Çamoluk Nereye Gidiyor

Çamoluk İl Genel Meclisi Üyesi Abdullah kürkçü nün yapatığı açıklama tepkilere neden oldu.

Çamoluk Nereye Gidiyor
Çamoluk Köymü Olacak Beldemi?
Geçtiğimiz Hafta (28/11/2011)Çamoluk Dulundas Mahallesinde yapılan Referandum sonuçları ile ilgili yapılan değerlendirmelerde farklı yorumlar yapılıyor.
Yapılan değerlendirmelerden biri var ki! belki Çamoluk’la ilgili bilmemiz gereken bilgileri içerisinde barındırıyor.
Çamoluk İl Genel Meclisi Üyelerinden Abdullah Kürkçü, Dulundas da yapılan ve 79 "EVET" 1 de "HAYIR" oyunun çıktığı Referandumla ilgili yaptığı değerlendirmede,Mart 2009 seçimlerinden sonra tüm köylerimizin yol başta oolmak üzere çeşitli sorunlarını hummalı çalışmalarla çözdük, yasal çalışmalarından ardından köy olacak Dulundas'a da aynı özveri ile hizmet vermeye çalışacağız” dedi.  Alıntı yaptığımız yazının Noktası,Virgülüne dokunmadan aynen yayınladık.(Çamoluk.net)
Dulundas Mahallesinin Çamoluktan ayrılmasını,neredeyse Dulundas'ın kurtuluşuymuş gibi değerlendiren Çamoluk’tan İl genel Meclisine seçilen,Abdullah Kürkçü,
Dulundas'ın Resmi olarak Köy olmasıyla birlikte hizmetlerin geleceğini açıklaması akıllarda soru işaretleri kalmasına neden oldu.Çamoluk’un ve Çamolukluların hakkını savunması gereken politikacımız maalesef Çamoluk’tan kopmaları sevinçle karşılıyor.En azından yaptığı açıklama bu yönde.
Her Nüfus sayımında insanlar’ın kimliklerini toplayarak “aman Çamoluk’ta yazılalım da İlçelik düşmesin” diyenlerin,mevcut nüfus sayısını düşürecek bu girişimlere ne diyeceği merakla bekleniyor.
Çok zor şartlarda devam eden İlçelik sorunları bu girişimlerden sonra daha da zorlaşacağı bildiriliyor.
Çamoluk nüfusunun belli bir sayının altına düştüğünde,İlçelik konumunun tartışılacağı ,beklide alınacağı açıkça görülen, bu gibi girişimlere engel olunması gerekirken sevinmek!
Ve bunu İl Genel Meclisi Üyesinin yapması.
Bu davranış Çamoluk’tan başka bir yerde kabul görürmü bilemeyiz.
Çamoluk’tan İlçelik giderse Adliye’nin ve tarım Kredi Kooperatifinin gitmesi gibi, birçok Kamu Kurumunun da gitmesi demektir.Bunu da,bu açıklamayı yapanların iyi bilmesi gerekir.
 
Çamoluk 19. Bal Festival’inde Çamoluk’a hizmet için nerdeyse gecesini gündüzüne kattığı yönde takdim edilen, iki İl Genel Meclisi Üyesi olmasına rağmen yalnız onun adı anons edilen Abdullah Kürkçü yaptığı açıklamayla hayal kırıklığına neden oldu.
 
Çamoluk Cezamı Aldı?
 
Konu ile ilgili yaptığımız araştırmalarda Kamuoyunda,
Çamoluk’a ceza verildiği ve bununda adım adım uygulamaya konulduğu iddia ediliyor.
Ceza verildiğini dile getiren Çamoluklular 2008 Yerel Seçimlerinde,birilerinin beklediği sonuç çıkmayınca,ellerinde ki gücü Çamoluk’u cezalandırmak için kullanıyorlar diye konuş
Tular.
18. Çamoluk Bal Festival’inin protosto edilişinindebu cezanın bir parçası olduğu söylendi.
Ayrıca İlçeliği tehlikede olan bir yere Yüksek Okulun nasıl verileceğini merak ettiklerini söylediler.
 
Bu açıklaması gerçek ise;
İl Genel Meclisi Üyelerinin hizmet verdikleri yerler arasında yalnızca köyler mi var.
İl Genel Meclisi Üyelerinin ilçelerle ilgisi olmazmı?
Dulundas Köy olmadan da İl Genel meclisi üyeleri hizmet veremezmi? Dulundas’ın İlla Köymü olması lazım?
Çamoluk Göl Park' Büyük katkıları olduğu ilan edilen İl Genel Meclisi Üyesinin Aynı ilçenin mahallesine hizmet getirmesine engel ne olabilir? 
Göl Park'a hizmet için yetki varda, Mahallenin yolu için veya başka bir hizmet için yetki yokmu?
Çamoluk Belediye Başkanlığına destek olunarak Dulundas’a hizmet götürülemezmi?
Dulundas Mahallesinden sonra,sıranın Kurukol Mahallesinde olduğu söyleniyor.
Bu söyleneler gerçek olursa bunun sorumlusu kim olacak?
Çamoluk’tan ilçeliğin gitmesi kimin işine yarar?
Birileriçıkıp;dediğimizi yapmadı Çamoluklu, yapsaydı böyle olmazdı mı diyecek.
Çamoluk hakkı olan hizmetleri birilerinin lütuflarıylamı almak zorunda kalacak ilelebet.
Bumu amaçlanıyor acaba?
 
