Çamoluk'ta Adrese Teslim İş İlanı mı?

Çamoluk Belediyesinin işçi alımı için verdiği ilan tepkilere neden oldu.

Çamoluk'ta Adrese Teslim İş İlanı mı?

  Çamoluk Belediyesinin İş Kur aracılığı ile ilan edip almak istedği işçilerin hakkında çeşitli iddialar ortaya atıldı.
Çamoluk Belediyesinin ilan ettiği ve Peyzaj Bahçıvanlık konusunda Milli Eğitim Onaylı sertifika istemesi ile ortaya çıkan iddilar vahim durumda.
İş İlanının "Adrese Teslim" iş ilanı olduğu iddia edildi.
İddilara göre; Çamoluk Belediyesinde sözleşmeli  olarak çalışan iki personel,  Halk Eğitim kurslarına katılıp  MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ONAYLI PEYZAJ PROJESİ UYGULAMA PROGRAMI TARIM TEKNOLOJİLERİ ALANINDA SERTİFİKA  sahibi olduktan sonra, Çamoluk Belediyesi için İş Kur'a işçi alımı için müracaatta bulunuluyor.
Özellikle alınacak her iki  personel için de bahçıvan ve Peyzaj konusunda  sertifika istenmesi konu hakkındaki iddiaları daha da  güçlendiriyor.
Ayrıca her iki personelin de mevcut Çamoluk Belediyesinde çalışıyor olması işsiz olmaması ayrı bir nokta.
İlan edilen işin, kadrolu iş olduğu, bu nedenle sözleşmeli olarak çalışan  iki personeli kadroya geçirmek için böyle bir yola başvurulduğu iddialar arasında.
İşe alınacak kişilerde, Tercih sebebi olarak Çamoluk'ta ikemetgah ediyor olması da, acaba bu belgelere sahip Çamoluk'ta kaç kişi vardır sorusunu akla getiriyor.
Ortaya atılan iddialara göre;  İş kuralarının noter huzurunda yapılacak olması da şaibeleri ortadan kaldırmıyor.
İddiaya göre; Çamoluk dışından başvuru kabul edilmeyecek olacağı için, Çamoluk içinden de sertifika sahibi başka kimse olmadığından, bu iki personelin başvurularının geçerli sayılacağı ve kuranın iki personele çıkacağı söylentileri dolaşıyor.
İş ilanınında,  İş Kur sayfasında ilan edilmesine rağmen Çamoluklu bir sosyal medya kullanıcısının kendi sayfasından paylaşana kadar Belediye sitelerinde iş ilanının paylaşılmaması iddiaları güçlendiriyor.
Elde ettiğimiz bilgilere göre Çamoluk dışından da yoğun talep olduğu, ancak, ikametgah şartı nedeniyle taleplerin kabul edilmediği ifade edildi.

Konu ile ilgili görüşünü aldığımız Çamoluk Belediye Başkanı Musa Varıcı; "Şartları tutan herkes iş başvurusu  yapabilir ve kuraya katılabilir" dedi. Başkan Musa Varıcı gerekli şartları taşıyan ve işe alınacak personelin  ihtiyaç olan bölümlerde kullanılacağını söyledi. Musa Varıcı; bazı personelin emekli olduğunu ve emekliliği gelen personel olduğu için eleman almak istediklerini söyledi.

Haber Analiz:
Çamoluk Belediyesi bu iş ilanını ortaya atılan bu iddialardan sonra askıya almalıdır.
Ayrıca Çamoluk park ve bahçe anlamında iki kadrolu personeli kapsayacak  kapasitede değil.
Alınacak bahçıvan idari kadroda kullanılacak ise; Çamoluklu olup daha vasıflı  yetişmiş insanlarımız var.
Kamu  hizmetinde liyakat esastır, oysa yapılan bu uygulama doğru ise,  liyakatın  gözetilmediği aşikar.
Daha önce de, belediye bünyesinde gerçek olmayan faturaların ödenmiş gibi yapılıp  bazı personele ilave maaş olarak dağıtıldığı iddiaları soğumamışken böyle bir uygulamanın yapılması  kamu vicdanında yaralar açacaktır.
Yol yakınken böyle bir durum var ise, bundan vazgeçilmelidir.
8 Şubatta sona erecek olan başvuru dan sonra, kuralar çekilip gerçekler su yüzüne çıkacaktır.
İş te o zaman bu konunun izahı güç olacaktır.
Ayrıca, bu iki personel ne zaman bu sertifikalara sahip olmuşlardır?
Tesadüf müdür her ikisinin de belediyenin idari karosunda çalışması?
Çamoluk Haber'de haber yayınlandıktan sonra onlarca şikayet geldi bu konu hakkında.
Herkes,  her iki  personelin kadroya geçmesi için formalitenin yerine getirilmesi olarak görüyor bu iş ilanını.
Vicdanları yaralamadan, insanların kamuya güveni kırılmadan daha şeffaf ve liyakatı gözeten bir ilan verilip eleman alınsın! 
Sertifika veren Kurs Çamoluk'ta mı açılmış, açıldı ise, ilan edilmiş midir böyle bir kursun açılacağı. 
Sertifikalar ilçe dışından alındıysa ,ne tesadüftür ki; iki personel de aynı kursa gidiyor, sertifika alıyorlar ve daha sonra da,
Çamoluk Belediyesinin Bahçıvanlık ve Peyzaj konusunda deneyimli ve sertifika sahibi elemanlara ihtiyacı oluyor. 
Ayrıca şu hususu da ifade etmek isteriz ki; Kamuda Torpil ile işe giren bir insanın kazancı haramdır!
Kendi insanımızı, bu gibi davranışlarla, yani haram kazanca teşvik etmemliyiz.
Tüm bu dediklerimiz ortaya atılan iddiaların doğru olması halindedir.
Temenni ederiz ki; biz yanılmış olalım!
İddialar asılsız olsun!
Biz aldatılmış duruma düşelim!
Ama sonuçta kazanan adalet olsun!
Çamoluk olsun!
Yetkilileri bu konuda duyarlı olmaya davet ediyoruz.
Ortaya atılan bu iddialar en fazla iktidar partisine yani Ak Partiye zarar verecek cinsten.
Seçim öncesi böyle bir davranışa müsade edilip edilmeyeceğini kısa zaman sonra göreceğiz.

