktur.
Sayın Özcan Bey, 30.000 TL istemiştir, normalde tüm gelir giderler dernek, belediye ve kaymakamlık olarak 3 eşit parçaya bölünüyordu da bu sene niye tüm masraflar kendisinden çıkmış gibi o parayı istiyor?
Ayrıca, Kaymakamlık makamının ve Çamoluk Derneği’nin önerisi olan 2010 yılı festival gelirlerinin Eğitim Yardımı olarak Çamoluklu öğrencilere dağıtılması fikrine Belediye Başkanı şiddetle karşı çıkmıştır. Bu davranışını da hala anlamış değiliz.
Öte yandan Sayın Başkan, Çamoluk Derneği’nin her yıl ortalama 220 öğrenciye vermek sureti ile tam 11 yıldır kesintisiz olarak sürdürdüğü eğitim yardımlarını tek kelime ile ‘’küçümsemiştir’’. Sayın Belediye Başkanı bizim burslarımızı küçümsemek sizin haddinize değildir. Sayın Belediye Başkanı’na burs müessesesinin derneğimizin ‘’bam teli’’ olduğunu ve bu konuya yönelik eleştirilerini daha dikkatli yapmasını tavsiye ederiz. Çamoluk Derneği bursları herkesin verdiği burslardan değildir. Her şeyden önce Çamoluk Derneği Bursları bir ‘’sistemdir.’’ Yönetmeliğe bağlanmış olan ve başvuru-inceleme-dağıtım gibi süreçlerin son derece itinalı ve sistemli bir şekilde işletildiği burs sistemimiz sayesinde; ABD, Finlandiya, Viyana, Yeni Zellanda, Fransa, Arabistan, Bosna – Hersek, Makedonya gibi dünyanın dört bir yanında Çamoluklu gençlerimiz öğrenim görmektedir. Türkiye’nin her üniversitesinde yine burs sistemimizden destek alan Çamoluklu kardeşlerimiz vardır. 11 yıldır devam eden bu organizasyonun içinde yer alan öğrenci kardeşlerimizden bugün Kaymakam, İdari Hakim, Doktor, Mali Müşavir, Mühendis, Öğretmen gibi pek çok meslek dalında yetişmiş Çamoluk insanının olduğunu gururla belirtmek isteriz. İddia ediyoruz, Konfederasyonlar dahil Türkiye’nin hiçbir yerel Sivil Toplum Kuruluşu bu derece sistemli ve istikrarlı bir burs organizasyonunu başaramamıştır. Dolayısı ile Çamoluk Derneği olarak Burs müessesesini asli vazifemiz olarak gördüğümüzü ve ne pahasına olursa olsun ‘’Sayın Çinici gibi ufku dar insanlara rağmen’’ burs vermeye devam edeceğimizi belirtmek isteriz.
Öte yandan derneğimizin bundan önce olduğu gibi bundan sonra da festivallere Kaymakamlık makamı ile birlikte iştirak edeceğini ve elde ettiği tüm geliri Burs Komisyonu’na aktaracağını bir kez daha kamuoyu ile paylaşmak isteriz. Kendisi ve çevresi ile bol miktarda sorunları olan Sayın Çinici’nin festivale katılıp katılmaması ise kendi keyfiyetindedir.
Sayın Belediye Başkanı yazısında, ‘’festivalde söyleyecek yalanım olmadığı için konuşmadım” demektedir. Festivalde ki konuşmasında ise “kendimi cezalandırıyorum, festival açılışına geç kaldım o yüzden konuşmayacağım” demiştir. Görüldüğü üzere kendi sözlerini yine kendi sözleri ile çürütmektedir. Bir söylediği diğerini tutmayan sayın belediye başkanı için ‘’kral çıplak!’’ diyoruz. Bu ifadelerin misafirler, seyirciler ve bazı basın organlarınca alay konusu yapıldığını da üzülerek belirtmek isteriz.
Özcan Bey, “Festival alanına ne canlı yayın aracı geldi ne de çekim yapıldı” diyerek bizleri üzmüştür. Sahnenin hemen yanında Tempo TV’nin kiralamış olduğu “TV NET” logolu canlı yayın aracını görmek isteseydi emin olunuz ki görebilirdi. Şunu da ayrıca belirtmekte fayda var. Özcan Bey festival alanına resmi açılış saatinden tam 1 saat 30 dakika sonra intikal etmiştir. Bu nedenle açılış töreni gecikmiş dolayısı ile canlı yayın başlatılamamıştır. Sayın Başkan tören alanına geldiğinde ise bu kez teknik bir arıza zuhur etmiş uyduda çıkan frekans karışıklığı nedeni ile naklen yayına geçilememiştir. Canlı yayın aracının ve televizyon ekibin oraya göstermelik olarak gelmediği tabidir. “Canlı yayın aracı gelmedi” diyerek göz göre göre yalan beyanlarda bulunmak başkanlık makamına yakışmamaktadır. Ayrıca Canlı yayın yapılamadığı için Tempo TV’ye herhangi bir ücret ödenmediğini de not olarak düşelim.
