Hemşerimizin Başı Dertte

Şebinkarahisarlı Hemşerimiz, Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç’in Belediye ile ilgili iddialarla başı dertte.

Hemşerimizin Başı Dertte
Şebinkarahisarlı Hemşerimiz, Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç’in Belediye ile ilgili iddialarla başı dertte.
Belediye Başkanı olduktan sonraki Çamoluk Bal Festivallerine katılan ve Çamoluk’ da bir araç bağışlayan Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, şimdi sıkıntılı günler geçiriyor.
 
Rüşvet iddialarıyla ilgili CHP'li Sarıyer Belediyesi'ne jandarma tarafından dün düzenlenen baskında, Belediye Başkan Yardımcısı ve 5 çalışan gözaltına alınmıştı. Jandarma baskını CHP'li Sarıyer Belediyesi'ndeki inanılmaz rüşver çarkını açığa çıkardı. 

Eskiden belde olan Bahçeköy, 2009'da Sarıyer'e bağlı bir mahalleye dönüştürülmüştü. CHP'li Sarıyer Belediyesi'nin Bahçeköy'ü Mahmut Yalçın adlı şahsı birim sorumlusu olarak atayarak, burada rüşvet çarkı kurduğu ortaya çıktı. Sarıyer Belediyesi'ne bağlı Bahçeköy Mahallesi'nde işletilen rüşvet çarkının çok büyük boyutta olduğu belirtiliyor.

ÖZERK BİR YAPI HALİNE GETİRİLMİŞ
Edinilen bilgilere göre, seçilmiş bir muhtarı olan mahalleye kanuna aykırı bir şekilde atama yaparak, kendisine göre bir yönetim şekli oluşturduğu belirlenen CHP'li Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç'in, Bahçeköy'ü özerk bir yapıda tuttuğu ve rüşvet sistemini bu şekilde işlettiği saptandı.

BAHÇEKÖY'Ü YENİDEN BELEDİYE YAPTI
Jandarma'nın ortaya çıkardığı sisteme göre, 2009'da belediyeden mahalleye dönüştürülen Bahçeköy illegal bir şekilde tekrar belediye statüsüne dönüştürülmüş. Bahçeköy ile ilgili isteği, şikayeti olan vatandaş Belediye'nin atadığı Mahmut Yalçın'a müracaat etmek zorunda bırakılmış. CHP'li Sarıyer Belediye Başkanı Genç, Mahmut Yalçın'ın emrine 22 zabıta memuru vermiş. Yalçın'a ayrıca eski belediye binasını, özel makam arabasını, belediye adına Bahçeköy'deki protokol yerini tahsis etmiş. Yalçın'a harcama yetkisi ve imza yetkisi de verilmiş.

İMAR İZNİ DE VERİLMİŞ
Hatta Bahçeköy'ün aydınlatma, çöp, imar, yol yapımı gibi hizmetlerinde sorumlu olarak Mahmut Yalçın gösterilmiş. Bahçeköy sit alanı olduğu için bu bölgede imar izni olmamasına gerekirken, imar izinleri verildiği de saptandı.

TEMİZLİKÇİ AMA BELEDİYE BAŞKANI GİBİ YETKİLİ
Edinilen bilgilere göre, Mahmut Yalçın Belde Belediye Başkanı gibi görev yapıyordu. Sarıyer Belediyesi bu şahsı bir taşeron firma üzerinden temizlikçi olarak göstermiş. Mahmut Yalçın'ın kız kardeşinin cezaevinde iken terör örgütü DHKPC için ölüm orucunda öldüğü de gelen haberler arasında.

Fatih Akkaya'nın haberi
www.habervaktim.com

YORUM EKLE
YORUMLAR
RIZVAN ALKAN
RIZVAN ALKAN - 13 yıl Önce

çamoluk' gelipte başı derde girmeyen varmı ki

SIRADAKİ HABER

banner200

banner205