Çamoluk Off Road ile Muhteşem Yayla Turu

Çamoluk Haber ile Çamoluk Off Road'ın birlikte organize ettiği Yayla Kütür Turu muhteşem oldu.

Çamoluk Off Road  ile Muhteşem Yayla Turu

28-29 Mayıs tarihlerinde düzenlenen Çamoluk Off Road ile Çamoluk Yaylaları Kültür Turu, 28 Mayıs 2022 Cumartesi Sabah saat:08:00'de Çamoluk eski otogarın olduğu alandan başladı.9adet  4x4 arazi tipi Off Road aracı ile 3 motokros'un yer aldığı ekip önce şehir turu atarak başladıkları yolculuklarına; Yazılar Mahallesi ve Taşdemir Köyünden, Kaynar, Yaylası ve Pınarlı Köyü Yaylasına ulaştılar.  Pınarlı Köyü Yaylasında, Çamoluk Dernek Başkanı Hacı Canik'in ikram ettiği kahvaltıda bir araya gelen ekip, daha sonra, Usluca Köyü, Kale Mahallesi, ve Yenice Yaylalarını dolaştı. 

Yenice Pınarbaşı tesislerinde öğle namazı molası veren ekip  hem de pınarbaşını gezme fırsatı bulmuş oldu.

Yenice Şelalerini de ziyaret eden ekip, Usluca Köyü Gecolar Mahallesinden maceralı bir yolculuk ile Kirbaş tepesine çıktılar.

Karadikmen ve Kaledere köylerinden Kayacık Köyü Üçeğrek Mesire alanına geçildi.,

Burada Çamoluk'un meşhur kuru fasulyesi ikram edilen ekip daha sonra, Çakılkaya Akpınar Yaylası, Kılıçtutan Yaylası, Kutluca Köyü Yaylasından geçerek, Batu'ya ulaştı. Buradan sonrada akşam konaklama yeri olan Dulundas Mahallesi Yaylasına geçildi.

Dulundas Yaylasında Bal Ağası Ergün Bakırhan'ın ikram ettiği akşam yemeği yenildi.

Hava şartlarının olumsuz olması nedeniyle ekipten bazı araçlar Çamoluk'a inerken bazıları da, Dulundas yaylasında kamp yaptı.

29 Mayıs 2022 pazar günü ise, Dulundas Yaylasından hareketle başladı. Dağlık alandan Yeniköy Yaylası ve Köroğlu Mahallesi Berdiğe Yaylasına geçildi.

Burada da, Off Road ekibine Köroğlu Mahallesi Derneği tarafından kahvaltı ikram edildi.

,Kahvaltıdan sonra harekete geçen araçlar, Hacıahmetoğlu ve Eğnir Yaylalarının arka tarafından zor koşulların olduğu bölgeden geçerek Eğnir köyüne indiler.

Yazılar ve Kurtuluş Mahalleleri Yağmur Duası ve Şükür Kurbanı etkinliğine de katılan ekipler, Taşdemir Köyü Yaylası,Yuvacık  Mahallesi Yaylası, Kurukol Mahallesi Yaylası güzergahını takip ederek, Eski Koçak Köyüne ulaştılar.

Bitiş noktası olan Eski Koçak Köyünde, off road ekibinden Ömer Yalçınkaya'nın ikram ettiği çay ve yöresel lezzetlerden sonra,  iki günlük Çamoluk Off Road ile Çamoluk yaylaları Kültür Turu sona erdi.

9 adet 4x4 Off Road aracı ve 3 adette motokros  ile yapılan Çamoluk yaylaları Kültür Turuna 3 ulusal haber kanalı  televizyon ekibi ile 50 kişilik bir grup katıldı.

Zaman zaman zor anların yaşandığı heyecan dolu yolculuğa katılanlar, organizasyondan çok memnun olurken, etkinliğin, gelecek yıllarda daha da etkili olarak devam etmesini istediler.

Özellikle; ikinci gün rotasının zor olması nedeniyle bazı araçların çamura saplandığı ve diğer araçların yardımı ile çıkmak zorunda kaldıkları gözlendi.

Çamoluk Off Road etkinliği için Çamoluk'a gelen 6 kişilik basın mensupları da, gördükleri doğal güzellikler karşısında hayranlıklarını gizleyemediler.

Etkinliğe katılanlara ikram edilen Çamoluk Kurufasulyesi de her üç kanalda da haber olarak geniş yer buldu.

Çamoluk Off Road'ın da haberi yine üç kanalda haber olarak yer bulup ülke gündemine girdi.

Ayrıca; Ülke TV'de her cumartesi pazar Gazeteci Harun Şen'in sunumuyla ekranlara gelen, her bölümü 50 dakika olan "en iyisi gezmek" programı da yaklaşık 5 programlık görüntü çekerek Çamoluk'un tanıtılmasında büyük katkı sunacak.

Katılımın ücretsiz olduğu programın giderlerini de sponsor olan, Demirhan Madencilik, Özkayışdağı Kaynak Suyu, Hamidiye Burgaz Kaynak Suyu, Binbaşı Pınarı Kaynak Suyu, Çubuklu Doğal kaynak Suyu, YMR Moda, Canik Otomotiv, Yakupoğulları Triko, Has Köroğlu Nakliyat firmaları tarafından karşılandı.

Katılımcılara ücretsiz Çamoluk Off Road yelekleri ve şapkaları da  hedye edilirken, Yeleklerin baskı sını da Yazılar ve Kurtuluş Mahalleleri Eski Dernek Başkanlarından Eyüp Tatar üstlenerek bizzat kendisi yaptı.

Etkinliklerin ulusal basında yer alması, etkinliğe katılamayan bir çok Çamoluklu tarafından olumlu bulunurken, bundan sonra yapılacak olan etkinliğe kendilerinin de katılmak istediklerini dile getirdiler. 

Herhangi bir olumsuzluğun yaşanmadığı, Çamoluk Off Road ile Çamoluk Yaylaları Kültür Turu etkinliğinin bundan sonra da devam edeceği açıklandı.

Organizasyon Komitesi adına Konu ile görüşlerini dile getiren Kazım Karaçoban; "Özellikle bu etkinlik için bize güvenip destek olan, Demirhan Madencilik, Özkayışdağı Kaynak Suyu, Hamidiye Burgaz Kaynak Suyu, Binbaşı Pınarı Kaynak Suyu, Çubuklu Doğal Kaynak Suyu, YMR Moda, Canik Otomotiv, Yakupoğulları Triko, Has Köroğlu Nakliyat firmalarına ve Eyüp Tatar'a teşekkür ediyorum. Bizleri hem maddi olarak hem de etkinliğe bizzat katılarak manevi destek oldular. Yine Çamoluk'un içinden bu işin neferi olan başta Harun Taşçı, Ferhat Aydın, Şerif Emeksiz, Ömer Yalçınkaya ve Giresun'dan gelerek bizleri yalnız bırakmayan, Ahmet Aydın Ustaya da çok teşekkür ediyorum. Yaptığımız etkinliğe itibar suikasti yapmaya çalışanların olduğu bir ortamda  bizzat katılarak bu tür dedikodulara itibar etmedikleri için" dedi.

Çamoluk Haber

Güncelleme Tarihi: 05 Haziran 2022, 15:54

Kazım Karaçoban

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner200

banner196

banner205