MHP'li Vekil adayı,"Giresun halkı Kocaeli'nin en mahluk insanıdır.

MHP Kocaeli Milletvekili Adayı Lütfü Türkkan, "Giresun halkı Kocaeli'nin en mahluk insanıdır. Bu toplumu takmıyorum. Bu derneği kaldıracağım" diye hakaretler savurduğu iddia edildi.

MHP'li Vekil adayı,
MHP Kocaeli Milletvekili Adayı Lütfü Türkkan, “Giresun halkı Kocaeli’nin en mahluk insanıdır. Bu toplumu takmıyorum. Bu derneği kaldıracağım” diye hakaretler savurduğu iddia edildi.Dilovası Giresunlular Dernek Başkanı Şükrü Yılmaz, MHP Kocaeli Milletvekili Adayı Lütfü Türkkan hakkında Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulundu. Konuyla ilgili yazılı açıklama yapan Dilovası Giresunlular Dernek Başkanı Şükrü Yılmaz’ın yazılı ifadesi şöyle; “18 Mayıs Çarşamba 2011 tarihinde MHP Dilovası İlçe Başkanı Selim Kara, Dilovası Giresunlular Derneğini ziyaret etmek için randevu talep etti ve bizde 20 Mayıs Cuma 2011 tarihine randevu verdik. MHP Dilovası İlçe Yönetimi ve MHP Kocaeli Milletvekili Adayı Lütfü Türkkan saat 19:30 da derneğimize geldi. Dilovası Giresunlular Dernek Başkanı olan şahsım ise 15 dakika geç toplantıya katıldım. Fakat bunun üzerine kendilerini karşılamaya gelmediğimiz için MHP Kocaeli Milletvekili Adayı Lütfü Türkkan hakaretler etmeye başladı. “Giresun toplumu mahluktur ve hiçbir toplumda yer alamaz. Eğer ben seçilirsem yemin ediyorum bu derneği buradan kaldıracağım. Giresun toplumunu ….. (Argo kelime kullanıyor) bile takmıyorum. Giresun toplumu Kocaeli’nin en mahluk insanıdır” şeklindeki söylemleri bizleri son derece huzursuz etmiştir” dedi. Lütfü Türkkan’dan seçmene ağza alınmayacak küfürler.MHP Kocaeli Milletvekili Adayı Lütfü Türkkan’ın Dilovası Giresunlular Derneği’nde, toplantıya geç gelen başkana kızdığı için Giresunlular hakkında ağza alınmayacak küfürler sarf ettiği ileri sürüldü.İddialara göre; bu akşam saat 20.00’da Dilovası Giresunlular Derneği’nden randevu alan MHP Kocaeli 1’inci sıra milletvekili adayı Lüftü Türkkan, 19.30 civarlarında derneğe geldi. Toplantıda dernek başkanını göremeyince bir anda sinirlenen Türkkan, dernek başkanı ve yönetimine hakaretler ve küfürler savurmaya başladı. Daha sonra ayaklanan dernek üyelerine ise Türkkan’ın korumaları silah gösterip korkutarak olay yerinden uzaklaştı. İddialar üzerine görüşlerini aldığımız Lütfü Tükkan ise; sadece dernek başkanı ve yönetimi gelmeği için sinirlenerek toplantıyı terk ettiğini ve küfür etmediği söyledi. Toplantıya katılığını söyleyen MHP Kocaeli Milletvekili adayı Çağdaş Duyar da, “Lütfü Bey kesinlikle küfür etmedi. Sadece dernek başkanı nasıl toplantıya katılmaz diye sinirlendi. İddia edilen küfür olayı olmamıştır. Olayı provoke etmek istiyorlar” diye konuştu.
AĞZA ALINMAYACAK KÜFÜRLER
 Olayları birebir yaşadığını söyleyen Giresunlular Dernek sözcüsü Gençağa Başoğlu, Lüftü Türkkan’ın küfür ettiğini üstüne basa basa iddia ederek, “Türkkan’ı bizzat ben karşıladım. Üye arkadaşlarımızla birlikte misafir etmek istedik ve başkanımızın yolda olduğunu birazdan geleceğini söyledik. Türkkan bir anda sinirlenerek, ‘siz kimsiniz MHP’yi kaideye almıyorsunuz. Milletvekili seçildiğim taktirde ilk işim bu derneği boşaltmak olacak. Giresun halkı Kocaeli’nin en mahluk insanıdır. Bu toplumu ….takmıyorum.’ diye hakaretler savurdu. Gençler ayaklanınca ise korumaları silah göstererek korkutmak istedi ” şeklinde konuştu.
MAHKEMEYE VERECEKLER
 Dilovası Giresunlular Dernek Başkanı Şükrü Yılmaz ise MHP Kocaeli Milletvekili Adayı Lütfü Türkkan hakkında Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulunacaklarını açıkladı. Konuyla ilgili yazılı açıklama yapan Dilovası Giresunlular Dernek Başkanı Şükrü Yılmaz, yazılı ifadesinde şöyle konuştu; “18 Mayıs Çarşamba 2011 tarihinde MHP Dilovası İlçe Başkanı Selim Kara, Dilovası Giresunlular Derneğini ziyaret etmek için randevu talep etti ve bizde 20 Mayıs Cuma 2011 tarihine randevu verdik. MHP Dilovası İlçe Yönetimi ve MHP Kocaeli Milletvekili Adayı Lütfü Türkkan saat 19:30 da derneğimize geldi. Dilovası Giresunlular Dernek Başkanı olan şahsım ise 15 dakika geç toplantıya katıldım. Fakat bunun üzerine kendilerini karşılamaya gelmediğimiz için MHP Kocaeli Milletvekili Adayı Lütfü Türkkan hakaretler etmiş. “Giresun toplumu mahluktur ve hiçbir toplumda yer alamaz. Eğer ben seçilirsem yemin ediyorum bu derneği buradan kaldıracağım. Giresun toplumunu ….. (Argo kelime kullanıyor) bile takmıyorum’ şeklindeki söylemleri bizleri son derece üzmüştür. Kendisini mahkemeye vereceğiz” dedi.
Kaynak: Dilovası Haber Ajansı

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner200

banner196

banner205