Savaş Akarçeşme;“Memleketime hizmet için geldim”

Ak Parti Çamoluk Belediye Başkan Adayı Savaş Akarçeşme Çamoluklulara seslendi.

Savaş Akarçeşme;“Memleketime hizmet için geldim”
Ak Parti Çamoluk Belediye Başkan Adayı Savş Akarçeşme Çamoluk Haber aracılığıyla yapacaklarını anlattı. 
Aakrçeşme;“Çamoluk için büyük hayallerim ve projelerim var” mesajını veren Savaş Akarçeşme, “ Halkımız teveccüh gösterip bizi bu göreve layık görürse karşılarında hiçbir ayrım yapmayan hizmet için kapıları aşındıran ve gece-gündüz çalışan bir belediye başkanı bulacaklar” dedi.
Açık sözlülüğü ve kararlı duruşuyla dikkat çeken Akarçeşme, “Bizim hizmet anlayışımız Çamoluk birdir, bütündür, her mahalle bizimdir şeklinde olacak. Biz sadece sekiz mahallenin değil 27 köyümüzünde hizmetkarı olacağız” diye konuştu.
  
Adalet ve Kalkınma Partisi’nin Çamoluk Belediye Başkan Adayı Savaş Akarçeşme, seçime iddialı hazırlanıyor. Partisinin kendisini aday göstermesinden sonra Çamolukluların karşısına, “Aş için, iş için, okumak için gurbete yelken açmış ama hiçbir zaman doğduğu topraklardan kopmamış bir hemşehriniz olarak benim memleketime hizmet borcum var diyerek gelmiş bulunuyorum” sözleriyle çıktı. Sadece bu kadar mı? Elbette değil. “Çamoluk için büyük hayallerim ve projelerim var” vurgusu yapan Akarçeşme, kararlı ve dobra dobra konuşmalarıyla dikkat çekiyor. Savaş Akarçeşme’ye, hemşehrilerine başka ne gibi mesajlar vermek istersin diye soruyoruz. Başlıyor anlatmaya :
“Millete ve ülkeye hizmet etmenin yolu bir değil hatta birden fazladır. Ben, bugüne kadar kamuda öğretmen, bürokrat ve sivil toplum kuruluşlarında gönüllü olarak ülkeme ve milletime hizmet etme gayreti içinde oldum. Eğitim camiasının içerisinde 15 yıl boyunca geleceğimizin teminatı varlık sebebimiz gençleri hayata hazırlama adına çalıştım. Bürokrat olarak onurunu taşıdığım görevimi başarıyla yürüttüğüme, gücüm ve imkanlarım nispetinde güzel hizmetler yaptığıma inanıyorum. Bunun takdiri; “ülkemizin, Çamoluk’un ve hemşehrilerimin derdini bildiğimizi, arkasından koşulan değil, hizmet için koşan birisi olduğumuzu” bilenlere aittir. Çamoluk’umuzun eğitim, kültür, fikir ve düşünce hayatının geliştirilmesine, insanımızın refah ve mutluluğuna katkı sağlamak amacıyla siyasette görev almaya ve benim için bir sevda olan Çamoluk’a belediye başkanı olarak hizmet etmeye talibim.
Siyaset hizmet etme aracıdır. Bu onurlu görev,  yaratılanı yaradandan ötürü seven inançlı, liyakatlı, ehliyetli, vizyon sahibi kadroların işbaşına gelmesiyle taçlanır. Çamoluk ve Çamoluklu için; bilgi, birikim ve tecrübemle belediye başkanı olarak da güzel hizmetler sunacağıma ve Çamoluk’u Giresun’da, Ankara’da ve hemşehrilerimizin yoğunlukla yaşamını sürdürdüğü İstanbul’da hakkıyla temsil edeceğime inanıyorum.
Hepinizin bildiği gibi, artık “lafa değil icraata, söze değil projeye” itibar edilmektedir. Söze mühür vurulmaz. İnsanları ne yaptıkları değil ne yapacakları değerli kılar. Çamoluk için büyük hayallerim ve projelerim var. Çamoluklunun bugünü ve yarını, çocuklarımızın geleceği adına sorumluluklarımız büyük.
Amacım, küçülen değil büyüyen bir Çamoluk idealini gerçekleştirmektir ve Çamoluk’un göç veren değil göç alan bir ilçe olmasına ve yaşamak için tercih edilen bir kent olmasına katkı sunmaktır.
Gayret, alın teri, ilkeli siyasi irade ve kararlılık bizden, destek siz hemşehrilerimden, başarı Allah (C.C.)’tandır.”
Çamoluk’a olağanüstü hizmetler vermek için Ak Parti İlçe Başkanı deneyimli siyasetçi Hafız Gecü, yönetim kurulu üyeleri ve kadın kolları ile yola çıktıklarını belirten Akarçeşme, sorularımız açık yüreklilikle cevaplamaya devam ediyor.