Çamoluk Haber

Güncelleme Tarihi: 06 Şubat 2019, 18:17

Kazım Karaçoban

YORUM EKLE
YORUMLAR
Murat KÖSE
Murat KÖSE - 5 yıl Önce

sayın editör;
haberinizin son paragrafında yer verdiğiniz "ortaya atılan bu iddialar en fazla iktidar partisine yani ak partiye zarar verecek cinsten.
seçim öncesi böyle bir davranışa müsade edilip edilmeyeceğini kısa zaman sonra göreceğiz." cümlesinde neyi anlatmak istiyorsunuz? açıkçası bu yorumunuz sizde şık durmadı. kişisel olarak ak partili olabilirsiniz lakin siz aynı zamanda bir haber sitesinin editörüsünüz. yani burada kıstas; ak partinin zarar görüp görmeyeceği konusu mudur? yerelde aslolan çamoluk'tur ak parti değil. ama haber sitesinin adını akparti çamoluk haber olarak değiştirirseniz, bu yorumunuz anlayışla karşılanır. karaçoban ailesi; uzun yıllardır doğru düzgün tek kuruş kazanmadan çamoluklunun memleketinden haber alması ve iletişimi diri tutması için mücadele eden bir aile... en çok da siz verdiniz bu mücadeleyi. lütfen bu kimliğinizi siyasallaştırıp çamoluklunun gözündeki objektifliğinizi yitirmeyin. sağlıcakla kalın.

Osman ÇOLAKEL
Osman ÇOLAKEL - 5 yıl Önce

Çamoluk'da kimse siyaset adına çalışmasın. Çamoluk küçük bir yer. Herkes birbirini tanıyor. Yani kimin ne mal oldugunu ortada. Ak Parti mensupları kendi partilerine gölge etmesinler, yeter. Ancak bir takım çıkarcı vampirlerin çamoluk parti teşkilatını kuşattkları malum. Dün tescilli fetocuların masumiyetini savunanlar, bugün teşkilatı ele geçirmiş durumdalar. Bazıları da pis kokulu kadrolaşma uğruna, mensup olduğu partinin AYAĞINA SIKMA çabasında. Çamoluk siyasetini uzaktan kumanda eden DERİN YAPI durdurulmazsa, bu tip mide bulandırıcı hadiseler devam eder gider....

Yucel aydin
Yucel aydin - 5 yıl Önce

Degerli hemşehrilerim. Hz Ali (ra) derki. Devletin dini adalettir,adaletsiz devlet ise dinsizdir.!!
Eğer şu yapilan ihalede adalet görüyorsanız ,ki bu denizde bir katre etmez ,akp rejminin peşinden gitmek tabiki mantıklı.
Sevgili kardeslerim cehennemde odun yok herkez odununu yanında götürüyor .hadisi serif ne diyyor, haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandır.Allah cc Ayetinde buyuruyorki vela teşteru bi ayati semenen galila..benim ayetlerimi küçük bir dünya menfaatine değişmeyin...uyarmak her müslümanın üstüne vazife.... hayırlı seyirler

zeki pekyemez
zeki pekyemez - 5 yıl Önce

14.02.2019 tarihi ile sınavı kazanmış görünmekteler resmi sonuçlar hala açıklanmadı bu rezilliğe biri dur desin

SIRADAKİ HABER

banner200

banner205