Çamoluk'lu Baskıları Veto Etti

Ak Parti Çamoluk İlçe teşkilatının olağan olmayan,olağan kongresinde delegeler, İstanbul ve Giresun’dan yapılan baskılara, Çamoluk’tan yapılan engellemelere meydan okudu.

Çamoluk'lu Baskıları Veto Etti

 

Ak Parti Çamoluk İlçe teşkilatının olağan olmayan olağan kongresinde,Delegeler İstanbul ve Giresun’dan yapılan  baskılara Çamoluk’tan yapılan  engellemelere Rest çekti.

 

26 Şubat 2012 Pazar günü yapılan İlçe Başkanlığı seçimlerinde  Mevcut İlçe Yönetiminin desteklediği  Şinasi Tekoğlu’nun listesi kazandı.

187 oy kullanılan seçimlerde 3 oy’un geçersiz sayıldığı,kalan oyların dağılımı ise  105’ Şinasi Tekoğlu 79 İbrahim Kesik’in olarak  açıklandı.

 

İsa Metin’in işlettiği Kahvehanede yapılan seçimlerde tam bir komedinin olduğu,bir ilçeye yakışmayan tarzda kongre yapıldığı bildirildi.

Delege listelerinin seçim anına kadar muhalefete  gösterilmediği  kongrede bir  çok haksızlığın yapıldığı açıklandı.

400 delegenin olduğu Çamoluk’ta 187 delegenin oy kullanmak için  sandık başına geldiği,gelen delegelerinde genelde yönetime yakın veya yönetimde ki kişilerin akrabaları olduğu gözlendi.

Oy kullanan delegelerin ağırlıklı olarak Kaledere  ve Kılıçtutan Köyünden ve  bu köylerdeki yönetime aday olan kişilerin yakınları olduğu görüldü.(Kaleli - Varıcı  )

Çamoluk’un nüfus olarak daha çok olan köylerinden, neredeyse yok denecek kadar delege ismi okunurken bu iki köydekilerin yönetime yakın olan kişilerin akrabaları nın olması tepkilere neden oldu.

Delege belirlemelerinde deyim yerindeyse tam bir aile içi dayanışmanın olduğu  görüldü.

Oy kullanan delegeler arasında İlçe Başkanı , ve yeni yönetimde görev alacak kişilerin eşleri anneleri ve gelinlerinin olduğu,karşı listede görev alacak kişilerin ise  kendilerinin dahi delege olarak gösterilmediği açıklandı.

Seçimler için,İstanbul’dan da 25 ‘e yakın kişinin oy kullanmak amacıyla  Çamoluk’a geldiği gözlendi.

 Tüm yaşanan olumsuz gelişmelere ve baskılara rağmen Çamoluk’ta yaşayan delegelerin, baskılara boyun eğmeyerek oylarını  kullandıkları gözlendi.

Çamoluk’ta seçimin hemen ardından yapılan yorumlarda ortaya çıkan tablonun Çamoluk’ halkının dışarıdan gelen baskıları reddettiği ve  kendi içinden ve Çamoluk’ta yaşayan insanlardan yana tavır takındığını söylediler.

Yapılan yorumlarda; Giresun il Yönetiminin Çamoluk için İstanbul’dan yana tavır almasını da yadırgadıklarını söyleyen Çamoluklular,yapılanların Demokrasiye ve insan haklarına aykırı olduğunu,insanlara gelir düzeyi ve  siyasi çevrelerine göre  muamale yapılığını söylediler.

Yönetimde liyakatin esas alınması gerektiğini,ancak yapılan uygulamalarla  bunun tam aksi davranışların meydana geldiğini bununda, birilerine tam itaat olarak uygulandığını dile getirdiler.

Yapılanların önümüzde ki dönemde yapılacak olan Mahalli Seçimlerde ki,Çamoluk Belediye Başkanı adaylığını, birileri için garantiye almak olduğunu söyleyen Çamoluklular, uygulanmak istenen projenin başarısız olacağını,halka rağmen yapılan siyasetin başarı şansının olmadığını  söylediler.

