Çamoluk Şurası Tplandı

Çamoluk Derneğinin organize ettiği 2. Çamoluk Şurası toplandı.

Çamoluk Şurası Tplandı
"Meşveret ve Şurada hayır vardır" sloganı ile tanıtılan,2. Çamoluk Şurası,12 Eylül 2015 Cumartesi akşamı saat. 19:00'da Çamlıca Çamoluk Derneği Genel Merkezinde toplandı.

Olumsuz hava koşullarının da etkisi ile katılımın az olduğu şuraya,Çamoluk Belediye Başkanı Savaş Akarçeşme ve İl Genel Meclis Üyesi Abdullah Kürkçü'de katıldı.
Şuraya,Çamoluk Kaymakamının da davet edildiği,ancak ülkemizde yaşanan tereör olayları nedeni ile görev başında kalması gerektiğinden şuraya katılamadığı açıklandı.

Şura'da; Genel olarak Çamoluk köyelerinin ve mahallelerinin  sorunları gündeme getirlerek Belediye Başkanı ve  İl Genel Meclis  Ütyesinin haberdar olması sağlandı.

Çamoluk'un kalkınması için ilçe nüfusunun arttırılması gerektiği üzerinde duran yetkili ve katılımcılar, konu ile ilgili çeşitli öneriler dile getirdiler.

Ortaya atılan  önerileri dikkatle dinleyen Belediye Başkanı Savaş Akarçeşme, önerileri not alarak  toplantı sonunda  değerlendirmelerde bulundu.

Özellikle Çamoluk ile ilgili  bir çok proje ve görüş ortaya koyan,İnternet Fonomeni Kemal Kuşcu'da toplantıya katılarak bir konuşma yaptı.

Kemal Kuşcu,Çamoluk'ta hayvancılığın zor olduğunu, hayvancılık yapmak isteyenlerin,hayvan başına 5 dönüm arazsisi olması gerektiğini,aksi  halde yapılacak işin karlı olamayacağını dile getirdi.
Kemal Kuşcu,çamoluk'ta yapılması gereken işlerin başında pakmazcilik gelediğini bunu'da 5 dönüm araziya 100 adet dut ağacı dikilerek gerçekleştirilebileceğini açıkladı.

Çamoluk Haber



 
 

Güncelleme Tarihi: 14 Eylül 2015, 15:12

Kazım Karaçoban

YORUM EKLE
YORUMLAR
KEMAL KUŞCUL
KEMAL KUŞCUL - 9 yıl Önce

yapilan bu toplantıda her nedense kalici bir öneri sunulmadiğini düşünmekteyim. örneğin ben dut pekmezi konusunu getirdiğimde katilimcilarin bir önerisi olabilirdi ve gelecek mart ayinda en az 3.000 ader dut dikme kampamyasi sunulabilinirdi. yillardir festivallere karşiyim ve festivallere harcanan enerjinin yüzde 10'nu ağaç dikim kampanyasina harcansa, inanin ki gelecek yillarda ilçemizin nufüs sorununu aşariz. bizler on yillik - 20 yillik programlar yapmadiğimizdan ilçemiz ve yöresi göç vermiştir. sormak isterim, yöremizde gelir kaynaği sağlayan insanimiz var mi. hatırlaesanız ege bölgesinden bahsettim ve zühti ne anlama geldiğini açıklamıştım. bizlerde nasılki giresun dendiğinde fındık akla geliyorsa çamoluk denince pekmez akla gelebilir. ben inanıyorum ki derneklerimiz bu yıl ağaç dikme yarışına girecekler ve gençlerimizi köylere götürerek her gencin bir ağacı olsun kampanyası ile gençlerimiz köylerini sevecektir... kemal kuşcul - bayırköyü

SIRADAKİ HABER

banner200

banner205