Gimder, 12 Eylül'de 'Evet' Diyecek

Giresun Memur İşçi ve Köylü Eğitim Kültür Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği (Gimder) Başkanı Fikret Öztürk, Türk Halkına Referandumda "Evet" Oyu Kullanmaları Çağrısında Bulundu.

Gimder, 12 Eylül'de 'Evet' Diyecek




Bu Haberi Paylaş:


Giresun haberleri
Anayasa Değişikliği
Anayasa Değişikliği Paketi




Giresun Memur İşçi ve Köylü Eğitim Kültür Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği (GİMDER) Başkanı Fikret Öztürk, Türk halkına referandumda "evet" oyu kullanmaları çağrısında bulundu. Öztürk, Anayasa Değişikliği Paketi'nin 12 Eylül tarihinde halk oylamasına sunulacağını hatırlatarak, Anayasa Değişiklik Paketi'nin, Türk halkına önemli kazanımlar getirdiğini savundu.

Memurlara, toplu sözleşme hakkı getirilirken son söz hakkının memurların temsilcilerinin içinde bulunduğu Kamu Görevlileri Hakem Kurulu'na verileceğini hatırlatan Öztürk, "Aynı hak emeklilere de tanınacak. Haksız ceza aldığını düşünen memur mahkemeye gidebilecek. Sendika, birlik ve konfederasyon temsilcilerinden oluşan 'Ekonomik ve Sosyal Konsey' anayasal güvenceye kavuşturuluyor. Ekonomi politikalarından etkin olacak Konsey'in çalışmalarında iktidarın inisiyatifi kalkacak." dedi.

'Paketin referandumdan geçmesiyle birlikte 11 milyonun üzerindeki işçi, memur, emekli ve özürlülere yeni haklar gelecek' diyen Öztürk, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Anayasa'ya göre memurlar bugüne kadar sahip olmadıkları toplu sözleşme hakkını kazanacak. Maaş zammı konusunda Uzlaştırma Kurulu kararları bağlayıcı olacak. Son sözü hükümet yerine Uzlaştırma Kurulu'nun söylemesi memurun alacağı zammı yükseltecek. Bu kurumun kararları geçtiğimiz dönemlerde bağlayıcı olsaydı memurlar son 6 yılda yüzde 17 daha fazla zam alacaktı. Değişiklikle birlikte bugüne kadar sadece bir sendikaya üye olabilen işçiler aynı iş kolunda birden fazla sendikaya üye olabilecek. Bu durum sendikalar arasındaki rekabeti artırırken, işçiden yana avantajlar getirecek. Bunun yanı sıra memurlara ve diğer kamu görevlilerine verilen uyarma ve kınama cezaları yargı denetimine açılacak. Kınama ve uyarma gibi disiplin cezalarına karşı da yargı denetimi işletilecek."

Ayrıca Öztürk, Türk halkına referandumda 'evet' oyu kullanmaları çağrısında bulunarak, "GİMDER olarak 12 Eylül 2010'da gerçekleştirilecek olan referandumda üyelerimize ve halkımıza 'evet' mührü kullanmaları çağrısında bulunuyoruz." açıklamasında bulundu. (CİHAN) (Cihan

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner200

banner205