Kazananın, İbrahim Kesik’in listesi  üzerinden Çamoluk’un  olduğunu  söyleyen Çamoluklular,”Listeler seçim anına kadar açıklanmadığı halde, İlçe Başkanı Hafız Geco Dahil  bir çok kişinin eşlerinin  delege yazıldığı bir ortamda, İl Yönetimininde  tavrına ,ayrıca İstanbul kanadının topyekün desteklerine rağmen 79  oyun  çıkması büyük bir başarı ve baskılara meydan okumadır.” diye  konuştular.
Daha önceki yerel seçimlerde de aynı ekibin görevde olduğunu ama  Yenice Beldesi ve Çamoluk Belediye seçimlerinin kaybedildiğini söyleyerek “Çamoluklu bu dayatma ve baskıların hesabını  seçimlerde soracak,bu oyunlara alet olanlar  bu halkın yüzüne nasıl bakacak “dediler

İl Yönetimi ve Millet Vekili  Çamoluk'a Fransız kaldı

Kongreye katılan Giresun Millet Vekili Mehmet Geldi, İl Başkanı Sabri Öztürk ve il yöneticileri sorunlarını dile getirmek isteyen Çamoluklulara cevap vermek istemediler.
Söz alarak Çamoluk Adliyesinin gittiğini ve kendilerinin adli olayalar için Alucra'ya gitmek zorunda kaldıklarını söyleyen vatandaşa,Adliyenin gelemeyeceğini Meclis Başkanı Cemil Çiçek'in ilçesinde de adliyenin olmadığını söyleyerek cevap verdiler.
Millet Vekili 
Vatandaşların ısrarlı soruları karşısında bu konuların  burada konuşulmayacağını, bir çay ocağında yada bir kahvede çay içerek konuşaçcaklarını söyleyerek geçiştirmeye çalıştılar.
Nail İpek'in ismi daha öncede, istemedikleri listenin kazanması halinde seçilen yönetimi görevden alacaklarını söylemesiyle gündeme gelmişti. 
Özellikle İl Teşkilat Başkanı ve Nail İpek ve İl Başkanının  soru sorulmaması için gayret sarfettikleri gözlendi.
Sorulan sorulardan bunalan Miillet Vekili  ve İl yöneticilerini İlçe Başkanı Hahız Geco'nun yemek bahanesiyle uzaklaştırdığı gözlendi.

 

Çamoluk Haber 

YORUM EKLE
YORUMLAR
sefer gür
sefer gür - 12 yıl Önce

Değerli Çamoluklular öncelikle bu haberi yayınlıyan haber merkezine teşekür ederim degerli hemşerilerim türkiyenin hiç bir yerinde olmayan ilçe seçimi olmuştur istanbul iş adamı veysel ekmen ve teyzesinin oğlu olan abdullah kürkçünün işaret ettiği kişi başkan olur mantığı ile vekiller ve il yönetimi karar kılıyorlar. Çamoluk halkı istemediği halde il yönetimi bastıra bastıra bu kişilerin yönetimini açık açık destekledi ama biz seçimi kazandık çünkiü ilçe başkanı hafız geco kendi taraflarını yazdığı delege listelerini sakladı seçime 2 saat kalasıya kadar sakladılar bizler köylerimizi gezerek karan bole çalıştık bu halde bile çamoluğu gerçekten savunan bizi destekleyen delegelerimize burdan teşekkür ediyoruz.
Demek istiyorum birilerin belediye başkanı olması için Ak Partiyi il yönetimi ve Veysel Ekmen ayakları altına almıştır yerel seçimde bu kişiler nasıl yüzümüze bakacak anlamak mümkün degildir Çamoluğumuza yazık degilmi Türkiyede hangi ilçe istanbul'dan yönetiliyor bunu düşünmenizi istiyorum

