Çamoluk'ta Seçim Hareketliliği

14 Mayıs Cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimi için tüm yurtta olduğu gibi Çamoluk'ta da hareketli anlar  yaşanıyor.

Çamoluk'ta Seçim Hareketliliği

Halkın iradesinin seçim sandığına yansıyabilmesi için,  büyük çaba gösteren ilçemizin STK'ları ile vatandaşlar  seçim günü  büyük yoğunluk oluşturdular.

Ülke genelinde de yüksek katılımın olması beklenen seçim için, ilçe dışından Çamoluk'a yaklaşık 15 otobüs ve çok sayıda özel araç ile seçmen kaydı Çamoluk'ta olan seçmen geldi.

Bilgilerini kontrol ederek  oy kullanacakları sandıkların bulunduğu yere giden vatandaşlar, ülkenin geleceği için üzerine düşen  vatandaşlık sorumluluğunu yerine getirdikjlerini söylediler.

Seçmen kaydı ilçe dışında olan vatandaşlar da  kayıtlarının bulundukları illere  oy kullanmak için hareket ettiler.

Başta Çamoluk Derneği olmak üzere, köy ve mahalle dernekleri de vatandaşlara ulaşım konusunda yardımcı olmaya çalıştılar.

Konu ile ilgili olarak Çamoluk Dernek Başkanı Hacı Canik yaptığı açıklamada, "seçmen iradesinin sandığa yansıması için çok yoğun bir yirmi gün geçirdik.

Bizden yardımcı olmamızı isteyen her vatandaşa elimizden geldi,ğince yardımcı olmaya çalıştık" dedi.

Seçmen listeleri ilk askıya çıktığında, bazı köy muhtarları köy dışında ikamet edip, seçmen kaydı köyde bulunan vatandaşları isim isim açıklayarak uyarılarda bulundular.

Çamoluk Haber

Güncelleme Tarihi: 15 Mayıs 2023, 09:37

Kazım Karaçoban

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner200

banner205