Canikli Görevi Teslim Aldı

Gümrük ve Ticaret Bakanı olan Nurettin Canikli görevini deraldı.

Canikli Görevi Teslim Aldı
 Türkiye Cumhuriyeti 62. Hümetinin ilan edilmei ile birlikte 9 aylığan Gümrük ve T,icaret Bakanı olan Nurettin Canikli yapılan devir teslim töreni ile bakanlık koltuğuna oturdu.

Bugün (30/08/2014) Gümrük ve Ticaret Bakanlığında yapılan devir teslim töreni ile bakanlığı Nurettin Canikli'ye devreden hayati Yazıcı yaptığı açıklamada:Gümrük ve Ticaret Bakanlığı'nın Türkiye'nin ekonomik hayatının her yönüyle ilgili bir bakanlık olduğunu hatırlatarak, kurumsal yapısını tamamladığını söyledi. 

Yazıcı, 'Bakanlığın tüm hedef kitlesiyle ve tüketiciler de dahil, onların haklarını koruma ve gözetme alanında yaptığımız düzenlemeler dahil icra edeceğimiz, planladığımız tüm projelerin, tasarladığımız tüm kanuni düzenlemeleri ve ona bağlı ikincil düzenlemeleri gerçekleştirirken, hedef kitlemizin temsilcileriyle paylaşımcı bir anlayışla çalışması sürdürdük' ifadelerini kullandı.



Esnaf ve sanatkarların sorunları ile ilgilendiklerini kaydeden Yazıcı, Türkiye'nin 500 milyar dolar hedefine ulaşmasında ana bakanlıklardan biri olduğunu ifade etti.

Gümrük ve Ticaret Bakanı olan Nurettin canikli'de yaptığı açıklamada:

'Son derece başarılı, çıtanın son derece yükseklere çıktığı icraattan sonra bir bakanlığı devralmak, bakanlığı devralan açısından çok zor olsa gerek. Çok başarılı, hizmetlerin hayata geçirilmesinden sonra bayrak yarışını daha yükseklere dikebilmek kolay değil. Gerçekten Bakanlığı döneminde her birisi reform olarak nitelendirebileceğimiz çok önemli düzenlemeler hayata geçirildi.'

Hayata geçirilen düzenlemelerden birisinin Türk Ticaret Kanunu olduğunu kaydeden Canikli, düzenlemenin yerli mantıkla, sıfırdan kendi insanları için oluşturduğunu vurguladı. 

Devir teslim törenine Giresun Merkez ve ilçelerinden yoğun katılım olduğu gözlendi.
Törene Çamoluk Belediye Başkanı Savaş Akarçeşme, ile Veysel Ekmen de katıldı.

Canikli'nin bakan olması ile birlikte çeşitli değerlendirmelerde yapılmaya başlandı.

Bazı analistler, Canikli'nin bakan olması ile birlikte  yüksek derecel beklenti içinde olanların olduğu, gerçek te ise, Nurettin Canikli'nin görev süresinin Gümrük ve Ticaret Bakanlığı personeli,ve hizmet noktalarını tanımaya yetmeyeceğini dile getirdiler.

Törenin sonunda, Yazıcı ve Canikli birbirlerine çiçek verdi.

Çamoluk Haber





YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner200

banner205