Canikli;Teröre Geçit Vermeyeceğiz

Milletvekili Canikli, teröre karşı mücadelenin tüm teknolojik imkanlar kullanılarak profesyonelce yapılacağını ifade etti.

Canikli;Teröre Geçit Vermeyeceğiz
 
Milletvekili Canikli, teröre karşı mücadelenin tüm teknolojik imkanlar kullanılarak profesyonelce yapılacağını ifade etti. Önümüzdeki dönemde yeni bir sürecin başlayacağını kaydeden Canikli, “Profesyonel ekip tarafından terör en aza indirilecektir. Bundan kimsenin kuşkusu olmasın" dedi.
Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Grup Başkan Vekili ve Giresun Milletvekili Nurettin Canikli, "Terör örgütü ve onun siyasi uzantılarının demokratik özerklik, federasyon ya da konfederasyon benzeri taleplerin kabul edilmesi mümkün olmayan saçma iddiaların kimsenin moralini bozmasın. Hiçbirisinin hayata geçirilmesi mümkün değil. Bu millet buna geçit ve izin vermez. Bunun altını kalın çizgilerle çiziyoruz. Bu ülke 780 bin metrekaresi tek parça ay yıldızlı bayrağın altında resmi dili Türkçe olarak millet tek vücut olarak kardeş olarak hayatlarını devam edecektir." dedi.
Canikli, partisinin Giresun il, ilçe, belediye başkanları ile meclis üyelerinin yer aldığı iftar yemeğine katıldı. Burada bir konuşma yapan Canikli, terör olaylarına değindi. "Hepimizi üzen, sıkıntıya sokan terör olayları da maalesef devam ediyor" diyen Canikli, sözlerini şöyle sürdürdü: "Özellikle seçimden sonra fidanlarımızın toprağa düşmesine, şehitlerimizin ortaya çıkmasına neden olan terör olayları maalesef son haftalarda tırmanış içinde. Çok tartışıldı, Hükümetimizin bazı politikaları eleştirildi. Özelikle kardeşlik projesinin bu süreci hızlandırdığı ve teröre ivme kazandırıldığı yönünde bir takım yorumlar söz konusu oldu.
Geçtiğimiz günlerde eski Genel Kurmay Başkanımız İlker Başbuğ'un bir gazetede söyleşisi oldu. 1999'da terör örgütü ele başının yakalanmasından sonra terör örgütünün bitirilmesine yönelik bir imkan doğduğunu, ama koalisyon hükümetinin bunun üzerine gitmediğini söyledi. Biz bunu defalarca söyledik. Özelikle 57. Hükümet'in siyasi sözcülerinin 'Biz terörü bitirmiştik, sizden sonra tekrar canlandı' şeklindeki mesnetsiz cevapta hep bunu söylemiştik. Yani bunlar terör örgütü bitirdiler, sonra terör örgütü bir haftada, bir ayda tekrar bütün gücüyle ortaya çıktı. Böyle birşey eşyanın tabiatına aykırı. Sosyolojik, hukuken, ekonomik olarak mümkün değil. Zaten mümkün olmadığını terörün bitmediğini, sadece terör örgütü başının yakalanmış olması nedeniyle ve terör örgütü başını idamdan kurtarmak amacıyla taktik bir adım atarak Kuzey Irak'a çekildi ve Türkiye'deki terörü durdurdu, ama terör bitmedi. Biz bunu hep söyledik. Biz bu dönemde terör örgütü ile yöre insanının ilişkisini kesmeye çalıştık. O nedenle kardeşlik projesini devreye sokmaya çalıştık. Hep 'Terörle sadece silahla mücadele olmaz' sözü söylenirdi. 'Başka bir takım mekanizmaların ve politikaların da sosyal siyasi ekonomik devreye sokulması gerekir' dediler. Kimse teröre karşı silahlı mücadele kararlılığında herhangi bir zaafiyete neden olmadan yol açmadan diğer tüm yöntemleri mekanizmaları devreye soktuk. Başta, bölgenin ekonomik olarak kalkındırılmasından tutun da sosyal imkanların sağlanmasına kadar ve o bölge insanlarının bazı haklı taleplerinin yerine getirilmesine kadar, mesela kendi ana dilini özgürce kullanabilmesi, kendi kültürünü kendi diliyle öğrenebilmesinin önünü açtık. Terör örgütü ve yandaşları yıllarca hep bunları gerekçe gösterdiler. Ama şuanda bunların hiçbirisi yok"
