Dulundas'ın Ayrılmasını İstemiyoruz

İl Genel Meclisi Üyesi Muammer Güleç Dulundas Mahallesinin Belediyeden ayrılmasına karşı olduklarını söyledi.

Dulundas'ın Ayrılmasını İstemiyoruz
Muammer Güleç
1964 Çamoluk Kutluca Köyü doğumlu. İlkokulu Kutluca Köyünde okuyan Muammer Güleç, Orta okul’a İstanbul ‘un Çatalca ilçesinde devam etti.
Orta Okul 3. sınıfta okurken 12 Eylül ihtilalinin olması nedeniyle yatılı olarak kaldığı yurt’un İhtilal Yönetimi tarafından kapatılmasıyla birlikte okuldan ayrılıp köye dönmek zorunda kalır.
Babası Muharrem Güleç’in Cami Mimarisi üzerine Uzman olması nedeniyle ,oda babasıyla birlikte Cami Yapımında çalışmaya başlar.
Kendisini Cami Mimarisi konusunda geliştiren Muammer Güleç,Çamoluk ve Türkiye genelinde birçok Cami’nin yapımını gerçekleştirmiş ve bu alanda söz sahibi olmuştur.
 
Siyasete de erken yaşlarda başlayan Muammer Güleç Milli Görüş Geleneğinin tüm partilerinde çalışmış.
 
Muammer Güleç Çamoluk’ta İlkleri gerçekleştiren biri olarak ta tanınıyor.
Çamoluk’a ilk Kepçe İş Makinasını getirdi,ayrıca Çamoluk’a ilk Modern Kum Ocağını kurdu ve yine Çamoluk’ta  İlk planlı Projeli ve Merkezi ısıtma sistemli binayı da yine kendisi yaptı.
Sosyal Projelerde de bulunan, Muammer Güleç, Çamoluk’ta Kooperatif kurarak hayvancılık yapılması konusunda çalışmalarda bulundu ve mevcut Çamoluk’un ikinci Benzin İstasyonunu Kooperatif adına faaliyete geçirdi.
 
2009    Yerel Seçimlerinde Saadet Partisinden Çamoluk İl genel Meclisi Üyesi seçildi.
Çalışma Ziyareti için İstanbul’a gelen Muammer Güleç,Çamoluk haber’i ziyaret etti.
Bu ziyareti fırsat bilerek bizde İl Genel Meclisi üyesine bazı sorular soruduk,
 
İl genel Meclisi Üyesi seçildikten sonra Çamoluk için neler yaptınız anlatır mısınız?
 
Muammer Güleç:Öncelikle size şunu belirtmek zorundayım,Giresun İl genel Meclisi,üye dağılımı 28 Ak Parti,7 CHP, 4 MHP ve 1 de SP idi, Meclislerde icraat yapabilmeniz için çoğunluk sayınızın olması kaçınılmaz,dolaysıyla çok şeyler yaptık dersek vatandaşları yanıltmış oluruz.
Çamoluk Haber:Peki sizler Çamoluk’ta yaşıyorsunuz,sizin Çamoluk için tesbit ettiğiniz sorunlar nelerdir.
M.G. Çamoluk’un öncelikli sorunlarının başında Şiran Yolu geliyor. Şiran Yolunun mutlaka Çamoluk’tan geçmesi gerekiyor.Bu yol Çamoluk’un siyasi ,iktisadi ve ekonomik olarak gelişmesini sağlayacak bir projedir. Bu nedenle, Çamoluk için siyaset yapanların Parti ve görüş farklılıklarını bir kenara bırakarak , Çamoluk’un menfaatleri hususunda birlikte hareket etmeleri gerekmektedir.
İkinci olarak Ziraat Bankası,Mevcut Dijital Banka birçok konuda yetersiz kalıyor,özellikle işadamlarımızın ihtiyacına cevap veremiyor,İlçe ekonomisin gelişebilmesi için İşadamlarımızın işlerini daha Pratik şekilde görebilecekleri, bir banka şubesinin kurulması gerekiyor. İşadamlarının temel ihtiyaçlarından olan çek ve kredi konuları varki bunlarda yapılamıyor bu sistemle.
Üçüncü olarak ta Sağlık Ocağı Sorunu,Sağlık Ocağının Statüsünün değiştirilerek 24 Saat çalışır durumuna getirilmelidir.Mevcut durumda Sağlık Ocağında mesai 17:00 da bitiyor ondan sonra hastalananlar acil duru mu olanlar 112 Acil Servisinin insafına bırakılıyor.
Mevcut Durumda bu kurumumuz Sağlık Merkezi bile değil,Sağlık Ocağı
 
Ç.H. Muammer Bey Yeni yapılan ve Çamoluk’un  ve özellikle öğrencilerin büyük ihtiyacı olan Çamoluk Kültür Merkezi ile ilgili düşünceleriniz de bizimle paylaşır mısınız?
 
