Çamoluk'tan Feryad

Çamoluk’ta yaşayanlara Çamoluk’un durumuna isyan ediyor.

Çamoluk'tan Feryad
Uyan Ey Güzel Çamoluk!
Çamoluk’ta yaşayanlara Çamoluk’un durumuna isyan ediyor.
Özellikle  Çamoluk’a yatırım yapılmaması ve verilen sözlerin tutulmamasına artık dur denilmesi gerektiğini söylüyorlar.
Bunlardan biri de Mustafa Tepetam,
 Tepetam Sitemize gönderdiği yazılı açıklamada,Çamoluk’ta 20 yıla yakın bir zaman Bal festivali yapıldığını ama Bal üretimi ve geliştirilmesi konusunda hiçbir çalışmanın yapılmadığını ve yalnızca birilerinin Festival’e gelen siyasetçilere şirinlik yapmakla meşgul olduklarını  söyledi.
Mustafa Tepetam Söz de Bal festivali yapıldığını söyleyerek, bir defa olsun balların laboratuar ortamında kalitesi ölçülse, arıcılık adına bir menfaatli iş yapılsa, örneğin kendi bal mumunuzu üretsek, bir kovan beş düzgün tahtadan oluşuyor maalesef, bir katı fahiş bir fiyata satılıyor altmış-yetmiş TL’ye. Durum böyle olunca da  arıcılarımız eskimiş kovanları kullanmak zorunda kalıyor. Bu sebeple her yıl onlarca kovan arı sönüyor, ancak ilçemizde Rekabet şartlarını oluşturabilecek  kovan sektörü  bulunmuyor dedi.
Mustafa Tepetam İlçede arıcılık adına herhangi bir çalışmanın yapılmadığını söyleyerek,sembolik olarak dernek kurulduğunu ve İlçe Halk eğitim tarafından kurs verildiğini söyleyen Tepetam; kursa katılan herkese de diploma verildiğini belirterek Her Festivalde birinci,ikinci,üçüncü diye balların seçildiğini bu seçimin kriterlerinin de belli olmadığını söyleyerek, acaba hangi şartlar altında seçiliyor? Dış görünüşü ile kalite seçilirse, en fazla şekerli bal birinci seçilir çünkü gösteriş olarak en iyisi budur, bu arada torpilli bal olursa birinci odur dedi.
Mustafa Tepetam Festivallerde herkese birer plaket veriliyor.
Bir birilerine plaket vermekten başka ne yaptınız, ayrıca işim icabı ikinci gün festival yerine gittim verilen plaketlerin çöpe atıldığını gördüm, bir tanesini de kendim aldım gözüme hoş geldi masama koydum. iki yardım sever iş adamımızdan hariç.
Mustafa Tepetam;Aramızda konuşurken bir yabancıya, Çamoluk’u tanıtırken ilk önce zenginlerinden bahsederler. Buradan sesleniyorum bir hayli fazla Çamoluklu değerli iş adamlarımıza Çamoluk’a yatırım yapalım. Şuan resmi kayıtlara göre Çamoluk merkezde kayıtlı kişi sayısı iki bin yüz yetmiş üç kişi hızlı bir şekilde bu sayı düşüyor. İlçelik elimizden alınmadan bu işe el atalım, her yaz son model Jiplerle yolların tozunu aldığınız soğuk sularını içtiğiniz şu güzelim memlekete yatırım yapalım.

Mustafa TEPETAM
Çamoluk Haber

YORUM EKLE
YORUMLAR
Osman Orta
Osman Orta - 13 yıl Önce

Mustafa kardeş güzel söylemişsin bize tercüman olmuşun ağzına sğlık

SIRADAKİ HABER

banner200

banner196

banner205