Seçime Girecek Partiler

Oy pusulasında sıralama belli oldu. "AK Parti" listede 1. olurken CHP ve MHP ise

Seçime Girecek Partiler

12 Haziran'da yapılacak milletvekili genel seçiminde kullanılacak birleşik oy pusulasının 1. sırasında AK Parti, 4. sırasında CHP, 12. sırasındaMHPyer alacak.

Siyasi partilerin birleşik oy pusulasındaki yerlerini belirlemek için Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu konferans salonunda kura çekimi yapıldı.

YüksekSeçimKurulu (YSK) Başkanı Ali Em, 12 Haziran'da yapılacak milletvekili genel seçiminin vatana millete hayırlı olmasını ve esenlikler getirmesini temenni etti.

YSK üyeleri ve Başkan Em, kura çekiminde ilk olarak siyasi partilerin isimlerini belirledi. Siyasi parti temsilcileri de kurayla oy pusulasındaki numaralarını çektiler. Buna göre, 12 Haziran'da yapılacak milletvekili genel seçiminde kullanılacak birleşik oy pusulasının 1. sırasında AK Parti, 4. sırasında CHP, 12. sırasında MHP yer alacak.

Oy pusulasındaki diğer partilerin sırası şöyle:

1- Adalet ve Kalkınma Partisi
2- Demokrat Parti
3- Eşitlik ve Demokrasi Partisi
4- Cumhuriyet Halk Partisi
5- Emek Partisi
6- Millet Partisi
7- Liberal Demokrat Parti
8- Saadet Partisi
9- Hak ve Eşitlik Partisi
10- Halkın Sesi Partisi
11- Alternatif Parti
12- Milliyetçi Hareket Partisi
13- Özgürlük ve Dayanışma Partisi
14- Halkın Yükselişi Partisi
15- Yurt Parti
16- Doğru Yol Partisi
17- Türkiye Partisi
18- Genç Parti
19- Bağımsız Türkiye Partisi
20- Hak ve Özgürlükler Partisi
21- Türkiye Komünist Partisi
22- Milliyetçi Muhafazakar Parti
23- Büyük Birlik Partisi
24- Demokratik Sol Parti


Seçime katılmasına karar verilen İşçi Partisi, Yeni Parti ve Barış Demokrasi Partisi seçime katılmayacaklarını bildirdikleri için oy pusulasında yer almadılar. Böylelikle seçime 24 siyasi parti katılacak.

Bu arada, 1. sırayı çekenAK PartiSeçim İşleri Başkan Yardımcısı Sakarya Milletvekili Ayhan Sefer Üstün, gazetecilerin soruları üzerine, gönlünden geçen yeri seçtiğini ifade ederek, yapılacak seçimin vatana, millete hayırlı olmasını diledi.

Üstün, ''Seçimin sonucunun da bu şekilde son derece şeffaf gerçekleşmesini arzu ediyoruz. Kura çektik, kurada Adalet ve Kalkınma Partisi birinci sırada çıktı. Allah'ın izniyle inşallah 12 Haziran'da da AK Parti'nin büyük bir oy çoğunluğuyla yine birinci sıradan çıkacağını ümit ediyoruz. Seçim hayırlı olsun'' diye konuştu.

Gazetecilerin ''Her zaman şanslı mısınız?'' sorusu üzerine de Üstün, şansın AK Parti'nin şansı olduğunu ifade etti. Bir gazetecinin, ''Pusulanın en solunda yer alacaksınız'' demesi üzerine Üstün, ''Önemli olan solda değil, birinci sırada yer almak'' karşılığını verdi.


DÖRT PARTİ HAVLU ATTI

İşçi Partisi, Yeni Parti, Barış ve Demokrasi Partisi ile Eşitlik ve Demokrasi Partisi seçimlere katılmayacağı için oy pusulası için yapılan kuraya katılmadılar.

Kaynak:samanyoluhaber

YORUM EKLE
YORUMLAR
mahmut demirkollllu
mahmut demirkollllu - 9 yıl Önce

4-5 parti girmeli..Ufak partilerin çoğu kazansada faydası olmaz..Militanlık yapan partilerin mecliste işi olmamalı.YSK lekeli apocu partileri ve kişileri seçime almamalıdır.. oy vermeye değmaz partiler var.Oyunuz boşa gitmesin.tanınan beğenilen parti ve kişileri tercih etmeli.(mesela ;İP,TSİP,EMEP,DSIP,TKP,HAKPAR,SDP,IKP,DİP,ESP,HKP,YSGP,TİVEP,SYKP,HTKP,GZP,TKDP,TİP,DEVP,HDP gibi partiler ülkeye zararlı partilerdir.)sokaklarda apocular gibi terör estirenlere iltifat etmeyiniz.Milli ve manevi değerlerimize değer vermeyen parti ve kişiler parazit ve aslaktılar.Bu hainlere ders verme zamanıdır.Unutmayalım

SIRADAKİ HABER

banner200

banner205