Hacı Canik; “Yeniden Adayım“

Çamoluk Dernek Başkanı Hacı Canik, önümüzdeki dönem de, Çamoluk Dernek Başkanlığına aday olduğunu açıkladı.

 Hacı Canik; “Yeniden Adayım“

Hacı Canik Konuyla ilgili olarak Çamoluk Haber'e özel röportaj verdi.
Hacı Canik Ülkemizin ve ilçemizin zorlu bir süreçten geçtiğini ve daha yapmak istediği projelerin olduğunu,  bu nedenle de bir dönem daha 
başkanlık için aday olacağını açıkladı.
Neden Aday oldunuz sorumuza Hacı Canik;  "Bazı zamanlar oluyor ki 1 yıl 2 yıl fazla oluyor. Bazen de yetmiyor.
Allah nasip etti, Allah razı olsun, Çamoluklular da bizi bu göreve layık gördü.
Ben ve arkadaşlarım birlikte 1,5 yıl içerisinde ciddi görevler yaptık.
Garip hırsızlığa çıkınca ay akşamdan doğarmış, bizde göreve başlayınca seçilmiş başkanımız vardı. Çamoluk Belediye Başkanımız  görevi başındaydı.
 
O Çamoluk'ta hizmet makamı biz İstanbul'da hizmet makamı olarak karşılıklı paslaşarak Çamoluk'a hizmet ediyorduk.
Gelişen 15 Temmuz hain darbe girişimi sürecinde görevinden alındı ve tutuklandı.
Suçlu ya da suçsuz buna yüce Türk mahkemeleri karar verecek bizde ona uyacağız.
Bunun yanında Çamoluk'a bir çok katkıları olmuş, birlikte çalıştığımız Ak Parti İlçe Başkanı Merhum Hafız Geco hayatını kaybetti. 
yaşanan bu olaylar ilçemizde belli bir boşluk meydana getirdi.
Biz bu süreçte yaşanan,tüm olumsuzluklara rağmen, dernek olarak küçülmedik aksine büyüdük"dedi.
Hacı Canik; Dernek olarak asli görevlerinin eğitime katkı olduğunu, bunun için son yıllarda kurulan 
Çamoluk Eğitim Vakfı olsa da bile yükün kendi omuzlarında olduğunu söyledi.
Çamoluk Vakfı'nın henüz gelişim çağında bir bebek olduğunu bu nedenle de,bursların teminin de bütün yükün dernekte olduğunu açıkladı.
Hacı Canik 30 Mayıs 2017 tarihin de burs için iftar düzenlediklerini, bazı vatandaşların kendilerine sitem ettiğini "biz davet edilmedik" diye.
Kendisinin de onlara "madem duydunuz gelseydiniz ben olsam gelimdim" dediğini söyledi.
İftarın Çamoluk Derneğine önceden burs vermiş, şu anda veren ya da verme imkanı olanların davet edildiğini söyleyen Hacı Canik, davet ettiklerinin %80'inin davete icebet ettiğini
 gelemeyenlerinde telefonla arayarak, "başaknım sen bizim hakkımızda ne münasip görürsen bizim için kabuldür" dediklerini söyledi.

Hacı canik 225 öğrenciyle devraldıkaları burs işini, 300 öğrenciye çıkardıkalarını, ayrıca 150TL olan burs miktarını da 200 TL'ye yükselttiklerini açıkladı.
Hacı Canik bu yıl da  bursların,300 öğrenciye 200TL olarak ödeneceğini ifade etti.
Çamoluk İmam Hatip okulunda okuyan yaklaşık 280 öğrencinin tamamına da,birinci ve ikinci dönemlerde hatırı sayılır  miktarda nakdi yardım yaptıklarını söyleyen Canik;
İmam Hatip öüğrencileri arasında ayrım yapmadan tüm öğrencilerin bundan istifade ettiğini açıkladı.
Ayrıca üniversiteye hazırlanan öğrencileri de, rehber öğretmenler eşliğinde İstanbul'a getirerek misafir edip, İstanbul'un tarihi ve turistik  yerlerini gezdirdiklerini bunun yanında,
Yetim konusuna  da önem verdiklerini söyleyen Hacı Canik, Çamoluklu yaklaşık 100 yetime 3 ayda bir yapılan yardımları da iki aya düşürdüklerini açıkladı. 

