Birincilikler Rize'nin

Gelişmekte Olan Spor Branşları Federasyonu tarafından organize edilen, Rafting Türkiye Şampiyonası sona erdi.

Birincilikler Rize'nin

 24-25-26-27 Mart 2016 günlerinde ilçemizde yapılan Rafting Türkiye Şampiyonası, Rize'li sporcuların ezici üstünlüğü ile sonuçlandı.
Özellikle, ilk olması nedeni ile, Çamolukluların  yoğun ilgi gösterdiği yarışlarda, büyük çekişmeler yaşandı.
Bölgesel olarak,Rafting için elverişli akarsuları ile meşhur  olan Rize'nin sporcuları, yarışları açık ara önde bitidiler.
Seyirci olarak İstanbuldan da katılım olduğu yarışlarda; U23 Erkek kategorisinde 
916 puan alan iki takımdan  Çaykurspor Rafting takımı, birinci, Rize Su Sporları takımı ikinci oldu.
Yarışmada, Açık Yaş Erkelerde, Rize Belediye Spor Türkiye  birincisi, Düzce GSM1 Spor takımı Türkiye ikincisi, Erzurum Doğa Spor takımı Türkiye üçüncüsü oldular.

Şampiyonada U23 Erkeklerde, Rize su sporları takımı Türkiye Birincisi, aynı puanla Çaykurspor Takımı Türkiye ikincisi, Ardeşen Belediye spor takımı Türkiye Şampiyonası üçüncüsü oldular.

Şampiyonada, U19 Erkelerde ise Rize GSK Türkiye  birinci,Rizespor Türkiye  ikinci, Çaykurspor'da   üçüncü oldul.
Açık yaş bayanlarda, Tunceli Mados Takımı Türkiye  birincisi oldu.
U19 Bayanlar kategorisinde Beyazsu Takımı Türkiye Şampiyonu oldu.


Şampiyonanın Madalya Töreninde konuşan, Gelişmekte Olan Spor Branşları Federasyonu Asbaşkanı Fikret Yardımcı, “Çamoluk ilçesinin ortasından geçen Kelkit Çayının, doğa sporları için geç keşfedilmiş olduğunu açıkladı.
Yardımcı;  organizasyonda kendilerine yardımcı olan ve katkı sağlayan, Çamoluk Kaymakamı,Kemal Karahan ve Belediye Başkanı Savaş Akarçeşme'ye teşekkür etti.
Yardımcı "Çamoluk bir doğa harikası, oldukça misafirperver insanların yaşadığı, Kelkit çayının bir gelinlik gerdanlığı gibi ilçeyi sarmalayıp, süslemesi, bu şirin ilçenin geleceğinin ne kadar gelişmeye müsait olduğunu göstermektedir." dedi.
Fikret Yardımcı, şampiyona süresince Çamoluk halkının kendilerine verdiği hizmete teşekkür etti.
Gelecek yılda, Türkiye Rafting ve Kano şampiyonasının Çamoluk'ta yapılabilmesi için çalışacaklarını söyleyen Fikret Yardımcı, " Buradaki dört gün boyunca devam eden yarışmalar sonucunda, klasmanlarında Türkiye şampiyonu olan takım ve sporcuları tebrik ediyorum. Dereceye girmeyen, geleceğin şampiyonu takım ve sporcularımızı da kutluyorum dedi.  Dereceye giren takımların Madalyaları, Çamoluk Kaymakamı Kemal Karahan, Çamoluk Belediye Başkanı Savaş Akarçeşme, Rafting As Başkanı Fikret Yardımcı, DSİ Bölge Müdür Mahmut Berber, Çamoluk Dernek Başkanı Hacı Ali Canik, Kano Federasyonu Başkanı Doç. Dr. Fatih Bektaş, Çamoluk İlim ve Kültüre Hizmet Derneği Erkek Öğrenci yurt Müdür Adem Sağlam, Çamoluk İl Genel Meclis Üyeleri Orhan Uzunkaya ve Abdullah Kürkçü tarafından verildi. 


Giresun Çamoluk'u Yalnız Bıraktı.

Aylar öncesinden yapılacağı duyurulan,Türkiye genelini kapsayan bir şampinluk organizasyonuna, Çamoluklulardan başka kimse katılmadı.
Özellikle de, ödüllerin verilmesi sırasında,dereceye girenlere ödül verecek Ne vali, ne kaymakam ne de, bir belediye başkanı bulunabildi.  Her fırsatta Çamoluk'un Giresun'un parlayan yıldızı olduğunu söyleyerek, Çamoluk'lunun yüzüne gülenler, Çamoluk'u bu mutlu gününde yalnız bıraktılar.
Giresun protokolü seçim zamanları hariç her zamanki gibi ututtu diyelim, Ya Şebinkarahisar ve Alucra'ya ne oldu.
Her fırsatta il olması için beraber hareket ettiğimiz Şebinkarahisar'lı dostlarımız.
Bir elmanın iki yarısı Alucra.
Neden gelmediler?
Çamoluk çok mu uzak?
Yoksa başka bir nedenimi var,bunu bilmek, Çamoluk'lunun en doğal hakkı!