M.G. Kültür Merkezi Çamoluk için olmazsa olmazlardandır,ancak bizim bu yapının yeri ve konu mu hususunda eleştirilerimiz var.
Bu binanın yerinin kesinlikle Yeşil Alan Olması gerekiyordu,Binayı da Merkezden kenar bir ye otopark sorunu olmayacaktı,mevcut binanın en büyük sıkıntılarından biride bence otopark sorunu olacak.
Yine bu bina yapılırken ne vatandaşa soruldu,nede bizlerin görüşü alındı, üç beş kişi kendi arasında karar verdi.
Ç.H. Yine bu konuyla bağlantılı bir şekilde soracağımız soru, biliyorsunuz Çamoluk’a Yüksek Okul gelmesi söz konusu idi hatta 2010-2011 Öğretim Yılı içinde buraya 50 ila 60 öğrencinin geleceği bile söylendi, bu konudaki görüşleriniz nelerdir.
M.G. Üniversite konusunda vatandaş’a sağlıklı bilgi verilmiyor öncelikli olarak bunu belirtmemiz lazım. Ben Çamoluk Yüksek Okul ve Fakülte Yaptırma Derneğinde de üyeyim bu nedenle konu ile ilgilide yakından ilgileniyoruz. Yüksek Okul için Yurt Binası ayrıldı Çamoluk’ta iki senedir boş olarak duruyor. Ben bu saatten sonrada Çamoluk’a Yüksek Okul geleceğini gerçekçi bulmuyorum
 
Ç.H. Muammer Bey bu günlerde Giresun İl genel Meclisine Çamoluk’la ilgili önemli bir dosya gelecek biliyorsunuz, Dulundas Mahallesinin Çamoluk Belediyesinden ayrılması kararı,Ayrılıp ayrılmama konusunda yapılan Halk Oylamasında,Dulundas Mahallesi sakinleri %99 ayrılma yönünde oy kullanmışlardı,bu konuda ne diyeceksiniz?
 
M.G. Ben şahsen Dulundas Mahallesinin Çamoluk Belediyesinden ayrılması taraftarı değilim ve bu konuda Meclis de oylama yapılırken de elimden geldiğince ayrılmaması yönün de mücadele edeceğim.
Bu arada şunu da belirtmek istiyorum Belediye Başkanının da “Ben size hizmet götüremiyorum “ cümlesini de talihsizlik olarak görüyorum.
Bütçeden Çamoluk’a nüfus başına yıllık 168 TL ödenek geliyor,Dulundas Mahallesinin de nüfusu 220 kişidir,buda demek oluyor ki Çamoluk Belediyesine Dulundas adına 37. 000 TL para aktarılıyor,bu paranın 20,000 TL sini Dulundas’a harcasaydı Dulundas’lı hemşerilerimiz böyle karar almak zorunda kalmazdı.ayrıca 17.000TL de yine Çamoluk Belediyesine kalırdı.
 
Beni asıl endişelendiren bir konu var o da 2011 Genel Seçimlerinden sonra nüfusu az olan belediyelerin kapatılmasının gündeme geleceğidir.Bu konuda ciddi kaygılarım var.dolaysıyla 220 nüfusun ayrılması Çamoluk’u zor durumda bırakabilir. Konuyla alakalı olarak iktidar partisi yetkililerinin kamuoyunu aydınlatıcı bilgiler vermesi gerekmektedir.
 
Ç.H. Birde Köy Yolarının asfaltlanması var genelde bir çok köy yolu asfaltlandı ama
M.G. 2011 Yılında Köy Yollarımızın %95’i asfaltlanmış olacak ,Bu Yıl ki ödemelerde asfalt için kullanılacak  
 
Ç.H. Peki Muammer Bey Siz Saadet Partisinden  İstifa ettiniz ve HAS Partiye  geçtiniz bir dönem Belediye Başkanı  ile aynı partiye mensup idiniz o zaman da böyle rahat likla eleştirebiliyor muydu nuz? Yoksa sizinle birlikte HAS Partiye gelmedi diye mi eleştiriyorsunuz?
 
M.G. Evet biz aynı partiye mensup iken de sayın Belediye Başkanını eleştiriyorduk.
Özellikle Satılan araç konusunda ciddi eleştirilerimiz olmuştur. Bunu Çamoluk’ta olanlar iyi bilirler.HAS partiye katılıp katılmaması başkanın kendi görüşü ve kararıdır.
 
Ç.H. Muammer Bey yeri gelmişken soralım,neden Saadet Partisinden istifa etme gereği duydunuz?
 
M.G. Açıkça söylemek gerekirse istifa konusunda karasız kaldım ve bu konu üzerinde uzun süre düşündüm Numan Bey’in de Milli Görüş Geleneğinden gelmesi dolaysıyla,yine Liderlik konusundaki birikimlerini de göz önüne alarak  HAS partiye geçme kararı aldım.
 
Ç.H. Muammer Bey Ziyaretiniz ve söyleşimiz için teşekkür ediyor,çalışmalarınızda başarılar diliyoruz.
 