Olaylar’ın bütününe baktığımızda Çamoluklular olarak İlçemize sahip çıkmamız gerektiği bir defa daha teyit edilmiş oldu.
Çamoluk Haber olarak yapılan açıklamayı Çamoluk için talihsiz bir açıklama olarak değerlendiriyor  ve Çamoluk’un İlçeliğini tehlikeye düşürecek adımlardan kaçınmamız gerektiğini ifade ediyoruz.
Çamoluk’tan İlçeliğin kalkması demek, en ufak bir iş için Çamoluk'lunun 35-50 km yol katetmesi demek . Siyasi Beyanatlar verenlerin ve karar aşamasındaki birçok kişinin ikametgahı dahi Çamoluk’ta değil,onlar  Çamoluk’un,bizim gibi Yaz Mevsiminde sefasını sürüyor. 365 gün Çamoluk’ta yaşayanlar ise Kış Mevsiminin cefasını da çekmek zorundalar.Yapacağımız her yanlış'ın İlçemize ve orada yaşayanlara büyük zararlar vereceğini unutmadan konuşmak ve ona göre icraat yapmalıyız.
Çamoluk Haber
 

YORUM EKLE
YORUMLAR
farukakarçeşme
farukakarçeşme - 13 yıl Önce

bunların çamoluk belediye seçimlerini hazımsızlığının intikam bedeli ödettirilmeye çalışıyorlar diyarbakırda sigarasını yakarken kendini yakan haine helikopter ambülans gönderen zihniyet % 92 evet karşılığı oynanan oyunlar çoooooooooooo iyi oluyor kazım kardeşim bazen benim mesajlarımı yazmamanla senide anlamkta zorluk çekiyorum çamoluk. net in haber ve yorumlarına karşılık sansürsüz yaz lütfen şu şövmenler boyunun ölçüsünü alsınlar artık çamolukluyuda uyanmaya davet ediyorum daha neyle kandıracaklar anlayamıyorun ALLAHA emanet olun .

Yorumlarınızda zaman zaman eleştiri sınırlarını aşan ve hakarete varan bölümler oluyor,bunedenle yorumlarınız yayınlanmıyor."Yaltakçı, Yalaka", kelimeleri eleştiri katogorisinden çıkar hakarete girer. bu gibi durumlarda sizin değil,hiç bir okuyucumuzun yorum'u yayınlanmıyor. Birde insanları kırıp dökerek değil,konuşarak anlaşmayı savunan bir siteyiz.
Çünkü biz bize lazımız. Dışarıdan gelen Politikacı ve Bürokratlar görevleri bitene kadar Çamoluklu olurlar biz ise ölene kadar.
Başka bir memlekette dahi ölsek cenazemiz Çamoluk'ta defnedilir.Bu nedenlerle yazarken biraz daha dikkat edelim Faruk Bey!
Editör

ahmed arif
ahmed arif - 13 yıl Önce

Maalesef acı hakikat bu.ortada lafazanlar dolaşıyor,herkes bir yalanın ya da hayalin borazanlığında.ama hakikat,şark cephesinde değişen hiçbir şey yok.on yıl,yirmi yıl bilmem kaç yıl önceki manzara aynı.hizmet yok,istihdam yok,üretim yok,gelişme yok.sadece halkın ve boş vaatlerin üzerinden menfaat ve mevki devşirenler,siyasi rant üretenler var.siyaseten rant,ekonomik değerin faizi gibi,hiçbir fayda sağlamaz aksine hizmeti yer bitirir,doğrusunu Allah bilir dinen de makbul değildir.Sayın Canikli insanın bölgesine nasıl hizmet edileceğini görmek istiyorsa Erzincan a,Binali Yıldırım Bey e baksın sonra yaptıklarının ne olduğunu görür.İlçemizdeki şakşakçılarının ağzıyla olmuyor bu işler.Çamoluk u istihdam,tarım,ticaret,yaşam kalitesi,şehirsel görsellik,eğitim kategorilerinde Türkiye deki diğer ilçelerle mukayese edelim nerede olduğunu hakkal-yakin bilelim sonrada yapılan hizmetlere bakalım.Nasreddin Hoca fıkrasındaki gibi kedi buradaysa et nerede,hizmet yapıldıysa nerede?

reko
reko - 13 yıl Önce

kemal derviş vesilesi ile elkonulmuş ekonomiden bölgesinde 1.dünyada sayılı ekonomilerden olmuşuz.her sabah enerji zamlarıyla uyanmak bitmiş.Ülkenin her bölgesinde cumhuriyet tarihinin en büyük yatırımları yapılmakta.kim yapıyor bunları?Ak Parti.Sayın CANİKLİ kim?bu partinin en faal isimlerinden birisi.Peki,niçin eleştiriyoruz,çünkü kıskanıyoruz.çünkü Türkiye osmanlı yolunda hızla ilerliyor.Görmek için hakkaniyetli bakmak gerekir selam ve dua ile.

ahmed arif
ahmed arif - 13 yıl Önce

Dünya da Türkiye yükseliyor,Türkiye de Ak Parti ama bu küresel ve ulusal yükseliş trendine bizim yöresel durumumuz parelelellik göstermiyor.Çamoluk ta Ak Parti bu borazanlar yüzünden kaybetti böyle devam ederse yine eder bunda Ak Parti den ziyade bizim şakşakçılar suçlu.Nurettin Canikli Ak Parti yetkilisi olarak halka inmeli ve isteklerini yapmaya çalışmalı.gelişmiş bir bankamatikle bu işler olmaz.yarın köhne bir binaya asılacak çakma bir tabela ile açılacak meslek yüksek okuluyla olmaz.Ama gerçekten hizmet edeceklerse yapsınlar eğitim kampüsü binası görelim,özür dileyelim,teşekkür edelim.

SIRADAKİ HABER

banner200

banner205