MHP Orhan Erzurumla Devam

Milliyetçi Hareket Partisi Giresun İl kongresi yapıldı. Dr. Orhan Erzurum yeniden güven tazeledi ve 3 yıl süreyle il başkanlığına seçildi.

MHP Orhan Erzurumla Devam

 Milliyetçi Hareket Partisi Giresun İl kongresi yapıldı. Dr. Orhan Erzurum yeniden güven tazeledi ve 3 yıl süreyle il başkanlığına seçildi.

Hüseyin Restaurant’ta saat 12.30’da yapılan kongreye Genel Başkan Yardımcısı ve Denizli Milletvekili Emin Haluk Ayhan, Merkez Yönetim Kurulu Üyesi İbrahim Özyer, Giresun Belediye Başkanı Kerim Aksu, CHP eski Milletvekili Eşref Karaibrahim, CHP İl Başkanı Mustafa Kısa, CHP Merkez İlçe Başkanı Adnan Aydın, DSP İl Başkanı Hüseyin Olgun, MHP Trabzon İl Başkanı Nihat Birinci, MHP Ordu İl Başkanı Hamza Aldeniz, AKP İl Başkan Yardımcısı İbrahim Usta, Keşap Belediye Başkanı Dr. Nihat Yılmaz, Çanakçı Belediye Başkanı Sebahattin Şenel ve Çavuşlu Belediye Başkanı Hüseyin Aslan ile davetliler ve delegeler katıldı.

621 delegenin bulunduğu seçimlere 482 delege iştirak etti. 475 oy kullanırken bunlardan 325’i Orhan Erzurum listesini tercih etti. Mehmet Gürsoy ise 150 oy aldı. 7 oy ise geçersiz sayıldı.

Kongrede konuşan MHP İl Başkanı Dr. Orhan Erzurum, 2009 yılında seçilen il yönetim kurulu olarak 3 yıllık süre içerisinde çok ciddi, planlı, anlamlı ve Giresun’da gündem belirleyen hizmet yaptıklarını belirterek, “Görev yaptığımız süre zarfında bütün teşkilatlarımızı dik ve diri tutmaya çalıştık. Partimizin kapılarını herkese açtık. Kimseyi ötelemedik, itelemedik. Partimizi büyütmeye çalıştık, yeni yüzleri partimize kazandırdık. Üye sayısını 4 binlerin üzerine çıkardık” dedi.

2011 genel seçimlerine çok yi hazırlandıklarını ve organize olduklarını ifade eden Erzurum, şunlara yer verdi; “Teşkilatçılık adına yapılması gereken her şeyi yaptık ancak istenilen sonucu alamadık. Somut olarak bakıldığında ortada bir başarısızlık varmış gibi gözükse de bunu sadece il veya ilçe yönetimlerine bağlamak yanlıştır. Ortada bir başarı ve başarısızlık varsa o tüm MHP camiasına aittir. Bu mevcut durum da kendini MHP’li hisseden herkesin payı vardır. Tüm olumsuzluklara rağmen küçümsenecek bir oy alınmamıştır.”

MHP’nin başarıya ulaşmasının birlik ve beraberlikten geçtiğini vurgulayan Erzurum, seçimde kazanan ile kaybedenin el birliği içerisinde çalışmasının zaruri olduğunu anlattı.

Genel Başkan Yardımcısı ve Denizli Milletvekili Emin Haluk Ayhan’da yaptığı konuşmada, “Hepimizin meselesi MHP’nin iktidara nasıl ulaşacağının meselesidir. Buna göre ülkücülerin hazırlanması gerekmektedir. Zira iktidar partisi ülkeyi iyi idare etmiyor. Türkiye’de ciddi problemler var. İç ve dış siyasi sorunlar var. Toplumda ve herkesimde devamlı gerginlik var. Topluma her fırsatta gerginlik zerkeden bir ülkedeyiz. İktidar her problemi dayatarak kendi istediği gibi çözmeye çalışmaktadır. Akşam iyi dediklerine sabah kötü diyebilmektedirler” dedi.

Türkiye’nin BOP’un taşeronluğunu yaptığını vurgulayan Ayhan, AKP hükümetinin ise o projenin Türkiye bayiliği yaptığını ifade etti.

Başbakan’ın Oslo’ya Başbakanlık Müsteşarı ile MİT Müsteşar yardımcısını göndererek eşkıya ile pazarlık ettirildiğini anlatan Ayhan, şunları söyledi; “Birilerinin Türkiye ve TBMM’de MHP’siz siyaset arzu etmektedirler. Türk Milliyetçilerinden Allah Razı olsun buna imkan vermediniz.”

Orhan Erzurum başkanlığındaki Yönetim kurulu ise şu isimlerden oluştu;

İbrahim Önal, Dr. Ercan Öğreden, Av. Ömer Eşgünoğlu, Av. Ünzile Yüksel, Ecz. Adem Aydın, Mustafa Yaraman, Hüseyin Cebeci, Hüseyin Ekiz, Ertuğrul Durmuş, Selahattin Öksüz, Candemir Sarı, Kamil Tokul, Ahmet Yılmaz, Emrullah Topşir, Ali Günay, Ozan Köymen, Dursun Büyüktaş, Aysel Aliustaoğlu, Nuri Yazar ve Bekir Altun.

Üst kurul delegeliklerine ise; Dr. Orhan Erzurum, İbrahim Dizdar, Fatih Emecan, Veysel Cengiz, Hüseyin İsmailoğlu ve Yaşar İbaş getirildi.

Giresun Havadis

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner200

banner205