Konuştuğunu Yapan Adam 3 Mart'ta anılacak

Erbakan Vakfı tarafından Prof. Dr. Necmettin Erbakan'ın vefatının 7. yılı dolayısıyla organize edilen, programla ilgili bilgilendirme yapıldı.

Konuştuğunu Yapan Adam 3 Mart'ta anılacak
Topkapı Mercure Otel de yapılan bilgilendirme toplantısına, basın mesupları,  Sivil Toplum Kuruluşları ve ülke dışından misafirler katıldılar.
 3 Martta yapılacak gecenin tanıtım toplantısında Merhum Prof. Dr. Necmettin Erbakan'ın mücadelesinin alatıldığı bir vide gösterisi yapıldı.
Konuşmacıların yaptığı açıklamalardan 3 Mart'ta Yeni bir partinin  siyasi hayatımıza katılacağı tahmin ediliyor.
Salonda çalınan "Rafahın Vakti Geldi" marşı da bu ihtimali güçlendiriyor.
Programda ilk olarak,Erbakan Vakfı Genel Başkan Yardımcısı Zafer Emanetoğlu bir konuşma yaptı.
Emanetoğlu konuşmasında;

Erbakan Vakfı Genel Başkan Yardımcısı Zafer Emanetoğlu da, Merhum Erbakan Hocanın,Dünya siyonizminin  dayatmış olduğu yollardan yürümeyi reddederek mücadele vermeliyiz. Kendi medeniyet değerlerimize sarıldığımızda, kendi inanç prensiplerimize göre hareket ettiğimizde, elbetteki batılın hakim olması için çalışanlar karşısında üstünlük ve zafer bize nasip olacaktır. Biz Müslümanlar olarak, batıldan, batılın hakim olması için çalışanlardan, 5 bin 600 yıllık mikrop olan dünya siyonizminden çok daha fazla çalışmamız gerekiyor." diye konuştu.

Erbakan'ın D-8'i kurarken baskılara maruz kaldığını ifade eden Emanetoğlu, "Erbakan, bütün bunlara rağmen D-8 İslam Ülkeleri Birliği'ni kurdu. 'Ben emperyalizmin bana dayatmış olduğu sömürü düzenine asla boyun eğmeyeceğim' dedi ve bunu kuru bir söz olarak bırakmadı, havuz sisteminin geliştirerek faize bir kuruş para vermedi." dedi. 

Burada konuşan Erbakan Vakfı Mütevelli Heyeti Üyesi Mehmet Altınöz, 3 Mart Cumartesi günü Sinan Erdem Spor Salonu'nda anma programı düzenleyeceklerini söyledi.
Gecede, Merhum Prof. Dr. Necmettin Erbakan'ındamadı ve aynı zamanda, Erbakan Vakfı Mütevelli Heyeti Üyesi olan Mehmet Altınöz de bir konuşma yaptı.
Altınöz konuşmasında, bu yılki organizasyon için 50,000 bilet dağıttıklarını 30,000 kişinin de o gece salona gelmesini beklediklerini söyledi.
Mehmet Altınöz, Erbakan Hoca, 30 yıl önce söyledikleri şimdi çıkıyor' diyen tüm halkımızı 3 Mart günü Sinan Erdem'e davet ediyoruz. Bu seneki programımızın sloganı, 'Konuştuğunu Yapan Erbakan.' Bu slogan çok önemli bir slogan çünkü Erbakan Hocamız siyasi hayatında feraset sahibi bir lider olduğu için hiç aldanmamıştı ve hiç de aldatmamıştı, Erbakan Hocamız bir şey söylediği zaman onun arkasını getiren bir liderdi. 'Ben konuştuğumu yapıyorum' demek çok kolaydır ama bu ancak yaşanarak ortaya çıkan bir sözdür." dedi.

Genç neslin Necmettin Erbakan'ın hayatını okuması gerektiğini dile getiren Altınöz, "Hayatı okunduğu takdirde onun ne kadar başarılı bir insan olduğu ortaya çıkacaktır, ne kadar başarılı bir akademisyen, ne kadar başarılı bir öğrenci olduğu ortaya çıkacaktır. İstanbul Teknik Üniversitesi'nde not ortalaması rekoru hala kırılabilmiş değil. Doktorasını Almanya'da yapıp, aynı anda 3 doktora veren dünyada ender insanlardan biridir. Genç yaşta başmühendis olarak işe başlamıştır, ona maddi olarak çok iyi imkanlar sunulmuş olmasına karşın, çalıştığı fabrikanın aynı zamanda hocası olan genel müdürüne çıkıp, 'Ben ayrılmak istiyorum' demiştir, 'Neden ayrılmak istiyorsun?' sorusuna da şu cevabı vermiştir, 'Ben burada motorları yapıyorum ve Türkiye'ye ihraç ediyorum, halbuki bu motorları ben Türkiye'de yapabilirim. Çünkü bu motorların mucidi, icat eden kişi benim, o yüzden ben ülkeme gidip, bu motorları ülkemde yapacağım.' Siyasi hayatında da feraset sahibi olarak ülkeye çok büyük hizmetlerde bulunmuştur." değerlendirmesinde bulundu.

Altınöz, Erbakan'ın davasından hiçbir zaman geri durmadığını, 85 yaşında olmasına karşın partisinin başında olduğunu aktardı.

Erbakan Vakfı İstanbul İl Başkanı Hüseyin Terzi ise program hakkında bilgi verdi.

Vakfın Anadolu'da 76 ilde teşkilatlandığını, 500'ün üzerinde ilçede de teşkilat çalışmalarının devam ettiği bilgisini veren Terzi, şunları söyledi:

"Vakıf olarak kuruluşumuzdan 5 ay sonra İstanbul'da anma programını gerçekleştirmiştik. Türkiye'nin en büyük spor salonunda, Sinan Erdem'de inşallah Erbakan Hocamızı hep birlikte anlamak istiyoruz. Erbakan Hocanın siyasi hayatındaki söylemlerinin haklılığı bir kez daha ortaya çıkıyor. Başımıza gelen meselelerden, olaylardan sonra Erbakan Hoca çok daha iyi anlaşılıyor."

Programa, siyasi partiler, sivil toplum ve medya kuruluşlarının temsilcileri, üyeleri ve çok sayıda davetli katıldı.

Toplantının sonunda, katılanlara Erbakan Vakfı Hanım Komisyonları Çalışma Grubu tarafından hazırlanan "Yorulmayan Lider" kitabı hediye edildi.












,




Güncelleme Tarihi: 22 Şubat 2018, 21:44

Kazım Karaçoban

YORUM EKLE
YORUMLAR
Orhan.   torun
Orhan. torun - 6 yıl Önce

Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun

Orhan torun
Orhan torun - 6 yıl Önce

Milli görüşçüler dimdik ayakta gözün geride kalmasın mekanın cennet olsun rahat uyu islam aleminin lideri

(AGD&MGV) (MİLLİ) ANADOLU GENÇLİK DERNEĞİ (VAKFI)
(AGD&MGV) (MİLLİ) ANADOLU GENÇLİK DERNEĞİ (VAKFI) - 6 yıl Önce

2 mart'ta saat 20:00'da fenerbahçe ülker arena'da (agd) anadolu gençlik derneğinin erbakan hocayi seney-i devriye ve anma programi var bilgilerinize sunulur..

hacı CANİK
hacı CANİK - 6 yıl Önce

sevgili hocam örnek yaşantın ve düşüncelerinle herkese ışık tutttun mekanın cennet olsun inşAllah

SIRADAKİ HABER

banner200

banner205