Canikli Cemaatçi mi?

Yurt Gazetesinde Fetullah Gülen ile ilgili çıkan haber,Giresun'da geniş yankı uyandırdı.

Canikli  Cemaatçi mi?
 14 Aralıkta yapılan operasyondan sonra hakkında yakalama kararı çıkartılan Fetullah Gülen'in ABD'de kalabilmesi için şahitlik yapan ve kefil olan millet gvekilleri arasıbnda Giresun Milletvekili,Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli'nin de olduğu iddia edildi.

Ak Parti'ye muhalifliği ile tanınan Yurt Gazetesi Washington temsilcisi Yılmaz Polat'ın  ABD tarafından edindiğini söylediği bilgilerde,Fetullah Gülen'in Amerika Birleşik Devletlerinde kalabilmesi için ABD için den ve Türkiye'den kefillerin olduğu, bu kefiller arasında da Giresun Milletvekili Nurettin Canikli'nin de yer aldığını açıkladı.

Haberin duyulması ile birlikte, özellikle Giresun Merkez Medyası konuyu gündemlerine aldılar.

Bu haberin çıkmasıyla birlikte,  Ak Parti Çamoluk İlçe teşkilatına yön veren ve Canikli'ye yakın, bazı üst düzeylerin,öğrencilere yardım ederken,cemaat okullarında kalmalarını yeterli referans olarak görebildiklerini akıllara getirdi.

Konu ile ilgili Yurt Gazetesinde ki köşesinde Yılmaz Polat'ın yazdıkalrı.


ABD Gülen’i iade etmez


Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Davutoğlu uzun süredir ABD'de yaşayan Fethullah Gülen'in iadesini gündeme getiren açıklamalar yapıyor.



Gülen'in yakalama kararı çıkartılması ve kırmızı bültenin yolda olduğuna ilişkin haberlerle 17-25 Aralık haftası unutturulmaya çalışıldı.



 



Erdoğan bir süre önce yaptığı bir telefon konuşmasında da Başkan Obama'dan Gülen'in iadesini istediğine ilişkin haberler öne sürülmüştü ama arkası gelmedi.

Konuşuldu mu, konuşulmadı mı? Erdoğan nasıl söyledi, Obama ne cevap verdi?



Bilen yok.



 



Amerikalılar bu tür soruları 'politikaları gereği' olduğunu savunarak çoğu zaman cevaplamaktan kaçınır.



ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Jen Psaki de 'Türk Hükümeti iade istedi mi? İstedilerse, ABD Fethullah Gülen'i iade eder mi' sorusuna iade taleplerine ilişkin yorum yapmayacağını söyledi.



 



Yıllar önce 'Tansu Çiller'in ABD vatandaşı olup olmadığı yolundaki bir soruya sözcü Dışişleri sözcüsü Nick Burns, 'vatandaşlık haklarını' ilgilendirdiği için benzer bir cevap vermişti.



ABD Merve Kavakçı'nın durumunda farklı davranmış, Amerikan vatandaşı olduğunu el altından Türk Hükümetine bildirmişti.



 



ABD tarafından edindiğim bilğiye göre, AKP Hükümeti bugüne kadar Gülen'in iadesi için ABD'den resmi bir talepte bulunmadı..



'ABD Fethullah Gülen'i iade eder mi?' sorusuna gelince;



 



Amerikalılardan 'hayır' cevabını aldım ama Gülen'in ABD'deki statüsü hakkında biraz bilği sahibi olanlar ülkeden çıkarılamayacağını (deport) ya da iade edilmeyeceğini tahmin eder.



 



Gülen (vatandaşlığa hak kazandı)  belki de şu anda Amerikan vatandaşı oldu.



 



Kısa süre önce yayınlanan 'ABD'nin Özel Din Görevlisi' kitabımda da anlattım.



 



Gülen ABD'den oturma izni (green card) alabilmek için FBI Başkanı Robert S. Muller, İç Güvenlik Bakanı Michael Chertoff ve Göçmen Daire Başkanı Emilio Gonzales'i aleyhine dava açtı.



 



Gülen, yeterince desteklemedikleri ve daha iyi referans olmadıkları için şikayetçi oldu.



Pensilvanya Mahkemesi'ndeki '07-CV-2148' nolu 32 sayfalık Gülen'in dosyasına göz atılmasını tavsiye ederim.



Erdoğan'ın Washington'da etkili Amerikalı yakın dostlarından Gülen'e kefil olan isimler dosyada tek tek anlatılıyor.



 



Gülen'e sadece Amerikalılar kefil olmadı.



25 Ocak 2011 tarihinde Austin Teksas'ta Eyalet Meclisi'nde eğitimci, yazar ve şair olarak tanımlanan Gülen , dünya çapında bir toplumsal hareketin ilham kaynağı olarak Teksas Senatosu kayıtlarına geçirilirken, AKP Milletvekilleri Nurettin Canikli, Murat Mercan, Emin Nedim Öztürk ,Abdullah çalışkan, Murat Yıldırım,Mehmet Şahin ve Fatma Şahin salonda şahitlik yaptı.



 



AKP Hükümeti, 1980'de Kenan Evren'in imzaladığı iki ülke arasındaki iade anlaşmasında bir gerekçe bulup Gülen'in iadesini isteyebilir .



 



ABD, Gülen'i iade eder mi?

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner200

banner205