İsminizi Kontrol Ettiniz mi?

Giresun İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğünün 30 Mart 2014 Mahalli Seçimleri nedeniyle vatandaşları uyardı.

İsminizi Kontrol Ettiniz mi?
 30 Mart 2014 de yapılacak olan mahalli  idareler seçiminde oy kullanacak vatandaşların isim listeleri askıya çıktı.
Adrese dayalı nufus sayım sistemi ile açıklanan listelerde,özellikle adres değişikliği yapanların isimlerini kontrol etmeleri gerekiyor.
Bu konuda Giresuın  İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğü de bir açıklama yayınladı.

Giresun İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğünün 30 Mart 2014 Mahalli Seçimleri nedeniyle “Nüfus ve Adres İşlemlerinin güncellenmesi” ile ilgili yayınladığı duyuru metni şöyle: 

 

30 MART 2014 Pazar günü yurt genelinde yapılacak olan Mahalli İdareler Genel Seçimlerinde vatandaşlarımız sandık başına giderek, yerel yöneticilerin seçiminigerçekleştireceklerdir.

 

Vatandaşlarımızın bu haklarını kullanabilmeleri; Nüfus kayıtlarına işlenmişbulunan “YERLEŞİM YERLERİ” ile doğrudan bağlantılıdır. Kurum ve kuruluşlar; Nüfus ve Adres Kayıt Sisteminde kayıtlı bulunan adresine göre hizmet verebilmektedir. Bu kurumlar arasına İl ve İlçe Seçim Kurulları da dahil olup; Sandık Seçmen Listeleri Adres Verilerine göre düzenlenmektedir.

 

Yüksek Seçim Kurulu’ nun 31.12.2013 gün ve 623 sayılı Kararı basın yolu ile kamuoyuna duyurulmuş olup, halen www.ysk.gov.tr adresinde yayımlanmaktadır. Bu karar doğrultusunda 30.03.1996 ve daha önce doğumlu seçmen niteliğine sahip Vatandaşlarımızın, www.ysk.gov.tr sitesinden elektronik ortamda veya 03.01.2014 ile 23.01.2014 tarihleri arasında muhtarlıklarda askıya çıkarılmış olan Sandık Seçmen Listelerini kontrol ederek, kendileri ve aile bireyleri hakkında olası yanlış bilgileri düzeltmeleri, eksik bilgileri tamamlatmaları gerekmektedir.

 

Herhangi bir nedenle yerleşim yeri değişen Vatandaşlarımızın; yapılacak seçimlerde yaşadıkları yerde oy kullanabilmeleri için, 5490 sayılı Kanunun 50/2’nci maddesinde belirtildiği şekilde, İlçe Nüfus Müdürlüklerine müracaat ederek Yerleşim Yeri Değişikliği bildiriminde bulunmaları gerekmektedir.

 

Vatandaşlarımızın demokratik haklarını en iyi şekilde kullanabilmeleri, herhangi bir hak kaybı veya mağduriyetin önlenebilmesi için, yukarıda izah edilen hususlara dikkat edilmesi, üzerinde Türkiye Cumhuriyeti kimlik numarası yazılı ve fotoğrafı bulunan bir Nüfus Cüzdanına sahip olmaları gerekmektedir.

 

Seçmen niteliği taşıyan vatandaşlarımız; üzerinde Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Numarası ve fotoğraf bulunmayan Nüfus Cüzdanları ile oy kullanamayacaklarından, bu işlemleri son günlere bırakmadan, bir an önce yenileme talebinde bulunmak üzere İlçe Nüfus Müdürlüklerine müracaatları halinde, vatandaşlık görevini yerine getirmede sorun yaşamayacaklardır.

 

İlçe Nüfus Müdürlükleri- 03.01.2014 - 23.01.2014 tarihleri arasında Cumartesi - Pazar ve resmi tatil günleri açık olup personel çalışmaktadır.

 

Kamuoyunun bilgilerine sunulur. 15/01/2014
İsminizi kontrol etmek için tıklayın

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner200

banner196

banner205