Giresun'da MHP CHP Afrin gerginliği

Chp'li Piraziz belediye başkanının paylaşımı Giresun'da ortamı gerdi.

Giresun'da MHP CHP Afrin gerginliği

 Geçtiğimiz günlerde Afrin'e gideceğini açıklayan,  Piraziz Belediye Başkanı Hüseyin Görgülüoğlu, Mardin Midyat'ta ki Süryani kilisesini ziyaret ettiği görüntülerle  birlikte, Sosyal Medya Hesabından  MHP'lideri Devlet Bahçeliye  meydan okuyan paylaşımda bulunmuştu.
Görgülüoğu paylaşımında;"Mardin Midyat Süryanilerin Kilisesi Afrin'e gidiyorum. Bahçeliyi bekliyorum. Gönderin gelsin". demişti.

Piraziz Belediye Başkanı Hüseyin Görgülüoğlu'nun bu paylaşımına MHP Giresun İl Başkanı Müjdat Öz sert tepki gösterdi.
İl Başkanı Müjdat Öz'de, Sosyal medya hesabı üzerinden, Belediye Başkanına mesaj  göndererek, Piraziz'e gelip kendisiyle görüşeceğini açıkladı.
İl başkanı Mesajında;
"Hüseyin Görgülüoğlu CHP’li Piraziz belediye başkanı... Zihniyet olarak bu paylaşımına şaşırdıkmı? Hayır... Dün partimizin iç işlerine karışmıştın sesimizi çıkarmamıştık. Şimdi Ypg’ye destek için Afrin’e gidiyormuşsun ve Liderimizi ağzına alarak hadsizlik yapmışsın. Ben liderin Giresun’daki uç beyi olarak seni Afrin’e uğurlamak İçin belediyeye ziyaretine geleceğim, hemde randevu alarak geleceğim. Dilerim bu paylaşımındaki kadar cesur davranır kaçmazsın..." dedi.
Bir gün sonra da Piraziz'e giden İl başkanı Müjdat Öz Belediye Başkanı ile görüşemediğini açıklayarak, Belediye içerisinde fotoğraflarla birlikte,
"Piraziz Belediye Başkanını ziyaret için belediyeye giderek özel kaleme randevu talebimi ilettim. MHP liderine hadsizlik yapmak kimsenin haddine değildir. Ayrıca erkeklik kelimesini kullanırken çok dikkatli olmak gerekir, biz gittiğimiz her yere erkek gibi girer erkek gibi çıkarız.." açılamasında bulundu.

Bu gelişmeler üzerine, CHP İl Başkanı Necati Tığlı ve Bazı Meclis Üyeleri  ile, kemaralar karşısına geçen Belediye Başkanı Hüseyin Görgülüoğlu kendini savundu.



Sosyal medya üzerinden “YPG’yi destek için Afrin’e gidiyormuş, kilise ziyaret etti” yönünde kendisine yönelik eleştirilere cevap veren Belediye Başkanı Hüseyin Görgülüoğlu “Piraziz’de yaptığımız işlerle ilgili sizleri davet edip konuşmak isterdim ama araya bu iş girdi. Biz kimseden yılmayız, tabii ki haddimizi de aşmayız. Tutup benim aileme, kız kardeşime hakarete varan trollerin yaptığı bu gibi şeyler yazmak kimsenin haddine değildir. Ben daha çok hizmetle ilgili konuşmak isterim. Sürekli kamuoyu yoklamaları yapıyorlar, biz bunları duyuyoruz ve yüzde 70’in üzerinde halk memnuniyeti var Piraziz’de. Bizim güneydoğu gezimizde belki doğru belki yanlış bir kilise ziyaretimiz oldu. Ben Türk askerinin yanındayım. Biz Afrin’e gidecektik ama yurt dışı yasağı koydukları için kapının önünden geri döndük. Yasağı kaldırırlarsa seve seve gideriz. Türk askeriyle birlikte çarpışırız. Öyle YPG’ye desteğe falan asla gitmeyiz, bizim yerimiz Türk askerinin yanıdır. Piraziz olarak biz devletten sadece gelen personel parası alıyoruz. Onun dışında Piraziz tamamen kendi öz kaynaklarıyla geçinmektedir. Yatırımlarımıza devam ediyoruz, alt yapı ve üst yapı çalışmalarımıza devam ediyoruz. Dediğim gibi çalışmalarımız devam ediyor. 4 senedir gecemiz gündüzümüz yok. Kendi öz kaynaklarımızla çalışmalarımıza devam ediyoruz. Bütçemizi 3.5 milyondan 12.5 milyona çıkardık. Kimseden fazla bir şey istemiyoruz , gölge etmesinler yeter” ifadelerini kullandı.



