Vekil Adaylarımız Belli Oldu

Partilerin Giresun vekil adayları için zorlu bir süreç sona erdi. Dün akşam saatlerinde YSK’ya verilen listelerde her parti kendi adayını belirtti.

 Vekil Adaylarımız Belli Oldu


2015 Kasım seçimlerinde Ak Parti Nurettin Canikli, Cemal Öztürk ve Sabri Öztürk ile temsil edilirken CHP de Bülent Bektaşoğlu tarafından temsil edilmişti. Giresun’da adaylarını ilk belirleyen parti İyi Parti oldu. Dört dönemdir Giresun Milletvekili olan Nurettin Canikli bu defa İstanbul birinci bölgeye kaydırıldı.

Adalet ve Kalkınma Parti (AK Parti) 1. sıra Cemal Öztürk, 2. sıra Kadir Aydın, 3. sıra Sabri Öztürk, 4. sıra Serdar Demirkan.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) 1. sıra Necati Tığlı, 2. sıra Reşat Nuri Özdemir, 3. sıra İbrahim Akgün, 4. sıra Sevgi Utlu Güngör.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) 1. sıra Müjdat Öz, 2. sıra Yusuf Şükür, 3. sıra Soner Altun, 4. sıra Ebru Turan.

İYİ Parti 1. sıra Orhan Erzurum, 2. sıra Ünzile Yüksel, 3. sıra Ahsen Türk, 4. sıra Osman Çalışkan.

Listeleri inceleyen uzmanlar sonucun Ak Parti 2, CHP 1 ve 1 vekilliğin de MHP ve İyi Parti arasında paylaşılabileceğini belirttiler.

İstanbul’dan Nurettin Canikli yanında Ak Parti Milletvekili Hasan Turan bu defa İstanbul ikinci bölgeden aday gösterildi. BBP İstanbul il başkanı Mustafa Mican ittifak gereği Ak Parti listesinden İstanbul 1. Bölge 23. sıraya konuldu. Mican’ın bu sıraya konması hem BBP camiasında hem de Giresunlular arasında büyük bir hayal kırıklığına neden oldu. Giresun Federasyonu Başkanı Mehmet Kuğu’nun listelere girememesi ise bir başka hayal kırıklığı oldu. Ak Partili Giresunluların bir başka hayal kırıklığı da İstanbul 3. Bölgeden kendilerini temsil edecek kimsenin olmaması oldu.

CHP MYK üyesi Emine Gülizar Emecan ise İstanbul 3. Bölge 8. sıradan aday gösterildi. Emecan’ın seçilmesine kesin gözüyle bakılıyor.
Çamoluk'tan Dursun Duyan MHP Bitlis 4. sıaradan aday gösterilirken, Yine  BBP MKYK üyesi Çamoluklu Mustafa Arabul Cumhur İttifakı gereği İstanbul 2. Bölgeden Ak parti listesinden aday gösterildi.
Mustafa Arabul, 2. Bölge 20. sıradan aday oldu.
Haber: İbrahim Balcıoğl

Güncelleme Tarihi: 22 Mayıs 2018, 19:00

Kazım Karaçoban

YORUM EKLE
YORUMLAR
Yücel Aydin
Yücel Aydin - 6 yıl Önce

Çamoluk parti listelerine damga vurmuş

Orhan torun
Orhan torun - 6 yıl Önce

Hayırlı olsun herkese Allah yardımcınız olsun

Kemal KUŞCUL
Kemal KUŞCUL - 6 yıl Önce

öncelikle hayırlı olsun. ancak, bir önceki seçimlere baktığımızda akp 2.ci bölgeden 14 vekil çıkarmış.bugün her ne kadar vekil sayısı yükseldi isede, kıymetli hemşehrimizin sıralaması 20.ci sırada olması bizleri üzmüştür. hayirli olsun, yolu açik olsun, başarilar.

Taştemürlü
Taştemürlü - 6 yıl Önce

Bitlisten aday gösterilen Dursun duyan dahi haber oluyorda ankaradan aday olan Tugay karabulut olmuyor öylemi.

Bütün partilerin giresun adayları haber oluyor ama saadet partisi adaylarına 2 satır ayrılmıyor öylemi.

Ayıp...

SIRADAKİ HABER

banner200

banner196

banner205