Ak Parti’nin Savaş Akarçeşme’yi aday göstermesi için ne gibi faktörler rol oynadı, aday adaylığı sürecinde neler yaşandı Çamoluk’ta?
Öncelikle çevremin, çok sayıda hemşehrimin ve de özellikle partililerimizin aday adayı olmamda önemli rolü oldu. Aday adaylık başvurusu yapmadan önce ilk çıkış noktamız şu oldu: Biz Ak Parti’ye başvurumuzu yapacağız, partimiz aday göstersin, göstermesin sonuna kadar çalışacağız. Her zaman partimizin yanında olacağız vurgusu yaptık. Yine ayrıca partimiz bize görev vermese de gösterilen adayımızın yanında olacağımız deklare ettik. Bu söylemlerimiz ve kararlı duruşumuz göz önüne alınmış olmalı ki partimiz tarafından aday gösterildik.
Çamoluklu seçmenin yoğunluğunun başta İstanbul olmak üzere ilçe dışında olduğunu öğrendik. Gelip burada oy kullanacaklarmış. Bu durumda nasıl bir çalışma yaptınız ve yapıyorsunuz.
Bizim ilçe merkezinde 2657 seçmenimiz var. Biz sosyal medyayı iyi kullandık ve kullanıyoruz.  Hemşehrilerimizle Twitter ve Facebook’tan sıkı bir diyaloğa girdik. Çamoluk’u ve yerel seçimi gurbetteki insanlarımızın gündemine soktuk. Derneklerimizle sürekli istişare halindeyiz. Çamolukluların yoğun olduğu Üsküdar’da da Belediye Başkanımız ve adayımız Sayın Hilmi Türkmen’le birlikte bir program düzenledik. Kısacası bir ayağımız İstanbul’da bir ayağımız Çamoluk’ta. Halkımız bize yoğun ilgi gösteriyor. Bu arada Çamoluk’ta otogar projemizi Üsküdar Belediye Başkanımız yapacak. Yapacak diyorum, çünkü banko seçilecek isimlerden biridir. Ümraniye, Kağıthane, Zeytinburnu, Bağcılar, Esenler, Beyoğlu  belediyeleri ile de iletişimimiz eskiden beri vardır ve devam ediyor. Hizmet anlamında her zaman Çamoluk Belediyesi’nin yanında olacaklarını biliyoruz. Biz Çamoluk’la ilgili 41 proje açıkladık. Bunları yaparken Ak Parti’li kardeş belediyelerin desteği hep yanımızda olacak. Halkımız bizi göreve layık görürse, karşılarında oturan keyif çatan değil, soran sorgulayan hizmet için kapıları aşındıran, gece-gündüz çalışan bir belediye bulacaklar.
Çamoluk’ta mahallecilik anlayışının ön plana çıktığı konuşuluyor. Böyle bir şey varsa seçimi etkiler mi, etkilerse nasıl etkiler?
Evet, ilçemizde mahallecilik anlayışı olduğu doğrudur. Ancak bizim anlayışımız Çamoluk birdir, bütündür, her mahalle bizimdir şeklinde olacak. Yani sadece 8 mahallenin değil, 27 köyünde hizmetkarı olacağız. Milletimizi rahatsız edecek uygulamalardan uzak duracağız. Buradan hemşehrilerimize her mahalleye aciliyet sırasına göre hizmet götüreceğiz. Kesinlikle ayrımcılık söz konusu olmayacak. Meclis üyelerimiz, muhtarlarımız ve halkımızla el ele vererek, omuz omuza vererek Çamoluk’u birlikte yöneteceğiz. Sivil toplum kuruluşlarımızın görüş ve düşünceleri bizim için rehber, niteliği taşıyacak. Ak Parti’nin katılımcı belediyecilik anlayışı Çamoluk’ta egemen olacak. Bu kadar açık ve net ifade ediyorum. Bunları sadece ben söylemiyorum. Ak parti Grup Başkan vekilimiz Sayın Canikli ve milletvekillerimizin  de hizmet anlamında taahhütleri var. Dolayısıyla Çamoluk, Giresun ve İstanbul üçgeninde hizmetin en iyisini almak için vargücümüzle çalışacağız.
Gurbetteki Çamoluklu iş adamlarının özellikle kot sanayi başta olmak üzere birçok alanda faaliyet gösterdiğini biliyoruz. Bu iş adamlarından ilçeye yatırım yapmayı düşünen var mı, bu konuda girişimleriniz olacak mı?
Ulaşım zorluğu nedeniyle bahsettiğiniz manada yatırım yapılması çok zor. Ancak bir hemşehrimizin tekstille alakalı bir yatırım düşündüğünü biliyoruz. Görüşmelerimizde oldu, seçim sonrasını bekliyor. İnşallah halkımızın teveccühüyle göreve geldiğimiz zaman gerekli altyapıyı hazırlayarak “Gel buyur hemşerim yatırımını yap” diyeceğiz. İktidar belediyesi olmanın avantajıyla çok daha iyi işler yapacağımıza inanıyoruz. Zaten hedeflerimizin başında göçün önlenmesi ve göç etmiş insanlarımızın geriye döndürülmesi de var.
