Çamoluk’un kaderini taşımalı oylar belirleyecek.

Çamoluk Belediye Başkan Adaylarının gözü İstanbul oylarında.

 Çamoluk’un kaderini  taşımalı oylar belirleyecek.
30 Mart 2014 yerel seçimleri için son haftaya girilirken ülke genelinde heyecan zirve  yapmaya başladı.
Özellikle  Çamoluk gibi seçmen sayısının az olduğu ilçelerde ise, bire bir markaj yöntemi uygulanarak seçmenler etkilenmeye  çalışılıyor.
 Çamoluk’ta ilçe belediye başkanlığı için yarışan  dört partinin adayı da, Çamoluk dışından seçim için özel gelecek oylara bel bağlamış durumda.  
Adaylar seçmen yazılımı ve askıya çıkan isimlere itiraz edildiği dönemlerde özellikle de İstanbul’dan   seçmen yazdırarak  yarıştan galip ayrılmaya çalışıyorlar.
Çamoluk’ta yerleşik yazılı olan seçmen sayısının 900 ile 1000 arası olduğu ve dışardan yazılanlarla bu sayının 3500’e kadar çıktığı bildirildi.
Özellikle Yazılar, Karşıyaka, Dulundas, Köroğlu, Yuvacık ve Kurukol  Mahallelerinden yazılanların yoğunlukta  olduğu açıklandı.
Çamoluk Merkez Belediye seçimlerinin dışında  köy muhtarlıkları için de, yazılmaların olduğu, bu köylerin, Kutluca , Karadikmen, Fındıklı, Koçak, Eğnir, Gürçalı, Hacıören, Hacıahmetoğlu, ve  Çakılkaya köyleri olduğu açıklandı.
Bu köylerde de muhtarlık seçimlerinin çekişmeli  geçeceği  bildirildi.
Aman Dikkat!
Yapılacak olan 30 Mart yerel seçimlerinde, özellikle bazı köy ve mahallelerde  tansiyonun yüksek olduğu  açıklandı.
Gerginliklerin olduğu  köy ve mahallelerde, özellikle dışardan gelenlerin  oy kullanacakları sırada, olay çık maması için  özel güvenlik tedbirlerinin alınması gerektiği  dile getirildi.
Yapılan değerlendirmelerde, geçmiş dönemlerde bu tür sıkıntıların yaşandığı ve istenmeyen sonuçların meydana geldiği ,bu nedenle  tedbirin alınması  gerektiği  bildirildi.
Çamoluk Haber 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner200

banner205