Canikliye Mektup (2)

Zafer Topşir'in Daha önce brincisin yayınladığımız Canikliye Mektup'un ikinciside geldi.

Canikliye Mektup (2)
CANİKLİYE MEKTUP - 2
 
 
            Sayın CANİKLİ,
            2002 Genel Seçimleri sonrasında isminizin iktidarın kabinesinde yer alabilecek bakanlar arasında geçmesi, Giresunlu olarak bizleri fazlasıyla mutlu etmişti.
İlerleyen süreçte bakan olamadığınız gibi, Giresunluların size yüklemiş olduğu Giresunlu kaanat önderlerini ve Giresunluları bir araya getirme misyonunu taşıyamadığınız ve Giresun’a çalışma değil çatışma kültürünü getirdiniz.
 
Kendi ilçeniz olan Alucra’da 2004 yerel seçimlerinde istediğiniz isim AKPARTİ’den aday olamayınca, tarafınızdan bağımsız olarak çıkarılmış ve seçimi AKPARTİ kaybetmişti.   Yine aynı şekilde 2009 yerel seçimlerinde feshettirdiğiniz Bulancak İlçe Başkanı Sayın Recep YAKAR’ ın Saadet Partisi’nden gösterdiği aday, dört bin oy almıştır. Yine Espiye’de encümenlikten uzaklaştırdığınız Mehmet ABDİOĞLU tek başına iki binden fazla oy almıştır.
Yine 2009 yerel seçimlerinde diğer milletvekilleriyle olan çatışmanızdan dolayı Giresun Merkez Belediye Başkanlığı kaybedilmiştir.
 
             Sayın Başbakanımızın önemli projelerinden olan 15 000 km’lik duble yolun 15 m’si dahi Giresun’a yapılmamıştır. Bugün kendi ilçeniz olan Alucra’ya Giresun’dan üç saatten önce ulaşamazsınız. Bugün Şebinkarahisar – Çamoluk, Espiye –Alucra, Bulancak – Aydınlar – Ortakent bağlantı yolları yapımına önderlik edecek Hak ve halk aşığı vekilleri beklemektedir.   Şebinkarahisar heyelan önleme projesi hala  ödenek beklemektedir. Ancak sizin dışınızdaki vekillerin girişimleriyle  getirilen ödeneklerin her zaman geri gitme olasılığı vardır. Tıpkı 2008 yılında yatırım programında yer alan Merkez Lapa ve Homurlu – Çatak – Demirci Köylerinin alt yapı inşaatlarına ayrılan 1 271 000,00 YTL ödeneğin başına gelenler gibi. Bahsi geçen işlere ayrılan ödeneğin Sayın Ali TEMUR önderliğinde gerçekleştirilmiş  olması nedeniyle, Giresun Valiliğinin 20.08.2008 tarih ve 2527 sayılı yazısı ile ödeneğin geri gitmesi için Bayındırlık Bakanlığı’ndan teknik eleman istenmiştir. 2007 Genel seçimleri öncesi gündeme gelen Eğribel Tüneli’nin yapımı için değil kazma vurmayı, tünelin yeri, uzunluğu, maliyetiyle ilgili hiçbir çalışma yapılmamıştır. Bu konuyla ilgili aksini iddia eden varsa, lütfen belgesini göstersin.  
 
              Giresun Kalesi teleferik ve yeni bir projeyle turizme kazandırılmadığı gibi, Adayı da Giresunlunun hizmetine değil martılara terk ettiniz. Sayın CANİKLİ, sayenizde dokuz aydır rektör ataması ypılamayan Giresun Üniversitesi’nden,  Prof.Dr. Faruk FARSAKOĞLU ve Doç.Dr. Erdoğan ALTINKAYNAK hocalarımız ayrılmıştır. Bazı hocalarımız da ayrılmak için dönem sonunu beklemektedir.
 
               Sayın CANİKLİ dokuz yıllık milletvekilliğinizde Giresun’a kazandırdığınız vizyon bu. Siz cücelerden dev yapıp, aslanı kediye boğdurmaya çalışıyorsunuz. Bırakın insanlara tepeden bakmayı, herkes özgürce fikirlerini beyan etsin. Bilardo topu köşelere çarpsa da varacağı yeri bulur. Atalarımızın da söylediği gibi    “ Asıl azmaz bal kokmaz, kokarsa yağ kokar onunda aslı ayrandır.”
 
 
                                                                                                               Ali Zafer TOPŞİR

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner200

banner205