Giresun Valisi Değişti

Açıklanan yeni valkiler kararnamesine göre,Giresun Valisi Mustafa Yaman Kırklareline atandı.

Giresun Valisi Değişti

Bakanlar Kurulu tarafından hazırlanan yeni valiler kararnamesi Resmi Gazete'nin önceki günkü mükerrer sayısında yayınlandı. 

     Yeni valiler kararnamesine göre Giresun valisi Mustafa Yaman'ın milletvekilliği aday adaylığı için istifa eden Kırklareli valisi Ali Haydar Öner’in yerine Kırklareli’ye atandı. Giresun’a ise Merkez Valisi Dursun Ali Şahin Atandı.
Yeni Giresun Valisi Dursun Ali Şahin, geçtiğimiz Ocak ayında Ankara'da düzenlenen valiler toplantısında 19 Mayıs törenlerinin kaldırılması gerektiğini savunmuş ve sonra da sözlerinin yanlış anlaşıldığını dile getirmişti. Şahin, Doç. Dr. Yusuf Erbay’ın Yargı kararıyla Yalova'ya 2. kez gelmesi üzerine  merkeze atanmıştı.

     Yeni Kararname ile Eski Bulancak Kaymakamı Yusuf ODABAŞ'ta Kilis'e Vali olarak atandı. Bu Kararnameile yerleri değişen va atamalar şöyle; Mardin Valisi hasan Duruer merkeze, Kilis Valisi Turan Ayaz Mardin’e, İçişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Güngör Azim Tuna Çanakkale’ye, Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Osman Çapalı Yalova’ya ve Beylikdüzü Kaymakamı Yusuf Odabaş Kilis’e vali olarak atandı.


YENİ GİRESUN VALİSİ Dursun Ali Şahin ;

     th_Dursun Ali Şahin.jpgİstanbul Üniversitesi Hukuk fakültesi mezunu olan Vali Şahin, Bolu Maiyet Memurluğu ile görevine başladıktan sonra sırasıyla şu görevlerde bulundu; Samsun Kavak Kaymakamlığı, Sarız Kaymakamlığı ve Sarız Belediye Başkanlığı, Muş- Malazgirt Kaymakamlığı, Bakanlık Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü Şube Müdürlüğü, İçişleri Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü Daire Başkanı, İçişleri Bakanlığı Eğitim Daire Başkanlığı, Ankara Vali Yardımcılığı ve Esenboğa Hava Limanı Mülki İdare Amirliği, İstanbul Vali Yardımcılığı, Zonguldak Vali Yardımcılığı, Afet Bölge Valiliği Vali Yardımcılığı (Geçici Görevle), İstanbul Kartal Kaymakamlığı, İstanbul Bakırköy Kaymakamlığı, Yalova Valiliği ve Merkez Valiliği.

Kaynak: Gazete28

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner200

banner196

banner205