Çamoluk’ta çok amaçlı kullanılacak bir binanın inşa edildiğini biliyoruz. Nasıl bir düşünceniz var bu bina ile ilgili?
Öncelikle bizim Çamoluk olarak en büyük sorunlarımızdan biri otel ve pansiyon olmamasıdır. Bu binamızın iki katını öğretmenevi olarak dizayn etmeyi hedefliyoruz. Mutfağının ve salonunun dışında 36 odanın konaklama için kullanımı mümkün olacak. Bizim burada kültürel ve sosyal faaliyetler noktasında bir salonumuz yoktur. Bu binamızda düğün, nişan, konferans, tiyatro… vb gibi etkinliklerin yapılabileceği çok amaçlı bir salon olacak. Ayrıca öğrencilerimizin içinde kütüphanenin de yer aldığı çok yönlü yararlanacağı bir bilgi evimiz yer alacak. Daha açık bir ifadeyle bu bina Çamoluk için adeta bir oksijen çadırı olacak. Bu binanın kazandırılmasında ilçe başkanımız Hafız Gecü ve işadamlarımızın büyük emeği var. Hepsine aracılığınızla şükranlarımız sunuyoruz.
Sayın Akarçeşme, 41 projeniz olduğundan bahsetmiştiniz, bunlardan bir bölümünü anlattınız. Başka hangi projeleriniz var?
Çamoluk kent konseyi projemizi çok önemsiyoruz. Kent konseyi demek, kent yaşamında, kent vizyonunun ve hemşehrilik bilincinin geliştirilmesi , kentin hak ve hukukunun korunması, sürdürülebilir kalkınma, çevreye duyarlılık, sosyal yardımlaşma ve dayanışma, saydamlık, hesap sorma ve hesap verme, katılım ve yerinden yönetim ilkelerini hayata geçirmeye çalışmak, Çamoluk’un sorunlarını ortak akılla beraber tespit etmek ve çözüme kavuşturmaktır.
Yaşlı büyüklerimiz için ‘Yaşlı Bakım Merkezi’ kurmak bizim için öncelikli bir görevdir.
Şayet göreve getirilirsek, özgün mimarisiyle şehir estetiğine büyük katkı sağlayacak yeni imam hatip lisesi projemizi hayata geçirmek için temelini atacağız.
Yöremiz, yayla turizmi ve eko turizmi için son derece elverişlidir. Bu projemizi Çamoluk’a kazandırmak hedeflerimiz arasındadır.
Kelkit Çayı’na Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı destekli ‘Sandal Gezinti Projesi’ yapılacak.
Cadde ve sokaklarımıza, yeniden düzenleyeceğimiz parklarımıza tasarruflu led aydınlatma armatürleri takacağız.
Çamoluk’ta benimde bir dikili ağacım var projesi hayata geçirilecek.
Çamoluk’a yakışmayan ilçe girişindeki çirkin görüntüyü ortadan kaldıracak peyzaj düzenlemesi yapılacak.
Birçok kamu birimini içinde barındıracak olan hükümet konağı projemizi hükümetimize sunarak yatırım programına aldıracağız.
Belediyemizde halkımızın her konuda bilgi alabileceği, yönlendirileceği bir yere başvuruda bulunmak için danışabileceği ‘Kariyer Merkezi’ oluşturulacak.
Çamoluk ve yöresini tanıtım için kampanya başlatılacak. İlçemize kurulacak kamera sistemiyle caddeler, parklar ve merkezi bazı noktalar internet üzerinden canlı olarak izlenebilecek. Böylece gurbetteki hemşehrilerimiz ilçelerini yakından takip edebilecek.
İlçemize modern bir mezbahane kurulacak.
Çamoluk istihdam garantili meslek eğitim projesi için hemen çalışma başlatılacak.
Belediyemize cenaze hizmetleri projesi kapsamında cenaze aracı alınacak. Gasilhane ve morg yapılacak.
Göl Park’ta ve çevresinde A’dan Z’ye bir düzenleme yapılacak. Böylece Çamoluk Bal Festivali çok daha güzel bir ortamda yapılacak.
Halı sahamız var. Spor salonumuz en kısa zamanda inşa edilecek, Suni çim saha yaparak Çamolukspor’umuzu bu zor şartlardan kurtaracağız.
Çamoluk’ta esnaflarımızın her biri bir yerde, bu sebeple sanayi sitesi projemizi hazırladık.
Çamoluk halkının kapalı pazar yerine ihtiyacı vardır. Bunun için bu projemizi yapmak boynumuzun borcudur.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner200

banner205