CHP İl Başkanı, Belediye Başkanına destek verdi

Partisinin belediye başkanına sahip çıkan CHP İl Başkanı Necati Tığlı ise “Sosyal medya delikanlılarına asla prim vermeyeceğiz. Sosyal medyada Türkiye’nin en başarılı belediye başkanlarından biri olan Hüseyin Görgülüoğlu’na lekeleyici çalışmalarını, karalayıcı yaptığı açıklamayı CHP İl Örgütü olarak kabul etmiyoruz. Sosyal belediyeciliğin ve demokrasinin en güzel yaşandığı Giresun İlimiz ve Piraziz ilçemiz güzel çalışmalarıyla her zaman örnek olmuştur. İl Örgütü olarak Piraziz Belediye Başkanı Hüseyin Görgülüoğlu’nun her zaman yanındayız ve yanında olmaya da devam edeceğiz.” dedi.

Bu gelişmeler üzerine MHP İl Başkanı Müjdat Öz'de  12 Mart Pazartesi günü basın açıklaması yaparak, CHP'nin açıklamalarına cevap vereceklerini açıkladı.
Öz'ün  yaptığı açıklama;
CHP il başkanı ve Piraziz belediye başkanlarının dün yaptıkları basın açıklamasını hayretle ve tebessümle izlemiş bulunuyorum... Belediye başkanlarının sosyal medyada Genel başkanımız hakkında yapmış olduğu hadsizliği camiamızdan dileyecekleri bir özürle veya randevu talebime cevap verip karşılıklı konuşarak gidermek yerine; yavuz hırsız psikolojisiyle düzenledikleri basın toplantısı ile dahada ileri giderek, yüksek bir ses tonu ve saldırgan bir tavırla Genel başkanımız ve il başkanı olarak şahsıma karşı yaptıkları hadsiz ve asılsız ithamları asla kabul etmiyoruz. Bu konudaki açıklamayı ve gerekli cevabı pazartesi günü düzenleyeceğimiz basın toplantısı ile kamuoyu ile paylaşacağız... Ancak şimdilik şu kadarını belirtmek isterim ki; CHP ve onun Giresun temsilcileri, ulusal ve yerel meselelere makul ve mantıklı çözümler üretemeyince çareyi çirkeflik, kavga ve husumet siyasetini önce sosyal medyaya, ardından basın toplantılarına taşımakta bulmuşlardır. Bu durumun siyasi moronluktan başka bir ifade ile izahı mümkün değildir. CHP temsilcileri; ebedi başarısızlığa mahkum olmanın verdiği hırçınlıkla uzlaşmaz, kavgacı, kirli siyaseti parti misyonu haline getirmiştir. Çizmeden yukarı çıkmayı, aşağılık beyan ve iftiralarla rakiplerini küçük düşürme gayretini marifet belleyen CHP il başkanı ve kendi ifadesiyle düşkün belediye başkanı; bu yolla halkın teveccühünü kazanacaklarını sanıyorlarsa akıllarını peynir ekmekle yemişler demektir. Halk arasında sevgisizliğin menşei, siyasette barış ve hoşgörü ikliminin katili, sokaklarda huzursuzluğun ve kaosun mimarı, TBMM’de kavga ve patırtının müstahsili konumunu başka partilere bırakmayan mahallenin kofti kabadayısı CHP’nin toy il başkanına nasihatimiz; “Sakin ol! Sinirlerine hâkim ol!”

Çamoluk Haber




 

Güncelleme Tarihi: 09 Mart 2018, 15:41

Kazım Karaçoban

YORUM EKLE
YORUMLAR
Orhantorun
Orhantorun - 6 yıl Önce

Ortalığı gelmeyin beyler erinde sonunda islamiyet yeryüzüne hakim olacak

SIRADAKİ HABER

banner200

banner205