“Maşalarla uğraşmam mangal darılır” diyerek dernek yönetimine suçlamada bulunan Sayın Belediye Başkanı; kendisini seçimlerde destekleyen Çamoluklu iş adamımız dernek başkan yardımcısı Eyüp Sürücü, Kazakistan Temsa distribütörü Başkanımız Yaşabey Kalebaşı, işadamları, Mali Müşavirler, Banka Müdürleri, Üniversite hocaları gibi seçkin meslekleri icra eden çalışma arkadaşlarımıza hakaret etmiştir. Kötü söz sahibine aittir düsturuyla kendisine cevap vermiyoruz. Fakat dernek yönetimimizdeki kariyer sahibi insanların ‘’bulundukları yerlere maşalık yaparak gelmediği’’ aşikardır. Sayın Yaşabey’inde yönetimini oluştururken dikkat ettiği hususlar bunlardır. Bugüne kadar kurulan dernek yönetimleri arasında eğitim düzeyi en yüksek yönetim kurulu olduğumuzu belirtmek isteriz. Ayrıca, sayın Belediye Başkanının kimin maşası olduğu dolayısı ile mangalın kimler olduğu da bizce malumdur.
Sayın Eyüp Sürücü’nün; yerel seçimlerde mevcut belediye başkanının maddi-manevi anlamda en büyük destekçilerinden biri olduğu herkes tarafından bilinmektedir. Aynı zamanda Sayın Sürücü, 2010 Çamoluk Bal Festivali’nde ‘’Festival Komitesi Başkanı’’ olarak görev yapmıştır. Dolayısı ile Özcan Çinici’nin yaptığı tüm hakaretlerin ilk muhatabı Sayın Sürücü olmaktadır. Aynı zamanda derneğimizde Başkan Yardımcısı da olan Sayın Eyüp Sürücü’ye karşı Belediye Başkanı’nın nasıl bir ahde vefasızlık yaptığını da kamuoyunun takdirine sunuyoruz
Belediye Başkanı’nın sözde ‘’raporunda’’ belirttiği bir diğer konu Necati Selvitop meselesidir. Bu şovmen biraz daha Çamoluk üzerinde oyunlarına devam etmeliymiş, ayrışmayı, fitneyi biraz daha körüklemeliymiş… Çamoluk Derneği olarak Çamoluk içindeki her türlü farklı fikirleri, görüş ayrılıklarını kabul edebiliriz ancak Çamoluk dışından gelip Çamoluk’u bölmek/ ayrıştırmak isteyenlere karşı müsâmahakâr olmamızı kimse bizden beklemesin. Kaldı ki hiç kimse –ki bu belediye başkanı olsa dahi- Çamoluklu’ya bu şekilde konuşma hakkına sahip değildir. Çamoluk, Çamoluklular’ın memleketidir, Necati Selvitop denilen şovmenin ise para kazanma amacı ile geldiği bir ilçedir. Bir Çamoluklu en kötümser şekilde düşündüğümüzde Çamoluk’a bir ağaç dikmiş ya da toprağa tohum atmıştır. Necati Selvitop isimli şovmen acaba Çamoluk’a ne hizmet vermiştir ki, Çamoluklu kendi köylüsü ve akrabaları olan Dernek yönetimi yerine Selvitop’u istemektedir?
19. Çamoluk Bal Festivalini, Çamoluk Derneği yönetim kurulu üyesi olan Fatih Aydın, Mustafa Kürkçü ve Mustafa Bayındır ücretsiz olarak sunmuştur. Ve bu görevi yerine getirmekten onur duymuşlardır. Sahnede kaldıkları süre içerisinde Necati Selvitop gibi ayrıştırıcı ifadeler değil, bütünleştirici ifadeler kullanmışlardır. Özellikle her seremonide bir vesile ile Belediye Başkanı Özcan Çinici’nin ismini anons etmişler ve belediye başkanını onore etme amacı gütmüşlerdir. Niyet ortada iken Belediye Başkanının art niyet araması kanaatimizce ‘’içindeki habis ur’un’’ zuhur etmesidir.
Öte yandan Çamoluk’ta esnaf bazlı yapılan araştırmalar neticesinde Necati Selvitop’un bir önceki sene Çamoluk’u rezil ettiği, Çamoluklu’nun onuru ile oynadığı ve Çamoluklu’yu kandırdığı inancı görülmüştür.
Çamoluk Dernek yöneticilerini memleketlerinde istenmeyen adam olmakla itham eden Sayın Belediye Başkanı, acaba tüm Çamoluklular tarafından ne kadar kabul görmüştür? 
