Giresun Merkezde“ EVET“ Şoku

Giresun merkezde siyasi parti ve yerel medyada "EVET" şoku yaşanıyor.

Giresun Merkezde“ EVET“ Şoku

Referandum süresince özellikle CHP nin yoğun ilgi gösterdiği, Giresun Merkez ve sahil ilçelerinde sandıktan çıkan sonuç "HAYIR" için yoğun gayret gösteren siyasi partilerde ve bazı yerel medyada süpriz olarak karşılandı.
CHP Giresun Milletvekili Eşref Karaibrahim  yapılan referandum sonuçları ile ilgili olarak;
 Referandumda çıkan sonucun millet için hayırlı olmasını diledikten sonra şu değerlendirmede  "Doğrusu biz bu kadar farklı oranda evet oyu çıkmasını beklemiyorduk. Tahminlerimizin ötesinde evet oyu çıktı. Özellikle köylerden fazla miktarda evet oyu sandıklara yansıdı. Her ne kadar biz kent merkezlerinden beklediğimiz sonuçları aldıysak bile bu köylerde devam etmedi.

MHP EVET DEDİ
"Kimseyi suçlamak istemem ama özellikle MHP tabanının referandumda evet oyu kullandıkları ortaya çıktı. CHP olarak son yapılan yerel seçimlerde aldığımız oyun üzerinde çıktık. Bu bizim adımıza sevindirici olmuştur”diye konuştu.

MHP Giresun  Giresun İl Başkanı Dr. Orhan Erzurum'da sonuçları değerlendirirken, "Sandıktan evet çıktı ama sonuç milletimiz için hayırlı olmayacak” dedi.

Erzurum, MHP'nin referandum öncesinde hayır oylarının fazla çıkması için elinden geldiğini yaptığını belirterek” Sonuçta vatandaş tercihini böyle yaptı. Sonuca saygı göstermek durumundayız. İktidar insanlara korku vererek ve devlet imkanlarını kullanarak referanduma gitti. Sonucun ülkeye yarar getireceğine inanmıyoruz” dedi. Erzurum, CHP Milletvekilinin, "MHP tabanı evet oyu kullandı” iddiasına ise sert tepki göstererek, "Nereden biliyor. Kendi partisine sahip çıksın önce. MHP teşkilatları ile ülkücüler bu referandumda yüzde 99 hayır oyu kullandılar” diye konuştu.

MHP li vekilin Köyünden "EVET" çıktı
12 Eylül'de yapılan referandum oylamasında Giresun'daki sandıklardan ilginç sonuçlar da çıktı. Edinilen bilgilere göre MHP Giresun Milletvekili Murat Özkan'ın köyü Tekke'de sandıklardan evet oyu daha fazla çıktı. Tekke Köyü'nde 190 evet oyuna karşılık,96 hayır oyu çıktı. Yine MHP İl Başkanı Orhan Erzurum'un köyünde de evet oylarının hayır oylarından fazla çıktığı belirtildi.

Bu arada Bulancak Aydındere beldesinde MHP'li belediye başkanın bulunduğu bölgede de sandıktan yüzde 80 oranında evet oyu çıktığı gözlendi. Keşap Karabulduk'ta MHP'li Belediye Başkanın yöresinde yüzde 90 oranında evet çıkarken, Çanakçı da MHP Belediye Başkanının beldesinde de evet oylarının oranı yüzde 80'leri buldu.

YORUM EKLE
YORUMLAR
mehmetakif28
mehmetakif28 - 14 yıl Önce

Giresun'dan da evet çıkması bizim için ayrı bir güzellik.Hemşehrilerimizin demokrasiden yana tek bilek tek yürek olmaları çok sevindirici.Katılım oranını da yazsaydınız daha aydınlatıcı olurdu..Saygılarımla..

SIRADAKİ HABER

banner200

banner196

banner205