Bütün bu engellerin ortadan kalkmasına rağmen terörün bitmediğine dikkat çeken Canikli, "Bu şunu gösterdi. Bugün Türkiye'deki problemin çok net olarak, şuan itibariyle çok net olarak, terör problemi olduğunu gösterdi. Bugün bazı insanların haklarını alamama, kültürlerini yaşayamama, ana dillerini kullanamama, problemi olmadığı esas itibariyle terör problemi olduğunu göstermiştir. 10-20 yıl öncede böyleydi. Ama bu kadar çok net olarak söyleyemiyorduk. Çünkü ana dilini kullanamıyordu. Birileri tarafından bu gerekçe olarak gösteriliyordu. O dönemde buna benzer yasaklayıcı kısıtlayıcı politikalar son derece yanlıştı. Evrensel ilkeler çerçevesinde AK Parti hükümeti bütün bu engelleri kaldırdı. Normalde beklersiniz ki, o bölge insanının temsilcisi olduğunu iddia eden terör örgütü ve onun siyasi uzantıları bu terör faaliyetlerini azaltmasını beklersiniz. Çünkü Ak Parti Hükümeti tarafından bölge insanının haklı talepleri büyük oranda yerine getirilmiş, ama tam tersi daha da ağırlaştırılıyor ve hedef olarak da partimizi, hükümetimizi alıyor"
Bugüne kadar terör örgütü yandaşlarının gerekçe olarak ileri sürdükleri bütün bu söylemlerin hiçbirinde samimi olmadıklarını vurgulayan Canikli sözlerini şöyle sürdürdü: "O bölge insanını temsil etmiyorlar. Bu çok net olarak bugün ortaya çıktı. Daha önce ortaya koyulan bütün problemleri ortadan kaldırmışız. Elbette daha yapılacaklar var ama bunlar bir etnik yapıya yönelik olarak değil, ileri demokrasilerdeki standartların yakalanması, özgürlük ortamının genişletilmesi çerçevesinde yapılacaktır. Ahmet'in Mehmet'in, oranın buranın kuzeyin güneyin doğunu batının değil, hepimizin problemidir, yapılanlar hepimizi ilgilendiriyor. Belli bir etnik yapıya belli bir bölgeye yönelik değildir. Bundan sonraki yapılacaklar. İleri demokrasi evrensel standartlar ve özgürlük ortamının genişletilmesi için yapılacaktır. Şuanda terör tüm çıplaklığıyla, tüm yalınlığıyla terör problemi olduğu ortaya çıkmıştır. Teröre karşı mücadelenin çok kesin ve net şekilde profesyonelce tüm teknolojik imkanlar kullanarak mücadele edilecektir. Teröre karşı silahla mücadele edilecektir. İleri demokratik standartlarının yakalanması, kardeşlik bağlarının güçlendirilmesine yönelik politikalar üretilmesi ve geliştirilmesi, bunlar kesintisiz olarak yürüyecektir ama kimsenin kuşkusu olmasın terör bitirilecektir. Bu millet yüzyıllardan beri buna benzer ve bundan daha büyük badireleri atlatmış bir millettir. Terör örgütü ve onun siyasi uzantılarının demokratik özerkli federasyon ya da konfederasyon benzeri kabul edilmesi mümkün olmayan saçma iddiaları kimsenin moralini bozmasın. Hiçbirisinin hayata geçirilmesi mümkün değil. Bu millet buna geçit ve izin vermez. Bunun altını kalın çizgilerle çiziyoruz. Bu ülke 780 bin metrekaresi tek parça ay yıldızlı bayrağın altında resmi dili Türkçe olarak millet tek vücut olarak kardeş olarak hayatlarını devam edecektir"
Terörle mücadelede polisin etkili şekilde devreye sokulması yönündeki çalışmaların daha da hızlanacağını vurgulayan Canikli, "Daha da artacak, hem donanım hem sayı olarak. Önümüzdeki dönemde daha profesyonel olacak. Buna yönelik eğitim almış kendini kanalize edebilen bir profesyonel ekip tarafından terör en aza indirilecektir. Bundan kimsenin kuşkusu olmasın" dedi.