Belediye Başkanımız, belediye çalışanlarının Cumartesi Pazar mesai yaptıklarını ve çalışanlara mesai ücretleri verilmesi gerekmekte olduğunu da ifade etmiştir. Bu ne perhiz?....Hem masraflar kısılsın diyorsunuz hem de Belediye çalışanlarına mesai ücreti verilmesini istiyorsunuz. Belediye çalışanları -siz dahil- Çamoluklu değiller mi? Çamoluklu sanatçılara para verilmesi göze batarken acaba Belediye işçilerine neden harçlık verilmesi istenmektedir? Kaldı ki Belediye çalışanlarının da Sayın Belediye Başkanın -argo üslubu- altında çalıştırıldığı görülmüştür.   Bu konuyu da akl-ı selim sahibi hemşehrilerimizin vicdanlarına havale ediyoruz…
Sayın Belediye Başkanı Festivali sadece kâr getiren bir organizasyon olarak değerlendirmektesiniz. Halbuki festivaller birleştirici, kaynaştırıcı, kültür ve geleneklerimizi Çamoluk içinden ve dışından binlerce insana tanıtmak için önemli bir araçtır. Öncelikli amaç budur, kâr etmek değildir. Organizasyonun başarısına sahip çıkıp başarısızlığını eleştirmenin “erdemli” bir davranış olmayacağı kanaatindeyiz…
Sayın Özcan Çinici’nin bize göre yanlış olduğunu düşündüğümüz birkaç davranışını ise ayrıca özetlemek istiyoruz:
* Sayın Belediye Başkanı Kaymakamlığın yaptırmakta olduğu Çamoluk Kültür Merkezinin açılışına katılmamıştır.
*Sayın Belediye Başkanı kaymakamlığım yaptırdığı Göl Park’ın açılışına katılmamıştır.
*Üsküdar Belediye Başkanı sayın Mustafa Kara İstanbul’dan gelerek Festivale iştirak etmiştir. Mustafa Kara Göl Park’a 25.000 TL lik park yaptırmasına rağmen, Çamoluk’un Belediye Başkanı Özcan Çinici, Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara’yı ne karşılamış ne de uğurlamıştır. Bu hareket Mustafa Kara tarafından üzüntüyle karşılanmıştır. Sayın Özcan Çinici’nin bu davranışı Çamoluk ve Çamolukluyu küçük düşürmüştür.
*Bağcılar Belediye Başkanı Sayın Lokman Çağrıcı Bal Festivaline iştirak etmiştir. Fakat Özcan Çinici -İstanbuldaki Çamoluklu hemşehrilerimize sayısız faydaları dokunan- Bağcılar Belediye Başkanını görmezlikten gelmiştir. Çamoluk Belediye Başkanlığı makamında oturan kişinin bu hareketi -tabiri caiz ise- Çamolukluyu yerin dibine sokmuştur.
*Sayın Mustafa Kara’yı ve Sayın Lokman Çağrıcı’yı karşılama nezaketinde bulunmayan sayın Özcan Çinici, Sarıyer Belediye Başkanı Sayın Şükrü Genç’i ‘’CHP amblem ve bayrakları ile donatılmış konvoya katılarak’’ şehitlikte karşılamıştır.
*Belediye Başkanı festival alanında sulama yaptırmamış ve görevini ihmal etmiştir. Misafirler bu nedenle toz – toprak içinde kalmış ve Çamoluk’un itibarı -bizzat belediye başkanının marifeti ile- zedelenmiştir.
*Özcan Bey, Sarıyer Belediyesi’nin hediye ettiği minibüsü ‘’satarak’’ yerine halk arasında ‘’jeep-(cip)‘’ olarak bilinen 4x4 çekişli bir araç almıştır. 1 Ağustos 2010 tarihinde hediye edildiği ilan edilen minibüsün çok kısa bir süre sonra satılması ve yerine bir ‘’cip’’ alınması ahlaken yanlıştır ve savunulacak bir tarafı yoktur. Özcan Bey’in, kendisine makam aracı aldı dolayısı ile emanete ihanet etti diyen vatandaşlarımızın sitemleri karşısında,  4x4 cipi belediyenin işlerinde kullanılacak bir ‘’kamyonet’’ olarak nitelendirmesi ise oldukça komiktir. Kamyonet vasfını haiz olan bir aracın yük taşıma kapasitesi bellidir. ‘’Cip’’ in arkasındaki ‘’el kadar’’ bagajı ‘’yük taşıma’’ aracı olarak kullanıyorsa sayın başkanı tebrik etmek gerekir. Merak ediyoruz. Sayın Başkan hediye minibüsü satarak yerine aldığı 4x4 cipi ile şu ana dek ne kadar yük taşımıştır?
 
