Çamoluk'ta İttifak Yok

Çamoluk Derneğinin organizasyonunda Çamoluk Belediye Başkan Adayları bir araya geldiler.

Çamoluk'ta İttifak Yok

 7 Mart 2019 Perşembe günü İstanbul Çamlıca'daki Çamoluk Dernek Merkezinde gerçekleşen toplantıya Ak Parti Çamoluk Belediye Başkan Adayı  ve Çamoluk Belediye Başkanı Musa Varıcı, Milliyetçi Hareket Partisi Çamoluk Belediye Başkan Adayı Fatih Düz Saadet Partisi Çamoluk Belediye Başkan Adayı Hüseyin Akarçeşme ile birlikte İlçe Başkanları, Belediye Meclis Üyesi adayları , İl Genel Meclis üyesi adayları ile, ev sahibi olarak Çamoluk Dernek Başkanı Hacı Canik ile birlikte Yönetim Kurulu üyeleri katıldılar.
Toplantı saat:10::'da kahvaltı ikramıyla başladı.
Kahvaltıdan sonra Sunuculuğunu Erdal Ekmen'in yaptığı istişare toplantısı başladı. 
İlk  ev sahibi olarak Çamoluk Dernek Başkanı Hacı Canik söz aldı.
Hacı Canik, Belediye Başakan adaylarından rendevu taleplerinin geldiğini, kendisinin de, ayrı ayrı görüşmek yerine, ekipleri ile birlikte tüm belediye başkan adaylarına toplu bir araya gelmeyi teklif ettiğini adayların da, bu teklife olumlu bakmaları soncunda organizasyonun gerçekleştiğini söyledi.
Hacı Canik Cumhur İttifakının Çamoluk'ta seçim ttifak yapması halinde,kendisinin  ittifakın adayı olma yönünde irade ortaya koyduğunu, ancak, Giresun İl Merkezinde gerçekleşen ittifakın Çamoluk dahil ilçelerde gerçekleşmediğini söyledi.
Her partinin kendi adayı ile seçimlere katıldığını söyleyen Hacı Canik, katılımlarından dolayı tüm adaylara ve ekiplerine teşekkür etti.
Hacı Canik'in konuşmasından sonra adaylardan ilk söz Saadet Partisi Çamoluk Belediye Başkan Adayı Hüseyin Akarçeşme'ye verildi.

Hüseyin Akarçeşme ilk olarak özgeçmişi hakkında kısa   bilgi verdi.
1987 yılından itibaren, Refah Partisi Fazilet Partisi ve Saadet Partisi teşkilatlarında, Mahalle Başkanlıkları Seçim İşleri Başkanlıkları, Teşkilatlanma Başkanlıığı yaptığını söyleyen Hüseyin Akarçeşme, 2014 yerel seçimlerinde Saadet Partisinden Belediye Meclis Üyesi adayı olduğunu söyledi. İş hayatı olarak;  Aile şirketlerinde 10 yıl çalıştığını ve daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve farklı belediyelerde ççalıştığını söyledi.
Saadet Partisi Yerel Seçim stratejisi hakkında bilgiler veren Hüseyin Akarçeşme, daha sonra
Çamoluk için hazırladığı 40 proje hakkında da bilgilendirme lerde bulundu.

Hüseyin Akarçeşme'den sonra söz alan Milliyetçi Hareket Partisi Belediye Başkan Adayı Fatih Düz, İstanbul doğumlu olduğunu ilkokul ve Orta Okulu Çamoluk'ta okuduğunu Lise tahsislini de Sivas Suşehrinde yaptığını söyledi.
İstanbul'da Beş yıl ticaret ile uğraştığını söyleyen Fatih Düz, 2001 yılından buyana Çamoluk'ta ticaret ile iştigal ettiğini açıkladı.
Her ne olursa olsun ortak payadnın Çamoluk olduğunu söyleyen Fatih Düz, gayretlerin Çamoluk'a hizmet olduğunu söyledi.
Fatih Düz; "Elimizi değil, bedenimizi değil ruhumuzu taşın altına koymaya hazırız, hep beraber ne yapabiliriz Çamoluk'a bunun mücadelesini veriyoruz" dedi.
Proje konusuna fazla girmeyeceğini söyleyen Fatih Düz,projeler hakkında  kitapçık vererek bilgilendirmelerde bulunacağını açıkladı.
Son olarak Söz alan Musa Varıcı, buraya proje açıklamak için gelmediklerini söyleyerek, Hüseyin Akarçeşme'nin projelerini açıkladığını ve güzel de projeleri olduğunu söyledi.
Yaptıklarım yapacaklarımın teminatıdır diyen Musa Varıcı, Bizler bir ve beraber olursak, binalar yapılabilir, kaldırımlar yapılabilir, ama gönüller yapılamaz ise bunların hiç bir faydası olmaz.  Biz Gönüller yapmaya geleceğiz dedi.
Çamoluk'ta insan odaklı çaılşmalar yapacaklarını söyleyen Musa Varıcı, Çamoluk Hastahanesinin yapılacağını fakat zemin sıkıntısından dolayı  biraz geçilkme yaşandığını söyledi. Hastahaneye başka yer arandığını  Sağlık Bakanlığı yetkililerinin Kurukol Mahallesi sınırları içerisinde kalan bir araziyi onayladıklarını söyleyerek; "İstimlak ile ilgili bazı pürüzler var. Bu konuyu vatandaşlarla anlaşarak satınalma yönetmiyle çözeceğiz dedi. 
Göreve geldiklerinde çamoluk Belediyesinin 6 adet krediden dolayı borcu olduğunu ve bu borçlar nedeniyle kesintilerin olduğunu söyleyen Musa Varıc; gelinen noktada 6 kredinin üç adetini ödeyerek bitirdiklerini ve personel maaaşlarını rahatlıkla ödeyebildiklerini söyledi.
Petek park Projesinin bittiği yönünde söylentilerin olduğunu, bunun gerçek olmadığını söyleyen Musa Varıcı, ancak devlet  ödeneklerinde meydana gelen  kesinti sebebiyle kısıtlamaya gidildiğini, çalışmaların devam ettiğini söyledi.
Seçimlerde çeşitli kırgınlıkların oluştuğunu söyleyen Musa Varıcı, bir önceki seçimde ben kardeşimle karşı karşıya geldim, Fatih Düz Bey ile biz konuşmaya başlayalı henüz daha bir yıl oldu. dedi.
Bu sebeple dikkatli olunması gerektiğini söyledi.

Kendisine sorulan soruya  verdiği cevapta; Çamoluk Belediyesinin aracına, Kaza Yapan işçinin alacakları nedeniyle haciz konduğunu ve aracın bağladının söyleyerek, Bir aylığına araç kiralandığını  bu aracın kirasını da kendi cebinden ödediğini açıkladı.
Çamoluk Belediyesi olarak hiç bir esnafa borcumuz kalmadı diyen Musa Varıcı, bir dönem belediye Çamoluk'tan malzeme alamıyordu bu borçlar sebebiyle dedi.

Çamoluk Haber
















Güncelleme Tarihi: 09 Mart 2019, 18:54

Kazım Karaçoban

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner200

banner196

banner205