TÜRKİYE’NİN YENİ VİZYONU
Milletvekili Nurettin Canikli, "Bugün Türkiye dünya dış politikalarını dizayn eden, yönlendiren, sözü dinlenen bir ülke" dedi.
Canikli, ülke ve yerel gündemlerle ilgili değerlendirmelerde bulundu. Türkiye'nin bugün dünya sahnesinde adından söz ettiren bir aktör konumuna geldiğini ifade eden Canikli, "Türkiye bugün dünyanın dış politikasında önemli bir aktördür, oyun kurucudur. Bunlar 10 yıl önce Türk milletinin unuttuğu kavramlardır. Biz başbakanlarımızın ABD başkanları karşısında ezik, silik görüntülerini hiç unutmadık. Milletimizin aradığı, hasret kaldığı görüntü bugün sergilenen görüntülerdir. Bugün Türkiye dünya dış politikasını dizayn eden, yönlendiren, sözü dinlenen bir ülke. Türkiye Suriye'de kendi politikalarını uyguluyor. Hiç kimsenin taşeronluğunu yapmıyoruz. Geçmişte taşeronluktan öte anlayış ortaya koyamayanlar olaylara hep bu çerçeveden bakıyorlar" dedi.
PROJELER HAYATA GEÇİYOR
12 Haziran seçimleri öncesi Giresun'a vaat ettikleri projelerin bir kısmının tamamlandığını, bir kısmında önemli mesafe kat edildiğini ve bir kısmında ise çalışma başlatıldığını belirten Canikli, vaat edilenlerin arkasında durduklarını söyledi. Giresun gündemiyle ilgili yaptığı açıklamada üniversite hastanesinin onayının çıktığını, Giresun'a Doğu Kalkınma İdaresi Başkanlığının geldiğini de belirten Canikli, "Giresun'a sessiz sedasız önemli bir hizmet getirdik. Bu hizmetin adı 8 ilin bağlı olduğu Doğu Karadeniz Kalkınma İdaresi Başkanlığı'dır. Doğu Karadeniz Kalkınma İdaresi Başkanlığı'nın merkezi Giresun'dur. Bu kesinleşmiş bir hizmettir. Uzun yıllardır Giresun'a böyle bölgesel bir hizmet gelmemekteydi. İnanıyoruz ki Doğu Karadeniz Kalkınma İdaresi Başkanlığı Giresun'a ve bölgemize çok büyük katkı sağlayacaktır" dedi.
HASTANE TEMELİ 2012’DE ATILIYOR
Giresun Üniversitesi Hastanesi'nin 2012 yılında temeli atılacağını da müjdeleyen Canikli, "Uzun zamandır üzerinde çalıştığımız üniversite hastanesinin onayı çıktı. Projesi hazırlanmaktadır. Eski Kale Hastanesi binasının bulunduğu yere yapılacak olan hastanemiz 300 yatak kapasiteli olacak ve bu hastaneyle beraber Giresun merkezdeki hastane yatak kapasitesi yaklaşık 900'e yükselecektir. Mevcut kale hastanesi binası önümüzdeki aylarda yıkılırken, 2012 yılının ilk aylarında üniversite hastanesinin temeli TOKİ tarafından atılacaktır" dedi.
TSE’NİN YAPISI DEĞİŞTİ
Giresun kamuoyunun son günlerde Trabzon'a taşınacağı yönünde tepki gösterdiği TSE ile ilgilide değerlendirme yapan Canikli, "Hiçbir şey Giresun'dan gitmiyor. Kamuoyunda yapılan bu tartışmalar anlamsız, yersiz ve maksatlıdır. Birileri sağlıklı bilgiye sahip olmadan böyle tutarsız iddiaları ortaya atıyor. Gerçek olan şudur ki TSE'nin yapısı değişiyor. Önceden TSE'ye bağlı iki kişi görev yapıyordu. TSE'nin bu görevlilerinin işi sonlandırılıyor ve TSE'nin yapacağı işler Ticaret Odalarına devrediliyor.
Giresun'da da TSE'nin yapacağı işleri artık Ticaret ve Sanayi Odası yapacaktır" diye konuştu.

Kaynak: Giresunekspres

YORUM EKLE
YORUMLAR
muharrem MEST
muharrem MEST - 13 yıl Önce

hergün şehit geliyo :hala teröre geçit vermeyeceğiz diye konuşuyosun

SIRADAKİ HABER

banner200

banner205