Bu itibarla;
 
Çevre ilçelerimiz Gölova, Şiran, Alucra, Şebinkarahisar belediye hizmetlerinde çağ atlarken, sayın başkanın hiçbir hizmet yapmadan sadece polemik yaparak iftira atması sivil toplum örgütü olarak bizleri üzmüştür. Belediye başkanları yaptığı icraatları ile hatırlanır ve anılırlar.
Çamoluk’ta ve İstanbul’da yaşayan 108.000 Çamoluklunun sorunları ile ilgilenen ve bunların takdirini toplayan Çamoluk Yardımlaşma ve Kültür Derneği’nin, kamu menfaati ve halka hizmet anlayışı ile Belediyenin yaptığı ve yapmadığı iş ve işlemlerin takipçisi olacağını aziz halkımıza arz ediyor, herkese iki cihan saadeti diliyoruz.
 
Çamoluk Yardımlaşma ve Kültür Derneği Yönetim Kurulu
 
Yaşabey Kalebaşı – İşadamı
Eyüp Sürücü – İşadamı
Adnan Karabul – İşadamı
Fatih Aydın–Mali Müşavir–Bilirkişi–Edebiyatçı
Sami Cebeci – THY Müdür
Regaip Yalçınkaya–İşadamı–Dilbilimci (Filolog)
Eşref Kınataş – Kamu Yöneticisi
Turan Çoraksu – İşadamı
Fikret Kuzkaya – İşadamı
Serkan Kapucu – İşadamı
Serdar Kaleli – Banka Yöneticisi
Ünal Sarıdoğan – Organizatör
Murat Dağıtmaç – YTÜ Öğretim Görevlisi
İlyas Pelit – İşadamı
Alpaslan Şişman – Gazeteci – İşadamı
Necdet Arabul – Bankacı
Ali Selimoğlu – İşadamı
Ufuk Kesecek – Turizmci
Yusuf Tonbul – İşadamı
Mustafa Kürkçü – Mali Müşavir
Caner Tekoğlu – İşadamı
Dursun Uras – İşadamı
Erhan Sakızcı – Mali Müşavir
Hüseyin Kızılhan – İşadamı
Mustafa Bayındır - İşletmeci

YORUM EKLE
YORUMLAR
ahmed arif
ahmed arif - 13 yıl Önce

TARTIŞMANIN RİJİTLİĞİ ÇAMOLUKLUYA YAKIŞMAYAN BİR DURUM O ZAMAN BU DURUMU NEDEN YAŞIYORUZ,KİMBİLİR?LİSTEDE İSİMLERİ YAZANLARIN TİTRLERİNE BAKMAYIN ORTALAMA BİR İLKÖĞRETİM MÜSAMERESİNDE SÖYLENMEYECEK SÖZLERİ SÖYLEYEN BİR ZEKANIN ÜRÜNÜ.YAZIK ÇAMOLUK HALKINA..KENDİMİZİ ALDATIYORUZ.ŞÖYLE İLKEL BİR TARTIŞMAYI EN UFAK BİR TİCARİ İŞLETME BİLE YAPMAZ.ALDATILAN BİR HALK.YERİNE GELİNCE DEMOKRASİ HAVARİSİ KESİLENLER BİR BAŞKANI SİNDİREMEDİLER.NE KENDİLERİ HİZMET ETTİ NE DE ONA ETTİRDİLER.ORTADA OLMAYAN ŞEY