Hacı Canik "Çamoluk'ta çeşitli nedenlerle ortaya çııkan bir küskünler hareketi oluşmuştu. Dernek seçimlerinden,muhtarlık seçimlerinden,ticari ortaklıklar  vs.
Biz geldiğimiz de "bize dokunmayan yılan bin yıl yaşasın" değil de. elimizi taşın altına koyarak bu işe son vermeye çalıştık. Bir birleri işe küs olan bir çok Çamolukluyu barıştırdık.
Büyük ölçüde de başarılı olduk.
Ancak henüz istediğimiz noktada değiliz bu bile aday olma sebeplerinden biridir" dedi.
"Yıllardır Çamoluk Derneğine uğramayanlar şimdi rahatlıkla gelebiliyorlar, bizlerde onların davetlerine  icabet etmeye çalışıyoruz.Benim gidemediğim yerlerde arkadaşlarım gidiyor" diyen
Hacı Canik, şahsi hiç bir çıkarının ve siyasi beklentisinin olmadığını, yaptıklarının karşılığını da, insanların "Allah razı olsun" dediğinde aldığını söyledi.

Yeniden adaylık fikrinin  Kendisinin mi, yoksa yönetimin isteği mi olduğunu soduğumuzda; Hacı Canik; Ben bir dönem için yola çıkmıştım arkadaşlarım da iyi biliyor, "görev alınmaz verilir"
Allah razı olsun öyle bir gelişti ki; Yönetim Kurulundaki arkadaşlarım, Çamoluk'ta o taraf bu taraf  ikiye bölünmüş dediğimiz insanların ortak kanaati, bizim bir dönem daha devam etmemiz yönünde oldu.
Telefon açanlar; "iyi bir iğme yakalandı bunun bir dönem daha devam ettirelim" isteklerinin etkili olduğunu söyledi.
Hacı Canik; "Yönetim Kurulundaki arkadaşlara"arkadaşlar  aranızdan ya da dışarıdan  yapmak isteyen var sa onlar olsun, gençlerin önleri kapatmayalım" dediğini arkadaşlarının da; "başkanım biz vatandaşlar ve köylülerimizle görüşüyoruz herkes memnun, bir dönem daha devam edin" dediklerini, ancak hiç bir şey zorla olmaz, benim de kendime göre projelerim ve yapmak istediklerim var 
 o denedenle bir dönem daha yapmayı düşünüyorum.

Yeni dönemde ki projeleri ni sorduğumuz Hacı Canik;
Kendisinin en büyük ideallerinden birininde Çamoluk Derneğine bir mülk almaktı bunu da gerçekleştirdiklerini söyledi.
Burs verilen öğrenci sayısını arttırmalarına,verilen rakamı yüksetmelerine, ve yetimlerin de rakamlarını arttırmalarına rağmen bir de bunun üzerine derneğe Çamoluk'tan mülk aldıkalrını söyledi

Hacı Canik şuan başka bir adayın olmadığını ama üye olan herkesin aday olabileceğini buna da saygı duyacaklarını açıkladı.

Çamoluk Haber

Güncelleme Tarihi: 19 Temmuz 2017, 11:45

Kazım Karaçoban

YORUM EKLE
YORUMLAR
Bayram köse
Bayram köse - 7 yıl Önce

Hayırlısı neyse o olsun hem ilçemize hem Hacı canik başkanımıza Allah yar ve yardımcısı olsun

Fatih Aydın
Fatih Aydın - 7 yıl Önce

Uğurlu kademli olsun inşaâllah! Hacı Ağabeye ve ekip arkadaşlarına başarılar diliyorum.

Selim canik
Selim canik - 7 yıl Önce

Sevgili başkan değerli dostum bizler için bu güne kadar yaptıkların için şahsına teşekür ederim umarım değerli çamoluklu kardeşlerim sana bu görevi tekrar layık görürler ben inanıyorumki pişman olmayacaklar sağlıcakla kal başarılarının daim olmasını dilerim saygılarımla

Nuh canik
Nuh canik - 7 yıl Önce

Hayırlı olsun

SIRADAKİ HABER

banner200

banner196

banner205