Nurettin Canikli'ye Paralel Tepkisi

Nurettin Canikli'nin paralel yapı ile ilgili sözlerine medyadan tepki geldi.

Nurettin Canikli'ye Paralel Tepkisi
 Giresun Milletvekili ve Başbakan yardımcısı Nurettin Canikli'nin, "Paralel yapıya mensup memurlardan tehlike arz etmiyorsa bir kısmı kalabilir” sözüne tepki geldi.

Yeni söz gazetesi genel yayın yönetmeni, Can Kemal Özer, "Karar vermek sanamı düştü Canikli" başlıklı bir yazı kaleme aldı.

Kemal Özer, darbe gecesi yaşananları ve de bazı Ak Partililerin darbenin rengi belli olana kadar ortalıkta gözükmediklerini gündeme getirdi.

Nurettin Canikli'yide geç tepki vermekle eleştiren Can Kemal Özer'in yazısnı yorumsuz olarak sizlere sunuyoruz.

KARAR VERMEK SANA MI DÜŞTÜ CANİKLİ?

Millet 15 Temmuz'da dünyanın en azılı terör örgütüne karşı yeni bir İstiklâl Savaşı vermiş, bu uğurda şehid düşmüş, gazi olmuşken Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli'nin devleti işgal etmiş olan FETÖ üyesi memurlarla ilgili, “tehlike arz etmiyorsa bir kısmı kalabilir” demesi toplum ve AK Partilileri ayağa kaldırdı.

Sorumsuzluk bununla kalsa iyi. “Bu insanların önemli bir bölümü geçimlerini kamudan sağlıyor. Aileleri, masum çocukları var. Yaşı gelen FETÖ'cüler emekliliğe sevk edilecek” diye devam eden beyanları tepki çekince  açıklamasının doğru yansıtılmadığı iddiasıyla yeni bir açıklama yayınladı.

Özür dilemek yerine mülakat verdiği Habertürk ve medyayı suçlayan Canikli'ye söylenecek tek şey, geçimlerini kamudan sağlayan FETÖ'cülere çok acıyorsan, Beykoz'daki malikâneye maaşını da ekler sen bakarsın!

Saat 21:00'de başlayan işgal girişiminde millet kurşunlar, tanklar ve F-16'ya karşı varlık yokluk mücadelesi verirken, ‘Canikli neredeydi' bilmiyoruz.

Çünkü kendisi işin rengi değişmeye başladığı ve Başkomutan Erdoğan sağ salim İstanbul'a intikal ittikten sonra, yani tam 4 saat bekleyip, saat 00:52'de “Hiç kimsenin kuşkusu olmasın. Rabbim bu necip milletin yardımcısıdır” twitini atıyor.

Millet direnip, Başbakan Binali Yıldırım, Adalet Bakanı Bozdağ, İçişleri bakanı Efgan Âlâ kahramanca açıklamalar yaparken, bu açıklamayı yapmış bir bakana “4 saat neredeydin acaba” diye sorar bu millet!

TRT'nin inciten spiker krizi devam ederken, milletin bir de Başbakan Yardımcısı krizi çekecek mecali yok.

AK PARTİ'DE FETÖ'CÜ YOKMUŞ

AK Parti içinde FETÖ ile ilişkin tasfiyelerin olup olmayacağı sorusuna "Hayır. Öyle bir şüphemiz yok. Cumhurbaşkanı'mızın o çağrısından sonra teşkilatların ortaya koyduğu tavır ortada... Sadece Ankara'da 19 şehit verdik. Böyle bir yapıdan kuşku duymak, çok büyük haksızlık ve hakaret olur" diye cevap veriyor Bay Canikli.

Devletin, ordunun, MİT'in, özel sektörün, medyanın, üniversitelerin, cemaatlerin, STK'ların her yerine, DHKP-C, PKK ve DAEŞ gibi terör örgütlerine, MHP, CHP, SP, BBP, HDP'ye sızmış olan çete, belli ki merhamete gelip AK Parti'ye sızmamış. Canikli ‘koskocaman' Başbakan yardımcısı bir bildiği olmazsa bunu söyler mi?

Söyler kardeşim. Her yerinden hain fışkıran bu toprakta biz Canikli falan tanımayız. Artık bizim için bir şüpheli olarak başta Canikli olmak üzere AK Parti'deki Allah'ın hiçbir kulu istisna olmaksızın yediden yetmişe güvenlik soruşturmasından geçirilmeli, didik didik edilmelidir.