öz çamoluklu
öz çamoluklu - 12 yıl Önce

Çok değerli çamoluklular su hep aynı taraftan akıyor bunuda herkes çok iyi biliyor ama birgün gelecek bu devran dönecek ye kürküm ye devri bitecek diktatörler tarih boyunca birgün mutlaka kaybetmeye mahkum olmuşlardır çamoluğu yıllardır çıkarları uğruna sömürenler birgün gelecek kaybedecekler bu ilçe seçimi çok iyi biliniyorki istanbuldaki ağaların kumandasıyle yapıldı yazık bunu uçan kuş biliyor bırakın artık şu çamoluklu çamolukta kendi kaderini belirlesin yerel seçimlede yapılan yanlışa nasılki çamoluklu dur dedi türkiyenin heryerinde kazanan akp sizin yüzünüzden çamıolukta dur dedi çünki sizin adayınızı seçmedi veto etti kendi istediği belediye başkanını seçti ama yazıkki siz bütün baskılarınızın ve maddi gücünüzün sayesinde sn başkanı akp ye geçmeye mecbur kıldınız bunu cümle alem biliyor şimdi de abdullah kürkçüyü hazırlıyorsunuz ama önce cenabı allah sonra çamoluk halkı bunu veto edecek seçmeyecek buna emin olun çamoluklu olanları çok iyi biliyor

o işte
o işte - 12 yıl Önce

Yorumlarınız yayın ilkelerimize uymadığından yayınlanmamıştır.

Hamit HAKSEVER
Hamit HAKSEVER - 12 yıl Önce

çamolukta yine Filim yine Fırıldak kendilerinden korkanlar aslında mağlup oldular kendi yaptıkları listeyi asmaya cesaret edemeyenler yıllardır çamoluğu yönetiyorlar. her zaman olduğu gibi İstanbuldan otobüs getirerek seçim kazandılar ancak mazlum çamoluğun ahı bir gün çıkacak bu dünyada hesap vermeseler bile ahirette bunun hesabı ağır olacak herkezin kullandığı oyun hesabı bir gün sorulacağı gibi bu oyları alıp insanlara hizmet etmeyenlerde mutlaka hesap verecekler. arkadaşlar bu bizim Ak partide adalet demokrasi ve yerinden yönetim yok ileri demokrasilerden söz edenler kendileri uygulamassa bu demokrasi nasıl olacak Çamoluğu yönetecek insan Genel merkez tarafından tain ediliyor ve deniliyorki eyer bizim gösterdiğimiz insanı seçmezseniz biz sizin seçtiğiniz kişi kazansa da fes ederiz. böyle bir demokrasi şekli varmıdır sizlere soruyorum hani bizim Başbakanımız seçilen in yanındaydı demokrasi diyordu insan hakları diyordu ama bizim bu partide şu anda onlar yok kardeşim.

kendisi
kendisi - 12 yıl Önce

çamolukta ve ilde istanbul veysel ekmeni bir gün hesap verecek çamoluk daki esnaf degil çamoluk 10 senedir ne hizmet aldıysa bundan sonrada alır çamoluk kaybetti bunun sebebi olan kişiler düşüsün çamolukta ak partiye yer yok

çamoluklu garip biri
çamoluklu garip biri - 12 yıl Önce

gerçekten çamolukta sefer gür ve ibrahim kesik kazandı çünkü her numaraya ragmen 13 oyla aldılar bu arkadaşlara ve yönetimine teşekür ederiz

sabit kaya karahisarlı
sabit kaya karahisarlı - 12 yıl Önce

çamoluk insanını seven ancak çamoluklu olmayan birisi olarak bütün bu gelişmelerden çamoluğun geleceği açısından büyük kaygı duyuyorum.zeki karabul gibi yiğit bir insanı harcayanlar çamoluğun hayrına iş yaparlarmı,çamoluğu giresunda temsil edenlerigiresunda GELİN BİR GÖRÜN.vah ki çamoluğa vah.

SIRADAKİ HABER

banner200

banner205