M.G. Ben Teşekkür  ederim.
 
Çamoluk Haber
 
 

YORUM EKLE
YORUMLAR
Burak Alp DUYAN
Burak Alp DUYAN - 13 yıl Önce

söylediklerinde haklısın bende çamoluk ilçelikten düşsün istemem ama bazı çevrelerin kirli oyunların sonucu bu benim kızgınlığım çamoluk hiçbir zaman yol katedemeyecek bunu biliyourm birileri çıkıp birşeyleri gizli gizli yapıyor şimdi de görüyorum çamolukta skandal adı altında insanlara lanse ediyorlar çamoluğun düştüğü duruma bakın biz sence hak ediyormuyuz bütün buları giresunlu olmayı kabullenmiyourm çünkü arkamızdan çamoluk için bütün giresun farklı düşünüyor arkamızdan oyunlar oynanıyor çamoluğu zaten desteklemiyorlar şimdi de içimizden olan gayri çamoluklular ortalığı karıştırıyor hak etmiyor çamoluk bunları vede köyleri şimdi tek isteğim var kirli eller çeksin çamoluğumuzdan ellerini

Burak Alp DUYAN
Burak Alp DUYAN - 13 yıl Önce

sayın muharrem bey çalışmlarınız beni çok mutlu etti çamoluk için büyük projeler edinmişsiniz ve uygulamışsınız gerçekten çok güzel bir adım olmuş şimdi dulundas ile ilgili düşüncenizde de haklısınız dulundas mahalle statüsünde olmazsa ilerde yaşanacak olan nüfus ile ilgili çalışmalarda birçok belediyenin belediyelik hakları malesef geri alıncak ve bu güne kadar dulundası farklı bir noktada gören bazı zihniyetler bugün bunu sizin gibi düşünmüyorlar dulundas bu kararında da çok haklı bende bir dulundas lı olarak ayrılmanın daha iyi olacağını düşünüyorum belediye başkanımız ve ondan önceki başkanlar dulundası üvey evlat anlayışı içersinde gördüler ve bütün eksikliklerimiz giderilmedi şimdi bazı köylere bakıyoum da neden diyorum dulundas neden üvey evlat gibi görüldü bunu birilerinin çıkıp açıklamasını bekliyorum bu hak yerini getirilmeli... dulundas,da diğer köylerdeki gibi bir çalışmaya ve hizmete gidilmeli umarım bunu yerine getirirler

mansur sürücü
mansur sürücü - 13 yıl Önce

sevgili burak alp duyan kardeşim ben yazılar mahallesindenim bildiğin üzere yazılar mahallesi merkez mahallesi olduğu halde yolları çamur içinde hiç bir hizmet görmemiş bir mahalle bu durumda olduğumuz halde bizdemi ayrılalım beleiyeden bizde hizmet göremiyoruz belediyenin bütçesi zaten kendine yetmiyor sana şunu söylemek istiyorum mesele hizmet gelip gelmemem meselesi değil siyasi çıkar meselesi çamoluk'un ilçeliği gittiği zaman mutlumu olacaksınız ilçeniz yanıbaşınızda ama ilçelik düşerse 45 kilometre uzakta hangisi daha iyi sizce ben bir çamoluk sevdalısı olaraak şahsen dulundasın veya herhangi bir mahallemizin ayrılmasından yana delim

nedim akarçeşme
nedim akarçeşme - 13 yıl Önce

ben de kendimi bildim bileli bir çivi çakılmadı o halde mahalle olarak kalmanında bir anlamı yok,biraz gözümüzü açalım.

şuayip  kesik KUTLUCA KÖYÜ
şuayip kesik KUTLUCA KÖYÜ - 13 yıl Önce

arkadaşlar ben kutlucalıyım yorumlarınızı okudum çamoluk bana 9 km istemezsiniz herhalde çamoluk un ilçelikten çıkmasını bizler çamoluk u yüceltmeliyiz güzelleştirmeliyiz bizlerde böyle negatif düşünürsek olmaz pozitif olmaşıyız dulundas mahallesi güzel bir konumda benim gözümde çokta fazla bir mazisi yok çamoluk yıllar olmuş kurulalı halan içindeki kendi söküğünü dikemiyor kalmışki çevre mahallelerine hizmet götürsün büççesi yetmiyor sosyal tesisleri yok yan geliri yok belkide devletin çamoluka verdiği ödenekle birçok ihtiyacını gideriyor bu bütçe ile bu kadar hizmet gönül isterki daha çok hizmet gitsin evi olmayana malzeme verdi yardıma muhtaç kişilere yardım veriyor bir çok köyümüzün yolu dört dört lük olmasada asfalt yapmışlar arkadaşlar dilim döndüğünce birşeyler yazmaya çalıştım belki saçmaladım ama kusura bakmayın hepinizi saygıyla selamlıyorum

SIRADAKİ HABER

banner200

banner205