Edilmezse bu milletin kredi ve güvenini tüketir. Şehitlerin kanı boğar herkesi. Yetimlerin ahı tutar hepimizi. Nereden bilsin değil mi evlatları yetim kalmayan, o gece bizim gibi tankların önünde direnmeyenler.

AL SANA DELİL CANİKLİ

AK Parti, içine sızmış olan FETÖ'cü teröristleri temizlemezse, biz ve başkaları açıklamaktan geri duracak değiliz. Biz onları beklemeden Canikli'ye kapak olacak örnekler verelim

Misallerimizden evvel Canikli Beye “7 Haziran'da Konya'dan aday gösterilip, 1 Kasım'da yeniden aday gösterilmeyen milletvekili hangi nedenle elendi de, yerine şu an Genel Başkan yardımcısı olan dostumuz Ahmet Sorgun bey girdi?” sualini yöneltelim.

“Cevabını bilmiyorum” diyorsan, bil ki sana dair şüphemizi artırırsın.

Afganistan'daki Türk Görev Gücü Komutanı FETÖ'cü Tümgeneral Cahit Bakır, Dubai'de ele geçirilip getirildi ve tutuklandı. Canikli, General John Francis Campbell'i bilir misin? Hadi biz söyleyelim. Afganistan ve Irak işgalinde görev alan, her hücresinde Müslüman kanı kokan bir havacı general. İşte milleti, başkomutanı ve TBMM'yi ortadan kaldırmaya kalkan bu sözde terörist general, bu katilin adamı ve yetiştirmesidir.

BİTMEDİ. Prof olan kardeşinden biri, geçen hafta Sağlık Bakanlığı'nda başhekimlikten alındı. O ki, Mehmet Haberal ile ilgili raporlar hazırlayanlardan…

BİTMEDİ. Bu profun yine prof olan karısı, 7 Haziran'da FETÖ'cü yok dediğin AK Parti'den Kayseri Milletvekili seçildi.

BİTMEDİ. Referansı kim biliyor musun? FETÖ'den tutuklanan Boydaklar. Dahası kendisini pazarlayan kim? Yine FETÖ'den tutuklu Nuriye Akman. Şimdi İTÜ'nün rektör adayı olan o kişiyi, YÖK de Reis'in onayı için listeye koymuş…

BİTMEDİ. Bu milletvekili 1 Kasım'da neden aday yapılmadı biliyor musun Canikli Bey?

BİTMEDİ. Bu FETÖ'cü generalin diğer kardeşi prof ise, 2006'dan bu yana Sağlık Bakanlığı'nda bilim kurullarında görev yapmış ve yapmaya devam ediyor. Üstelik 2010'da domuzluk gribine ve GDO rüşveti haberine karşı direndiğim için, TBMM kürsünden bu fakiri ağız dolusu eleştirdiğin ve TBMM Başkan'ı Çiçek'in de bizi savunduğu günü hatırlar mısın? İşte biz o günde davamızı savunuyorduk. O kurullar ve birileri “domuzluk gribi” “aşısı” satarken Canikli Bey!

BİTMEDİ.

Şu an grubunuzda kaç FETÖ'cü vekil var biliyor musun? AK Parti teşkilatında FETÖ'cü yoksa vekil de yoktur o halde? Ya yakında çıkarsa ne olacak? Canikli Bey malum müddei iddiasını ispatla mükelleftir. Sizden, AK Parti'den FETÖ'cü olmadığını ispat etmeniz bekleniyor.

Bahsi sevmem ama gelin sizinle bir bahse girelim. AK Parti teşkilatlarında FETÖ'cü çıkmazsa ben ölene dek yazıp çizmeyip, mesleği bırakayım ve köşeme çekileyim. Ama siz de bakanlık, milletvekilliği ve milletin partisinden istifa edin. Var mısınız?

Son olarak gümrüklerden ne haber Canikli Bey? 

Güncelleme Tarihi: 15 Ekim 2016, 10:31

Kazım Karaçoban

YORUM EKLE
YORUMLAR
Çamoluk lu
Çamoluk lu - 8 yıl Önce

Yorumunuz; yayın ilkelerimize uymadığından yayınlanmamıştır. Editör

SIRADAKİ HABER

banner200

banner205