Öyleki, bu duruma Giresun' un duayen ve gezgin gazetecilerinden Zeki Al'da isyan etti.
Usta Gazeteci sosyal medya hesabuından yaptığı açıklamada;
"Giresun'a verilen Koskoca Türkiye Şampiyonası'nda Protokolumuz Çamoluk insanıydı...Çamoluk çok mutlu, gelmeyenler çok pişman ve düşünceli..Sıkıntılı olanlar da var bence" .
İkinci paylaşımda da;
ENDONEZYA'DA MÜCADELE EDEN TAKIMLAR ÇAMOLUK'TA, DUBAİ'DE YAPILACAK ŞAMPİYONAYA KATILACAK TAKIMLAR ÇAMOLUK'TA, DÜNYA VE AVRUPA ŞAMPİYONU OLAN TAKIMLAR ÇAMOLUK'TA...ERZURUM, RİZE, İSTANBUL, ARTVİN, KAYSERİ, ERZİNCAN ÇOK İL ÇAMOLUK'TA...NE YAZIK Kİ GİRESUN'DAN BİR SİYASİ, BİR BROKRAT, BİR ODA BAŞKANI, BİR STK BAŞKANI, BİR MİLLETVEKİLİ, BİR SPOR ADAMI ÇAMOLUK'TA YOK.. GİRESUN'UN ÇAMOLUK KAYMAKAMI SN.KEMAL KARAHAN'DAN BAŞKA BİR İLÇE KAYMAKAMI ÇAMOLUK'TA YOK..SAVAŞ AKARÇEŞME'DEN BAŞKA BİR BEL.BŞK.ÇAMOLUK'TA YOK dedi. (yazılar Zeki Al'ın Facebook sayfasından orjinal hali ile yayınlanmıştır.)




Güncelleme Tarihi: 27 Mart 2016, 21:56

Kazım Karaçoban

YORUM EKLE
YORUMLAR
camoluklu
camoluklu - 8 yıl Önce

Kimse kimseye zarar vermez kim ne ederse kendine eder zamanında il değişikliği için yapılan Refaramdumda arda boğazında devşirme olan oylarin güzelliği bunlar merak etmeyin seçim zamanı o protokoller fazlasiyla dolarda taşar bile...

Kemal KUŞCUL
Kemal KUŞCUL - 8 yıl Önce

benim yorumlarimi takip edenler hatirlar, yillardir festivallere karşi olduğumu ve festivallerin insanlari kaynaştirmadiğini, aksine insanlari uzaklaştirdiğini beyan ederim. her sene yapilan festivaller de ne yazik ki, sel gider, kumu kalir, deyimi ile, bir günlük festival sonrasi eğlence biter ve yollarimiz yine bozuk, sağlik ocaklarimiz yine kapali. artik yöremiz 50 yillik mastir plan yaparak kendi kendine kalkınacak projeler yapmali. kimse kimseye baski yapmadan, iş adami olsun işçi olsun toplantilarda söz alabilmeli. kişileri işçi - iş adami diye ayirmamali ve bir fikir sunulduğunda araştırma yapilmali. madem ki, çamoluk kendi kendine kalkınacak o halde vira bismillah diyerek ilk fidani dikmeye başlamali. bölgenin taninmasi ve istenilen yere gelmesi ancak ve ancak tüm arazilere dut fidani dikerek olacaktır.

şerif KALELİ
şerif KALELİ - 8 yıl Önce

çamoluk sadece bu yarışmada değil her zaman yalnız bırakılmış bir ilçedir. tüm hizmetlerde ve memur atamalarında mahrum bırakılmıştır. seçim zamanı yüze gülen siyasetçilerin kerhen yaptığı hizmetler dahi nimetten sayılmıştır kandırılmıştır sürekli ama asla isyan etmemiştir. hep öteki olmuştur ama küsmemiştir. gazete gelmeyen ilçe diye haberi yapılmıştır. yolları kapalı ilçe olmuştur hep... kendi iline en uzak ilçedir hatta kendi ilini görmeden ölen bir çok insanı vardır. ilçeye doktor ataması bile koskoca bir haberdir çamoluk için. her sene hastane açılır mesela..yüksek okul temeli her sene atılır. ilçenin yüzde 90'ı göç eder. memlekete araba bile bulamaz.......vs vs şimdi gelmiş çamoluk yalnız bırakıldı diyorsunuz. güldürmeyin adamı...

SIRADAKİ HABER

banner200

banner196

banner205