farukakarçeşme
farukakarçeşme - 13 yıl Önce

Burda yaptıgınız yönetim listesnden de belli iş adamı mali müşavir vs. mesleklerinide söyleseniz. kendi reklamınızı o masum çamoluklunun adını kullanaraktan şovlarınıza devam etmektesiniz utanmadan. o lstede bazı iş adamları şovmenler kendiköylernde bile itibarları sıfırın altına inmiştir. birçoğununda ne yolsuzluklar yaptıgını iyi bilmekte bu millet. çamoluğun adını kullanmayın heryerde. başkan damarınıza bastı dimi. orda yaptıgınız yolsuzluğu meydana koydu dimi. aranızda mı kapatacagınızı zann

ali tatar
ali tatar - 13 yıl Önce

her zamanki gibi boş laflar.
zaten sizden de bu beklenirdi. hiç şaşırmadım.
2992 tane kelimeden oluşan savunmanız çamoluk halkı için hiç bir şeyyyy ifade etmiyor.
hizmet yok boş lafff çokkkkk...

kemal tahir
kemal tahir - 13 yıl Önce

madem festivali ortaklaşa yaptınız peki sahnenin üzerinde kaymakamlık,belediye logosu niye yoktu da,çamoluk derneği yazıyordu?diyeceksinki pankartı biz yaptırdık öyle mi ?bence daha mantıklı bir izahı olsun.çamoluk haber hayırlı bir tartışma başlatmıştır.dernek artık kapalı devre(adeta masonik bir teşkilat gibi)icraat dönemini kapatıp halkına açık hale gelmelidir.dostlarımız akpartili olmakla beraber yönetim anlayışları milli şef dönemini hatırlatıyor.tevfik ağa da zaten chp li değilmiydi?türkiy

kemal tahir
kemal tahir - 13 yıl Önce

19.Ağa Murat Şapaloğlundan Açıklama: "Biz vadettiğimiz parayı derneğe ödedik (80.00 TL yi) gerçek rakam bizim festival alanında açıkladığımnız gibidir " diye konuştu.festival gelirleri neden 30.000 tl görünüyor?nerde bizim elli milyar?yoksa burda da mı katakulli var?belediye başkanı acaba bu hususu da sordu mu kendilerine?taraflardan kamuoyunu aydınlatıcı açıklamalar bekliyoruz.bu arada festival üçlü komite halinde yapıldı deniyor.başkan konuştu,dernek destanla cevap verir gibi yaptı.başkana nez

ihsan
ihsan - 13 yıl Önce

derneğe üye olmak için yönetim kurulunun üye alımını açması lazım.yani kimse nufus kağıdını alıp derneğe üye olmaya gidemez.yönetim kurulu kararı dedikse veysel ekmen tek başına yeterli.ama dernek seçimlerinde veysel beyin dikte edeceği listeye muhalefet olmamak kaydıyla.allah aşkına bir düşünün şu anda chp de önder sav vesayeti tartışılıyor.inanın çamolukta olan da bunun küçük ölçeğidir.çamolukta da vesyel ekmen vesayeti vardır.bunu kaybetmemek için de her yol mübahtır.bay nurettin canikliyle

oya
oya - 13 yıl Önce

beyler burası italyamı?temiz eller operasyonunda bukadar suçlama olmamıştı.neyi paylaşamıyorsunuz?başkan denetimini yaptırsaydı dernekte başkanla konuşmalarını kağıda döküp imza alsaydı.sanki milyon dolarlık yolsuzluk yapılmış gibi lanse ediliyor.aşağıda bi vatandaş kelşimeleri saymış.içeriğe bakmamış.derneğin yazısı savunma değilde tokat gibi bilgilendirme.kelimelerin sayısına takılmayın içeriğe bakın

farukakarçeşme
farukakarçeşme - 13 yıl Önce

sayın oya kardeşim burası italya fıransa olmayabilir bu zihniyet 8 yıl belediye başkanının yolsuzluktan kabarmış 800 milyar karşılığı olmayan borç dosyasını özcan bey belediyeyi devralırken mahkemelik oldu hemen akabinde bu zihniyet belediyeye haciz memurları gönderdi seçilene saygı diye birşey beklenmez bu menfaatperestlerden orada 4 yıl gibi kısa dönem yaşamış birisi olarak orada yapılan her türlü alçakça oyunları tek tek sıralayabilirim bunlar bedava reklam alanı olrak kullanıyorlar çamoluğu


SIRADAKİ HABER

banner200

banner196

banner205