SP Genel Başkanı Giresun'da

SP Genel Başkanı Mustafa Kamalak bir dizi ziyaretlerde bulunmak için Giresun'a geldi.

SP Genel Başkanı Giresun'da

 Saadet Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Mustafa Kamalak, Dünya üzerinde İslam’a karşı sistemli bir kıyım uygulandığını ifade etti.

Saadet Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Mustafa Kamalak Bulancak’ta Sahur Programı’na katıldı.

Saadet Partisi Giresun İl Teşkilatı’nın Ramazan ayı münasebetiyle Çarşamba gecesi düzenlediği sahur programı Pazarsuyu Erbakan çay bahçesinde düzenlendi. Sahur etkinliği saat:24.00’da başladı ve saat: 02.30’da sona erdi. Sahur etkinliğine ayrıca Genel Merkez Teşkilat Başkanı Hasan Bitmez, İl Müfettişi Davut Tepeyurt, İl Yönetim kurulu üyeleri, İlçe Başkanları, partililer ve misafirler katıldı.

Sahur etkinliğinin açılış konuşmasını yapan İl Başkanı Süleyman Tekbaş AKP hükümetinin fındık politikasını eleştirerek: “Girdisi olmayıp ta sattığımız tek mahsul milli ürünümüz fındık. Son 10 yıldır AKP hükümeti döneminde oynanan oyunlar nedeniyle fındığımız yerlerde sürünmeye mahkûm edildi. Birkaç gün önce AKP Grup Başkanvekili bir açıklama yapıyor, bir eğer fındık fiyatı dip yaparsa daha çok aşağı düşerse müdahale yaparız, fındığın fiyatını aşağı indirmeyiz. 10 yıldır müdahale yapmak için neyi bekliyorsunuz, her şey sizde bakanlar sizde, kooperatif sizde” dedi.

Tekbaş, Refah-Yol hükümeti döneminde uygulanan fındık politikaları sebebiyle fındık üreticisinin yüzünün güldüğünü ve alın terinin karşılığını aldığını söyleyerek: “Fındık için çare bizde, Milli Görüşte Saadet partisinde” dedi.

Daha sonra kürsüye gelen Genel Başkan Prof. Dr. Mustafa Kamalak kısa bir selamlama konuşmasının ardından gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Dünya üzerinde nerede bir çığlık geliyorsa, nerede kan ve gözyaşı, katliam yaşanıyorsa o bölgelerin mutlaka bir İslam beldesi olduğunu belirten Prof. Dr. Mustafa Kamalak, bütün İslam Âlemini birlik olmaya çağırdı. Mili Görüş Lideri Erbakan’ın İslam Birliği’nin temelini teşkil etmesi için D-8’leri kurduğunu hatırlatan Mustafa Kamalak, İslam Birliği kurulmadan, İslam Barış Gücü kurulmadan Müslüman katliamının son bulmayacağını belirtti.

Arakanda olan olaylara da değinen Mustafa Kamalak: “Orada Müslümanlara yapılan sistemli bir kıyımdır, bir katliamdır” dedi. Müslüman katliamına ve bu duruma sessiz kalan Birleşmiş Milletler ve diğer ülkelere sitem etti.

Suriye olaylarına da değinen Mustafa Kamalak “Yanı başımızda kendi ellerimizle oluşturduk Kuzey Suriye. Dışarıya müdahale etmemiz lazım diyorlar kandile müdahale etmemiz Kuzey Irak’a müdahale etmemiz gerekir diyorlar ama edemiyorlar. Çünkü büyük dostlarımız buna müsaade etmiyor. Bundan 20 sene evvel milli görüş yanlış yapıyorsunuz dedi yöneticilere ama dinlemediler Türkiye’nin izniyle kuzey Irak’a çekiç güç yerleştirildi ve onların himayesiyle terör örgütü güçlendirildi ve yetiştirildi. Bunun yüzünden her gün 3-5 tane şehit veriyoruz. Şimdi yine kendi ellerimizle yanı başımızda yeni bir bataklık oluşturduk Kuzey Suriye. Sınırlar çok daha geniş ve tehlike daha büyük. Hükümetin dış politikası iflas etmiştir. Hükümetin Suriye ile ilgili politikası tamamen bitmiştir. Atılan adımlar yanlıştı ve söylenen sözlerde doğru değildi. Çünkü geçen zaman söylenen sözlerin de doğru olmadığını ortaya koydu” dedi.

UÇAK MESELESİ NETLEŞMELİ

Uçak düşürülme olayına da değinen Prof. Dr. Mustafa Kamalak: “Uçağımızın düşürülmesinden bu yana 3 önemli gerçek ortaya çıktı. 1. Gerçek, uçağımız füze ile vurulmamıştı. 2. Gerçek, uçağımız uçaksavarlarda düşürülmemiştir. 3. Gerçek, otopsi raporuna göre pilotlarımızda kurşun izine rastlanmamıştır. Her şeyden önce düşürüldü mü düştü mü? İki ülke savaş pozisyonuna gelmişti. Bu soruyu sormamız ve açıklığa kavuşturmamız icap ediyor. Ey hükümet bizi savaş durumuna getiren bu olayda uçağımız düştü mü, düşürüldü mü?” diye sordu.

 “Eğer uçak düşürüldü ise güçlü ihtimal havada kilitlenme sureti ile düşürülmüştür” diyen Mustafa Kamalak, konuya farklı bir boyut kazandırdı. Kamalak, uçağın elektronik harp sistemleri ile düşürülebileceğine dikkatleri çekerek konuşmasına şöyle devam etti: “Kim kilitleyebilir uçağı. Herhalde onun şifrelerini bilenler. Kim bilir şifresini yapan ile tamir eden diye düşünüyoruz. Uçak düştü ise pilotaj hatası olabilir mi? İki ülkeyi savaş durumuna getirecek kadar sıcağı sıcağına o açıklamaları dış politika ile diplomasi ile bağdaştırmak mümkün mü? Bu hükümet dış politikada son derece başarısız olduğu kesin. Böyle başarısız bir noktaya gelmek için yüksek bir eğitim yetmez. Aynı zamanda başarısızlık için yoğun çaba sarf etmesi gerekir. Ne yazık ki bu çaba da sarf edilmiştir” diye konuştu.

Toplantının sonunda gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Mustafa Kamalak, İran Genelkurmay Başkanı’nın ‘Sıra Türkiye’ye gelir’ şeklindeki sözlerinin hatırlatılması üzerine de, “İran ne maksatla bunu söyledi bilmiyorum. Ama asıl hedef ülke Türkiye’dir. Türkiye bu oyuna gelmemelidir. Suriye’ye girerse bölünür. Batı’nın hedefindeki ülke biziz. Sonuçta Siyonizm ve küresel emperyalizmin hedefinde Türkiye vardır” diye konuştu.

Giresunekspres

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner200

banner205